• WORKSHOP TARİHİ

    17 - 21 Ocak

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    3.850 TL


MSA Fonksiyonel Mutfak eğitimleri ile doğru beslenerek iyi yaşamaya kendi mutfağınızı dönüştürerek başlayın.
Tamamen doğru gıdaları seçip, doğru pişirme tekniklerine odaklanacağımız 5 gün sürecek bu programda etler, deniz ürünleri, sebzeler ve baklagillerin fonksiyonel mutfak prensiplerine göre nasıl hazırlanıp pişirileceğini uygulamalı öğrenecek, çeşitli fonksiyonel tarifleri uygulayacak, mutfak becerilerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirecek ve atıştırmalıklardan ana yemeğe hatta fırıncılık ürünlerine kadar birbirinden lezzetli yemeklere imza atacaksınız.

Kimler katılabilir:
• Fonksiyonel Beslenmeyi benimsemiş, bunu bir hayat tarzı haline getirmek ve kendi mutfağında da bu dönüşümü uygulamak isteyenler
• Kendisi ve ailesi için doğru gıdaları seçebilme ve doğru pişirme tekniklerine öğrenmek isteyenler
• Fonksiyonel beslenme eğitimi almış, kendini mutfak alanında da geliştirmek isteyen fonksiyonel tıp koçları, diyetisyenler ve beslenme uzmanları, yaşam koçları
• Bu konuda uzmanlaşmak isteyen mutfak profesyonelleri,
• Mutfak becerilerini geliştirip ve mutfak pratiğine sahip olmak isteyen ve aynı zamanda glütensiz ürünler kullanarak pişirme yapmak isteyenler


Öğrenilecek teknikler ve detaylar:
• Deniz ürünlerini fonksiyonel hale getirme
• Kümes hayvanları işleme
• Bakliyatların kullanım şekilleri, proteince zengin bakliyatlar ve filizlendirme
• Fonksiyonel mutfakta kullanılan diğer et çeşitlerinin tanınması ve pişirme teknikleri
• Fermente gıdaların yemeklerde kullanılması
• Fonksiyonel kahvaltı ve atıştırmalıkların hazırlanması
• Raw ürün hazırlama
• Fonksiyonel fırıncılık ürünleri hazırlama
• Fonksiyonel mutfakta alternatif ürünlerin kullanımı



Menü

  • 1. Gün- Bakliyatlar

  • Tatlı, ekşi, acı tofu
  • Nohut köri, yasemin pilavı ile
  • Fırında mercimek falafel wrap
  • Ghee yağında sotelenmiş maş fasulyesi filizi
  • 17 Ocak Pazartesi, 10.00-14.00
  • 2. Gün- Kümes Hayvanları

  • Ördek but confit, buharda pişmiş basmati ile
  • Hindi but sous vide, vişne sos ile (Demo)
  • Köri soslu tavuk but
  • Hindi köfteleri, gravy sos ile
  • 18 Ocak Salı, 10.00-14.00
  • 3. Gün- Smoothie ve Ezmeler

  • Kuru domates tapenade
  • Goodtella
  • Köri ezmesi (Demo)
  • Balkabaklı pumpkin pie smoothie
  • Overnight oats - (Demo)
  • Orman meyveli smoothie kasesi
  • 19 Ocak Çarşamba, 10.00-14.00
  • 4. Gün- Deniz Ürünleri

  • Kalamar ve levrek bouillibaise
  • Balık stok çıkartılması
  • Buharda somon köfteleri salatası, brokoli ve fırın kök sebze salatası ile
  • Palamut taco, guacamole sos ile
  • 20 Ocak Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Gün- Fonksiyonel Fırıncılık

  • Karabuğday grissini yapımı
  • Filiz unu ekmeği yapımı
  • Adaçaylı ve yulaflı tuzlu muffin
  • 21 Ocak Cuma, 10.00-14.00
/

Workshop Takvimi

  • Fonksiyonel Mutfak Eğitimi-2

    17 Ocak Pazartesi

    10:00 - 14:00

    3.850 TL

Önemli Bilgiler

*Eğitimle ilgili bilgi almak ve sorularınız için mail adresi;
fonksiyonelmutfak@msa.com.tr'dir.

*Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.