MENÜ
  • Chef & Owner Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Chef & Owner Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Chef&Owner Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem patronu olmak isteyenler için tasarlandı. Bu çift odaklı eğitimde hem temel mutfak bilgisi ve uygulamalarını öğrenir, hem de Yiyecek&İçecek İşletmeciliği eğitimine katılırsınız.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve MEB onaylı sertifikaların yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip City&Guilds diploması ile gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

* City & Guilds diploması, sadece 8 ay veya 12 aylık eğitimi tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları

  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü

  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı

  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER