MENÜ
  • Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi
  • YAŞ ARALIĞI

    18 ve üzeri yaş grubu katılımcılar içindir.

  • EĞİTİM SÜRESİ

    12 Hafta / 132 Saat

  • EĞİTİM ÜCRETİ

    13.500 TL

  • EĞİTİM DÖNEMLERİ

    17 Ağustos - 6 Kasım 2020


Fonksiyonel Beslenme Nedir?
Fonksiyonel beslenme; farklı gıdaların tazeliğini ve özünü kaybetmemiş halde hem lezzetli, hem de bedene ve zihne azami fayda sağlayan tariflere dönüştürülmesi ile oluşturulan, her gün uygulanabilir, tüketilebilir ve sürdürülebilir bir beslenme sistemidir. Bu beslenme sistemi dünyada “Culinary Nutrition” ya da “Functional Medicine” olarak da tanımlanmakta ve sağlığı destekleyen en önemli prensiplerden biri olarak yoğun ilgi görmektedir.


Bu Program Ne Amaçlıyor?
Bu program katılımcılarına fonksiyonel gıdaların neler olduğunu ve bu gıdalar ile günlük olarak kolayca hazırlanabilecek tarifleri öğretirken, aynı zamanda mutfakta yaratıcılığı ve araştırma-geliştirmeyi destekleyen bir temel pişirme pratiği kazandırır. Fonksiyonel gıdaların insan sağlığını ve beden-zihin sistemini destekleyici özelliklerini aktarır, doğru tekniklerle pişirilip tüketilmeleri konusunda teorik ve pratik anlamda bilgi sahibi yapar.


Kimler Katılmalı?


  • Sağlıklı beslenme konusuna ilgi duyanlar; kendisi ve ailesi için doğru gıdaları seçebilme ve doğru pişirme tekniklerine ve mutfak pratiğine sahip olmak isteyenler
  • Diyetisyenler ve beslenme uzmanları
  • Sağlıklı beslenme ve uygulamaları konusunda bir iş kurmakla ilgilenenler veya bu konudaki işini geliştirmek, derinleştirmek isteyenler
  • Spor ve yoga eğitmenleri
  • Sağlıklı yaşam koçları
  • Sağlık merkezleri ve spor merkezlerindeki mutfak profesyonelleri
  • Düzenli ve/veya hedefli spor yapanlar, performansını destekleyecek bir beslenme disiplinini öğrenmek ve uygulamak isteyenler
  • Yemek pişirirken daha sağlıklı seçimlere, reçeteleri uygulamak isteyenler
  • Catering, toplu yemek üretimi, gıda ar-ge’si konusunda çalışan, sağlıklı beslenme konusunda gelişmek isteyen mutfak profesyonelleri
  • Fonksiyonel besinler ve insan sağlığına etkileri konusunda bilgi sahibi olmak isteyen şefler

Bu Programın Kazanımları Nelerdir?

Bu program sonunda katılımcılar;


  • Temel insan fizyolojisi, sindirim ve beslenme fizyolojisi, besin türleri ve insan sağlığına etkileri konusunda ideal bilgiye sahip olacak,
  • Sağlık ve beslenme konusunda araştırmak için pek çok bilgi kaynağı ve referansı öğrenecek,
  • Mutfakta fonksiyonel beslenmeye uygun farklı tarifleri hazırlama ve uygulamayı öğrenecek,
  • Edindikleri bilgi ve teknikler ile kendileri de farklı ve yaratıcı reçeteler üretebilecek,
  • Edindikleri bilgi ve pratiği özel veya mesleki yaşamlarında etkili olarak kullanmaya hemen başlayabileceklerdir.

Bilmeniz Gerekenler


  • Eğitime başvuru yapabilmek için katılım formunu doldurun. Eğitim kontenjanı dahilinde kayıt için tarafımızdan yönlendirileceksiniz.
  • Salgın süreciyle beraber alınan tedbirleri incelemek için tıklayınız.
  • Katılım şartlarını incelemek için tıklayınız.
  • Eğitim 60 saat teorik ve 72 saat mutfak uygulama olacak şekilde toplamda 132 ders saatinden oluşmaktadır. Teorik derslerin tamamı haftada 5 gün MSA Microsoft Teams Webinar ile canlı olarak, uygulama dersleri ise teorik dersleri takip eden haftalarda, haftada 3 gün MSA workshop mutfaklarında yapılacaktır. Ders saatleri ve tarihleri ile beraber detaylı eğitim programını neler öğreneceğim linkinden inceleyiniz.
  • Eğitimle ilgili bilgi almak ve sorularınız için mail adresi; fonksiyonelmutfak@msa.com.tr'dir.
  • Katılımcılarda özel bir beslenme bilgisi veya mutfak becerileri eğitimi aranmamaktadır.
  • 18 yaş ve üzeri katılımcılar için uygundur.
  • Bu program ve program dahilinde aktarılan bilgiler, reçeteler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; medikal bir tedavi, tavsiye niteliği taşımaz. Önemli bir rahatsızlığınız varsa herhangi bir uygulama veya tedaviye başlamadan evvel mutlaka doktorunuza danışınız.
  • Eğitimin sonunda eğitmenler tarafından imzalanmış isme özel MSA Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi Katılım Sertifikası verilecektir.
  • Katılımcılara Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi ders kitabı ve mutfak önlüğü verilecektir.
  • Eğitim, 14 kişilik kontenjanda gerçekleşecektir.
  • 12 haftalık ders programı değişiklik gösterebilir.
  • Reçetelerde kullanılan malzemeler mevsime göre değişiklik gösterebilir.
  • Reçeteler her katılımcı için aynı içeriktedir, kişilerin beslenme alışkanlıklarına göre düzenleme yapılmaz.
  • Mutfak derslerinin telafisi yoktur, katılımcı yerine bir başkası katılamaz. Online teorik dersler MSA Microsoft Teams Webinar’ı kaydedilecek ve tüm katılımcılara gönderilecektir.
  • Herhangi bir nedenle programa katılamama durumunda eğitim ücretinin iadesi yapılmayacaktır.

Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi

KATILIM FORMU

Eğitmenler