MENÜ
  • Barista Olma Hayalini MSA ile Gerçekleştirdi

Barista Olma Hayalini MSA ile Gerçekleştirdi

Mutfak Sanatları Akademisi'nin Mayıs ayında açtığı Profesyonel Barista programının ilk mezunlarından olan Rudi Semerci, mezun olduğu günün ertesinde Cup of Joy'da barista olarak çalışmaya başladı.

01 Eylül 2016
Barista Olma Hayalini MSA ile Gerçekleştirdi

Kahve hiç kuşkusuz son yılların en popüler içeceği. Önce uluslararası kahve zincirlerinin pazara girip kahveyi sevdirmesi; ardından da üçüncü dalga olarak da adlandırılan butik kahvecilerin yaygınlaşması, bu güzel içeceği ülkemizde hiç olmadığı kadar popülerleştirdi. Bunun sonucunda artık mahalle aralarında bile harika butik kahveciler faaliyet gösteriyor. Fakat kahveye olan bu talep, doğal olarak nitelikli barista açığı da doğurmuş durumda. Mutfak Sanatları Akademisi, bu duruma el atarak, geçtiğimiz Mayıs ayında Profesyonel Barista eğitim programını başlattı. Yoğun pratik eğitim içeren bu 10 günlük program, kahve sektöründe çalışan veya bu sektörde kariyer yapmayı hedefleyenlere yönelik tasarlanmış.

HIZLICA KARAR VERMİŞ

Rudi Semerci, MSA'nın Profesyonel Barista eğitiminin ilk dönem mezunlarından biri. 25 yaşındaki Rudi, çok farklı işlerde çalıştıktan sonra, tam da geleceğine ilişkin karar vereceği bir dönemde, MSA ile tanışmış. Daha önce yaptığı işlerin bazıları hizmet sektöründe olduğundan ve kahveye de özel İlgisi bulunduğundan, MSA'nın Profesyonel Barista eğitimi görür görmez ilgisini çekmiş. Rudi, MSA'ya yazılmaya bir gecede karar verdiğini ve hemen ertesi akşam başvuru formumu yolladığını söylüyor. Geçtiğimiz Mayıs sonunda Profesyonel Barista eğitiminden mezun olan Rudi, hemen ertesi gün, İstanbul'un tanınmış üçüncü dalga kahvecilerinden biri olan Cup of Joy'da işe başlamış. Cup of Joy'un şu an Bebek ve Zorlu AVM'de iki şubesi bulunuyor ve Rudi, Zorlu AVM'deki şubede çalışıyor.

HEDEFLERİ BÜYÜK

MSA'ya yazılmasının hayatında çok önemli bir viraj olduğunu söyleyen Rudi, "MSA her şeyden önce yeni dostluklar edinmemi sağladı. Evet, çok iyi eğitim aldım. Ancak benim için asıl eğitim, ders öncesi ve sonrasında hocalarımla yaptığım küçük sohbetler oldu. Musa ve Pınar hocam gibi İki çok değerli insanla tanışma şansı yakaladım. Hocalarımla yaptığım sohbet, hayatımla ilgili ciddi kararlar almama ve köklü değişiklikler yapmama neden oldu" açıklamasında bulunuyor. Rudi aldığı eğitim içinse, "Artık iyi ve kötü kahveyi gerçek anlamda ayırt edebiliyorum. İşime teknik anlamda yaklaşabiliyor ve İnsanların o kısacık haz anını en iyi şekilde yaşamalarını sağlayabiliyorum. İşteki hareketlerimi refleks haline getirebildim. Espresso makinesinin başına geçtiğimde, otomatikman ne yapacağımı biliyorum ve her şeyi düşünmeden yapıyorum. Ve kendi hatalarımı kendim fark edebiliyorum; ki bence bu da çok önemli bir şey" diyor. Rudi ayrıca, "Baristalığı insanlarla diyalog kurmaya daha elverişli olduğu için seçtim" açıklamasında bulunuyor. Rudi'nin bundan sonraki hedefleri arasında, birçok insan gibi kendi yerini açmak var. Ama öncesinde yapabilirse kahvenin başkenti İtalya'ya gidip kendisini daha da geliştirmek ve projesini öyle hayata geçirmeyi hedefliyor.