MENÜ
  • Chef & Owner Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Chef & Owner Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Kimler katılabilir?
Profesyonel Pasta-Ekmekçilik veya Uzun Dönem Profesyonel Pasta-Ekmekçilik eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem de patronu olmak isteyen 18 – 49 yaş arası kişiler. (41 – 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)

Ne kadar süre eğitim alacağım?
Chef & Owner Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimini, 105 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.
18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak ve işletmecilik kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları

  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü

  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı

  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER