MENÜ
  • Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri

Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri ürünlerinin hazırlanması, süsleme ve dekorasyonu konusunda uzmanlaşıp, güncel akımların teknik uygulamalarına odaklanmak isteyen adaylara yönelik bir meslek eğitimi programıdır. 3 ay süren eğitim boyunca katılımcıların 2 defa banket hazırlayıp sunacakları yoğun bir müfredatı içermektedir. Eğitimini başarı ile tamamlayan adaylara MSA diploması, HACCP sertifikası ve Zorunlu Hijyen Eğitimi sertifikası sunmaktadır.

Ders Konuları

  • Macaron
  • Sponge kek ve pandispanyaların üretimi ve süslenmesi
  • Sade ve içi dolgulu Cup Cake üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Choux hamuru ile ekler, profiterol, petit four üretimi ve süslemeleri
  • Modern Petit Four ürünleri üretimi
  • Tatlı bisküvi ve kurabiyelerin üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Çikolata yapımı ve süslemesi
  • Pastilaj, şeker hamuru, gumpaste, çikolata hamuruyla süsleme
  • Royal icing ve frostinglerle süsleme
  • Şeker işleme teknikleri
  • Mirror glace
  • Wafer paper (yenilebilir gofret kağıdı) ile uygulama teknikleri
  • Naked cake
  • Figür modelleme
  • Tüm temel uygulamaları pasta haline getirirken kullanılacak pastacı kremaları, dolguları ve ganajlarının yapımı
  • Banket uygulamaları
  • HACCP
  • Zorunlu hijyen eğitimi
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER