• WORKSHOP TARİHİ

    31 Temmuz Cumartesi

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    340 TL


Kombucha, kefir, sirke, kvass... Doğal ve sağlıklı yaşamın sırlarını içinde barından isimlerle karşınızdayız. Kulağa yabancı gelse de, aslında yakından tanıdığınız bir terim olan fermantasyon, yüzyıllardır gıdaların sağlıklı bir şekilde muhafazası için kullanılan bir yöntem. Bugün ise cildimize iyi gelen, metabolizmayı hızlandıran, bağırsak floramıza sağlık aşılayan bir mucize olarak hayatımızda. Biz de bu mucizeyi geçmişin derinliklerinden alıp tüm detaylarıyla ve bize özel çeşitli reçetelerle MSA mutfağına taşıyoruz. Süt kefirinden kombucha’ya birçok fermente içeceğin yapım sürecini, kurma aşamalarını ve muhafaza yöntemlerini öğrenip artık evinizde kendi fermente içeceklerinizi hazırlayacağınız “Fermente İçecekler” eğitimine bekleriz.

Workshop'ta öğrenilecek teknikler;
· İçeceklerin fermantasyon süreçleri
· Kurma aşamaları
· Muhafaza yöntemleri



Workshop Takvimi

  • Fermente İçecekler

    31 Temmuz Cumartesi

    10:00 - 14:00

    340 TL

Önemli Bilgiler

* Biletler tek kişiliktir.
* Eğitim 14 kişiliktir.
* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarında tek kişi çalışılmaktadır.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.
* Mutfak Sanatları Akademisi’ne giriş için hes kodu zorunludur. Lütfen gelmeden önce HES kodunuzu almayı unutmayın.
* Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.
* Süt kefiri mayası ve Kombucha mantarı (scoby) katılımcılara verilecektir.
* Katılımcıların ürünlerini muhafaza edebilmeleri için 4 adet 1’er litrelik ve 1 adet 200 ml’lik cam kavanoz hediye olarak verilecektir.