MENÜ
  • Bloomberg Haberi

Bloomberg Haberi

MSA Genel Müdürü Sitare Baras

05 Kasım 2015
Bloomberg Haberi

Bu dönem hem sektörden hem de öğrenci adaylarımızdan gelen talep sonucunda profesyonel eğitimler portföyüne Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimini ekledik, aynı eğitimin Profesyonel Aşçılık bölümünde de kapasiteyi artırdık.

Yarı profesyonel veya uzmanlık eğitimleri tarafında ise büyük ilgi gören Artizan Ekmek ve Artizan Çikolata Yapımı eğitimlerimize yılın son çeyreğinde başlayacak olan Artizan Kahve ve İşletmeciliği ile Artizan Peynir Yapımı eğitimlerini ekledik.

Bu eğitimler ile amacımız çok etkili ve odaklı bir aktarım ile işin tutkunlarına veya girişimcilerine belli başlıklarda 'uzmanlık' bilgi ve becerisi kazandırmak.

Amatör etkinliklerine ise klasik MSA workshoplarının yanı sıra günümüz taleplerine cevap veren Raw Food, Sandvviches & Wraps, Davet Menüleri, Konserve Yapım teknikleri ve l günde ı hafta gibi yaratıcı ve yenilikçi konular ekleyerek, MSA müdavimlerine çok keyif alacakları öğretici programlar hazırladık.

Profesyonel programlarımıza Türkiye'nin her ilinden başvuru alıyoruz. Bankalarla yaptığımız, MSA'nın öğrencilerine özel sunduğu mesleki eğitim kredisi anlaşmaları sebebiyle her sosyo-ekonomik seviyeden öğrencimiz var. Bu alanda öğrenci profilimiz 18-30 yaş arası, yüzde 50 erkek ve yüzde 45 üniversite mezunu.

Amatör etkinliklerimiz ise son derece çeşitli bir demografik kitleyi ağırlıyor. îş çıkışı saatîerindeki etkinliklerimize daha çok profesyonel hayat içinden bir kitle gelirken, hafta içi sabah saatlerinde kendi işinin sahibi olan veya çalışma hayatında olmayan bir grubu ağırlıyoruz. Profesyonel okul tarafından bakarsak, Profesyonel Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik programlarımız son derece hızla doluyor. Ayrıca hem sektörden hem de öğrencilerden gelen talebe yönelik hazırladığımız uzun dönem (ileri seviye) programlanınız da bu dönem gene tam kapasite ile açıldı. Hatta geçen dönemden bu döneme ileri seviye programlarda kapasite artırımı yapmamıza rağmen, eğitimin başlangıç tarihinden dört hafta önce program doldu. Mutfakseverlere yönelik hazırlanan 3-4 saatlik workshop programlarımız ise Eylül ayından beri büyük ilgi görüyor. Mutfakta uzmanlaşmak konusunda amatör mutfakseverlerin müthiş bir ilgisi var.

EN FAZLA İLGİ GÖREN PROGRAMLAR HANGİLERİ? KATILIMCI PROFİLİ NASIL?

MSA mezunları şimdi nerede? MSA kurulduğu 2004 yılından bu yana sektöre 4 bin 466 mezun kazandırdı. Bunlar arasında Amsterdam'da 2 Michelin yıldızlı Ron Blaauw'da çalışan Rüya Hoşcan, Norveç'te Michelin yıldızlı Lysebu'da çalışan Mehmet Semet, Dubai'de Auris Hotel'de Murat Tüntaş ve Mehmet Kabayuka, Colorado Ritz Carlton'da Tuba Cansız ve buraya sığmayan pek çok isim var.