MENÜ
  • Bu Yıl da ‘‘YEDİ’’de MSA Mutfak Ekibi Olarak Yerimizi Aldık | MSA

Bu Yıl da ‘‘YEDİ’’de MSA Mutfak Ekibi Olarak Yerimizi Aldık

23 Ekim 2017
Bu Yıl da ‘‘YEDİ’’de MSA Mutfak Ekibi Olarak Yerimizi Aldık

Geçtiğimiz yıl ‘‘Give Back! / Geri Ver!’’ teması ile ‘‘Gastronomi aracalığıyla dünyayı nasıl daha iyi bir yer haline getirebiliriz’’ sorusunu ele alan YEDİ Konferansı, bu yıl da ‘‘Extinction / Yok Olma’’ teması ile katılımcılarına farkındalık, etkileşim, ilham ve harekete geçirme gibi konularda yepyeni deneyimlerin kapısını araladı.

Konuşmacı olarak bu yıl Barry Yourgrau, Bernd Maier, Bryan Walsh, Caner Eler, Claudia Roden, David Thompson, Deniz Alphan, Emel Ernalbant, Fatih&Mürteza Helvacıoğlu, Lara Gilmore, Mauro Colagreco, Pelin Tan, Roderick Sloan ve Zafer Kızılkaya gibi isimleri ağırlayan YEDİ Konferansı, dünyanın dört bir yanından gelse de aynı soruyla yola çıkarak başarıya ulaşan insanları ortak bir çatı altında buluşturdu.

Yedi bölgenin güç birliğiyle kurulan YEDİ sofrasında bu yıl da MSA’da İleri Seviye Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz, eğitmen şefleri eşliğinde Gaziantep usulü tarhana çorbası, Uşak usulü tarhana çorbası, nohut ezmesi, limonlu maydanoz piyazı, Arnavut ciğeri dürüm, poşe yumurta, sote sebzeler, zahter, yumurtalı ekmek, limonlu kaymak, mevsim meyveleri ve mevsim içeceği gibi Anadolu kahvaltı geleneğinin kaybolmaya yüz tutan lezzetlerini büyük bir özenle misafirler için hazırlayarak eşsiz bir kahvaltı servisi sundular.

Öğle yemeği için 7 bölgeden 7 kadın tarafından hazırlanan yemek menülerinin tüm operasyonuna MSA olarak destek verdik. MSA mutfak ekibi onlarla birlikte mutfağa girerek hazırlık, pişirme ve ikram aşamalarına dahil oldu. MSA mutfaklarında gerçekleşen reçeteler; öğrencilerimize farklı teknikler ve malzemelerin alternatif şekillerde değerlendirilmesi gibi konularda da deneyim kazandırmış oldu.

Kahvaltı ve öğle yemeğinin ardından, yine geleneksel menülerin servis edildiği akşam yemeği için seçilen tema ise ‘‘meyhane’’ oldu. Farklı restoranlar tarafından hazırlanan geleneksel menülere, MSA mutfağı tarafından hazırlanan tarhana mezesi, çoban salata, bulgur pilavı, irmik helvası eşilk etti.