• WORKSHOP TARİHİ

    08 - 29 Mayıs

    18:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.750 TL


En güçlü protein kaynaklarımızdan dana ve kuzu etlerini MSA’da tanıyoruz. Toplam 20 saat süren bu eğitimde; 4 hafta boyunca 4 günde kırmızı etler hakkında en temel bilgilerden; hazırlama ve saklama yöntemlerine, klasik ve modern pişirme tekniklerinden sakatatlara, hatta yanlarına yakışan eşlikçilere kadar; baştan sona kapsamlıca bilgileneceğiniz dört dörtlük “Etler 4x4” eğitiminde yerinizi alın.
Kırmızı et seven ve bu konuda uzmanlaşmayı tercih eden mutfak tutkunları, işin püf noktalarına hakim olmak isteyen restoran ve işletme sahipleri ile mutfak personelleri, bu alanda tecrübe edinmek isteyen aşçılık öğrencileri ve mezunları katılabilir.


Menü

  • 1. Gün

  • Kahverengi kemik suyu
  • Beyaz kemik suyu
  • Dry Aging tekniği-1: Dry aged dana pirzola hazırlığı
  • Bonfile temizlenmesi (Demo)
  • Kremalı mantar soslu ızgara dana bonfile
  • İnce dilimleme tekniği: Temizlenmiş bonfile ile dana carpaccio, roka ve parmesan
  • Steak Tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile (Demo)
  • 08 Mayıs Salı, 18.00-23.00
  • 2. Gün

  • Bütün kemikli kuzu sırtının temizlenmesi ve porsiyonlanması
  • Sous vide tekniği: kuzu karski, demiglace sos, baharatlı taze patates
  • Tütsüleme tekniği: tane hardal marineli kuzu pirzola, sote mevsim sebzeleri ile
  • Yahni tekniği: Sebzeli ve kırmızı şaraplı dana yahni
  • Bun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu
  • 15 Mayıs Salı, 18.00-23.30
  • 3. Gün

  • Dana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekilmesi (Demo)
  • Izgara tavada kasap köfte
  • Fırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo, domates sos ile
  • Geleneksel bolonez sos; Bolonez soslu linguni
  • Chili con carne; Burrito, avokado püresi ve domates salsa
  • 22 Mayıs Salı, 18.00-23.00
  • 4. Gün

  • Dry Aging tekniği-2: Dry-aged dana pirzola, gravy sos, parmesanlı fırın baby patates
  • Fırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga, firik pilavı (Demo)
  • Sebzeli dana dil haşlama, turşu ve jus sos (demo)
  • Deep Fry tekniği: Yaprak ciğer, sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ
  • Dana yanak risotto
  • 29 Mayıs Salı, 18.00-23.00
/

Workshop Takvimi

  • Etler 4x4

    08 Mayıs Salı

    18:00 - 23:00

    1.750 TL

  • Etler 4x4

    22 Temmuz Pazar

    10:00 - 15:00

    1.750 TL

Önemli Bilgiler

"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce etkinlik adı/tarih ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.