• WORKSHOP TARİHİ

    14 - 17 Ocak

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.850 TL


4 gün. 20 saat. Bu mutfağın eti de kemiği de artık sizin. Dana ve kuzu eti hakkında bilgi sahibi olacağınız “Etler 4x4”te, önce et satın almayı, ardından hazırlık aşamasından saklama yöntemlerine, sunum tekniklerinden hangi etin hangi tariflerde nasıl kullanılabileceğine dair birçok detayı öğreneceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini bizzat kullanacağınız bu eğitimde, ağır ateşte pişirme, ızgara tava, dry aging, sous vide ve tütsüleme gibi hem geleneksel hem de yenilikçi pişirme tekniklerini de deneyimleyeceksiniz. Yani adından da anlayacağınız gibi, bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız. “Et yoksa ben de yokum” diyecek kadar iddialı et severleri bekliyoruz.


Menü

  • 1. Gün

  • Kahverengi kemik suyu
  • Beyaz kemik suyu
  • Dry Aging tekniği-1: Dry aged dana pirzola hazırlığı
  • Bonfile temizlenmesi (Demo)
  • Kremalı mantar soslu ızgara dana bonfile
  • İnce dilimleme tekniği: Temizlenmiş bonfile ile dana carpaccio, roka ve parmesan
  • Steak Tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile (Demo)
  • 14 Ocak Pazartesi 10.00-15.00
  • 2. Gün

  • Bütün kemikli kuzu sırtının temizlenmesi ve porsiyonlanması
  • Sous vide tekniği: kuzu karski, demiglace sos, baharatlı taze patates
  • Tütsüleme tekniği: tane hardal marineli kuzu pirzola, sote mevsim sebzeleri ile
  • Yahni tekniği: Sebzeli ve kırmızı şaraplı dana yahni
  • Bun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu
  • 15 Ocak Salı 10.00-15.30
  • 3. Gün

  • Dana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekilmesi (Demo)
  • Izgara tavada kasap köfte
  • Fırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo, domates sos ile
  • Geleneksel bolonez sos; Bolonez soslu linguni
  • Chili con carne; Burrito, avokado püresi ve domates salsa
  • 16 Ocak Çarşamba 10.00-15.00
  • 4. Gün

  • Dry Aging tekniği-2: Dry-aged dana pirzola, gravy sos
  • Fırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga (Demo)
  • Sebzeli dana dil haşlama, turşu ve jus sos (demo)
  • Deep Fry tekniği: Yaprak ciğer, sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ
  • Dana yanak risotto
  • 17 Ocak Perşembe 10.00-15.00
/

Workshop Takvimi

  • Etler 4x4

    14 Ocak Pazartesi

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

  • Etler 4x4

    03 Mayıs Cuma

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

  • Etler 4x4

    08 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

  • Etler 4x4

    05 Ekim Cumartesi

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

Önemli Bilgiler

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.