MENÜ
  • Anissa Helou ile Söyleşi

Anissa Helou ile Söyleşi

Lübnan doğumlu yazar, gazeteci ve yayıncı Anissa Helou’yu geçtiğimiz hafta MSA’da ağırladık.

02 Eylül 2019

                                    

İlk kitabı Lebanese Cuisine, Los Angeles Times tarafından 1998 yılının en iyi kitaplarından biri olarak gösterilen ve aynı zamanda oldukça prestijli olan Andre Simon Award ödülüne de layık görülen Helou; geçtiğimiz hafta Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Aşçılık öğrencileri ile bir araya geldi.

                                      

Profesyonel Aşçılık öğrencilerine The New York Times tarafından “olağanüstü bir kitap” olarak nitelendirilen ve 2002 yılında “Akdeniz’in En İyi İngilizce Yemek Kitabı” olarak Gourmand World Cookbook Award isimli ödülün sahibi olan Mediterranean Street Food isimli kitabından, James Beard Foundation International Cookbook Award ile ödüllendirilen son kitabı Feast’ten, bunlarla birlikte diğer kitaplarından ve yazım süreçleriyle ilgili tecrübelerinden bahseden Helou; halen Londra’da yaşıyor ve kendisinin burada Anissa’s School isimli bir mutfak okulu bulunuyor. Zaman zaman İngiltere’nin radyo ve tv kanallarında yayınlara katılıyor. Weekend Financial Times’da pek çok makalesi yayınlanan Helou; Gourmet, the Chicago Tribune ve the Washington Post mecralarına sık sık katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda fotoğraf çeken ve sık seyahat eden Helou; Fransızca, Arapça, İngilizce ve İtalyanca dillerini çok iyi biliyor.