PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık

Hemen Başvur
Profesyonel 
Ekmekçilik ve Fırıncılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Hafta

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

  • Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler,
  • Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler,
  • Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler.

Eğitim Süresi

102 saat pratik, 16 saat teorik olmak üzere toplam 8 hafta - 118 saati kapsamaktadır.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Beslenme
  • Ağırlama Sektörüne Giriş

 

Ekmeğin Ve Mayanın Tarihi
Endüstriyel Maya Çeşitleri Ve Kullanım Çeşitleri
Türkiye’de Ve Dünyada Yetiştirilen Tahılların Özellikleri Ve Kullanım Şekilleri
Zenginleştirilmiş Mayalı Hamurlarda Süt, Yumurta Ve Katı Yağ Kullanımı
Mayalı Hamurların Stoklama Seçenekleri Ve Teknikleri
Fırıncı Formülleri, Hesaplamaları Ve Kullanım Şekilleri
Ekşi Maya Kurulum Ve Kullanım Teknikleri
%100 Ekşi Maya Kullanımı Ve Ekşi Mayanın Endüstriyel Maya İle Destekleme Teknikleri
Glütenin İşleyişi Ve Glütensiz Ekmekler
Glütensiz Un Karışımları Ve Kullanım Teknikleri
Karabuğday Ekşi Maya Kurulumu
Ekşi Mayalı Glütensiz Ekmek Yapımı
Tahıllar

Basit Hamurlar

Baget Ve Francala
Ramazan Pidesi
Bazlama (English Muffin)
Simit
Pretzel
Lavaş
Scone
Galeta
Taş Fırın Pide
Fougasse

Zenginleştirilmiş Hamurlar

Açma
Berliner
Brioche
Tahinli Çörek
Poğaça
Hamburger Ekmeği

Katmanlı Hamurlar

Hamurların İşlenmesi
Croissant
Milföy Hamuru
Pastacı Kreması
Badem Kreması
Napolyon
Danish
Sultana Roll
Cronut

Glütensiz Ekmekler

Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
Glütensiz Tost Ekmeği
Glütensiz Vegan Lavaş
Sorgum Unlu Ekmek
Teff Unlu Patatesli Ekmek
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Ekmek
Glütensiz Kraker
Glütensiz Grissini

%100 Ekşi Mayalı Ekmekler

Francala
Rustik Ekmek
Tam Buğday Ekmeği
Nohut Mayalı Ekmek
Taneli Siyez Ekmeği
Alman Çiftçi Ekmeği
Tam Çavdar Ekmeği
Ekşi Mayalı Ekmek
Ekşi Maya Pizza

Ekşi Maya Ve Ön Maya Karışımı Ekmekler

Focaccia
Ciabatta
Tost Ekmeği
Tahıllı Tost Ekmeği
Arpalı Malt Ekmeği
Cevizli Köy Ekmeği
Sandviç Ekmeği

Özel Gün Ekmekleri

Panettone
Paskalya
Challah
Stollen
Gugelhupf
Hot Cross Bun
Kandil Simidi
Çikolatalı Babka


MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

 

  • MSA Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet