MSA

Ders Programı

Mutfakta en iyiye ulaşmak üzerine profesyonel eğitimciler tarafından hazırlanan pratik ağırlıklı Stajsız Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Eğitimi ders programı, teorik ve pratik sınavları, proje ödevlerini ve birebir uygulamaları içerir. Ayrıca MSA'ya gelen dünyaca ünlü konuk executive chefler öğrencilerimize özel demo etkinlikler hazırlar; yeni trend ve teknikler konusunda birebir eğitim verir.


01.Hafta
  • Gıda Güvenliği ve İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama, Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama
  • Beslenme ve Satın Alma
  • Yemek Tarihi
02.Hafta
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Tuzlu Kurabiyeler I
  • Tuzlu Kurabiyeler II
  • Tatlı Kurabiyeler
03.Hafta
  • Paylar
  • Tartlar I
  • Tartlar II
  • Laminalı Hamurlar
04.Hafta
  • Sandviç Ekmekleri
  • Tereyağlı ve Yumurtalı
  • Ekmekler I
  • Tereyağlı ve Yumurtalı
  • Ekmekler II
  • Pratik Sınav
 
05.Hafta
  • Pastane Ekmekleri I
  • Pastane Ekmekleri II
  • Yöresel Ekmekler I
  • Yöresel Ekmekler II
  • Aşçılık II
06.Hafta
  • Uluslararası Ekmekler
  • Dökme Hamurlar I
  • Dökme Hamurlar II
  • Kızartmalı Hamurlar
07.Hafta
  • Temel Pandispanya ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri
08.Hafta
  • Geleneksel Kekler I
  • Geleneksel Kekler II
  • Merengler I
  • Merengler II
  • Pratik Sınav
 
09.Hafta
  • Yumurta Bazlı Soslar
  • Kremalar
  • Dekor Hamurları I
  • Dekor Hamurları II
  • Ara Sınav
10.Hafta
  • Aşçılık III
  • HCCP I
  • Geleneksel Pastalar III
  • Geleneksel Pastalar IV
  • Modern Pastalar III
  • Modern Pastalar IV
11.Hafta
  • Cheesecakeler I
  • Cheesecakeler II
  • Modern Tabak Tatlıları I
  • Modern Tabak Tatlıları II
  • Pratik Sınav
12.Hafta
  • Geleneksel Pastalar I
  • Geleneksel Pastalar II
  • Modern Pastalar I
  • Modern Pastalar II
 
13.Hafta
  • Aşçılık IV
  • Sütlü Tatlılar I
  • Sütlü Tatlılar II
  • Şerbetli Türk Tatlıları I
  • Şerbetli Türk Tatlıları II
14.Hafta
  • Pratik Sınav
  • Çikolata Yapımı ve
  • İşleme Teknikleri I
  • Mesleki Gezi I
15.Hafta
  • Şeker Hamuru Yapımı I
  • Şeker Hamuru Yapımı II
16.Hafta
  • Düğün Pastası Yapımı I
  • Düğün Pastası Yapımı II
  • Sunum
  • Pratik Sınav
  • Final Sınav
 

Mutfağın Okulu

Profesyonel Eğitimler
Yurtdışı Eğitim İmkanları

MSA’nın özel anlaşması sayesinde Türkiye’de eğitiminizi tamamladıktan sonra deneyiminizi yurtdışına taşıyın. Yurtdışında en iyi restoran ve işletmelerde staj şansı yakalayın.

Kampüs
Staj Lokasyonları

MSA kalitesiyle Türkiye’nin önde gelen otel, restoran ve işletmelerinde staj yapın, dünyaca ünlü şeflerin deneyimlerinden yararlanın.

Kütüphane
MSA Kütüphanesi

5.000 kitap, 12 eşsiz eser ve 13 aylık dergiye sahip MSA kütüphanesi arşiviyle bilgiyi birikime dönüştürün.


Yardım

MSA hakkında öğrenmek istediğiniz bilgiye ulaşamadınız mı? Sıkça Sorulan Sorular size yardımcı olabilir.

MSA’dan Haberdar Olun!

E-Bültenimize üye olun ve gelişmelerden haberdar olun.

Lütfen abone olmak istediğiniz bültenleri seçiniz

MSA'dan Haberler
Amatör Workshop'lar