• WORKSHOP TARİHİ

    30 Tem - 11 Ağu

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.850 TL


Gençleri tekrar piste davet ediyoruz. Çünkü yoğun istek üzerine “Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık”, yepyeni menüsüyle ve farklı reçetelerle tekrar MSA’da. Genç mutfak severler bu eğitimle bıçak seçiminden kesme şekillerine, zeytinyağlılardan pastalara, mutfağa dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenecek, profesyonel bir mutfak deneyimi yaşayacaklar. Geleceğin şefi olmak isteyen 15-17 yaş aralığındaki tüm gençleri MSA’ya bekliyoruz.


Menü

  • 1. Gün Profesyonel Mutfağa Giriş

  • Mutfaklarda çalışan aşçı pozisyonları ve görevleri
  • Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
  • Kesme şekilleri ve uygulamaları
  • Wisconsin cheddar çorbası
  • Dana etli ve sebzeli egg noodle
  • 30 Temmuz Pazartesi, 10.00-14.00
  • 2. Gün – Sandviçler

  • Keçi peynirli sebzeli veggie sandviç; kırmızı soğan turşusu, közlenmiş biber, keçi peyniri, taze otlu krem peynir, domates, ızgara kabak, fırında baharatlı patates ile
  • BLT sandviç; parmesanlı patates cipsi ile
  • Sweet chili soslu kızarmış tavuklu Wrap; taze yeşillikler ile
  • 31 Temmuz Salı, 10.00-15.00
  • 3. Gün – Etler 2

  • Kuzu Kol Tandır; fırınlanmış sebzeler ve jus ile (Demo)
  • Kremalı mantar soslu bonfile
  • Izgara köfte; el yapımı lavaş ekmeği, domates, biber ve sumaklı soğan ile
  • 1 Ağustos Çarşamba, 10.00-15.00
  • 4. Gün – Zeytinyağlılar

  • Çabuk turşu yapımı-kırmızı soğan turşusu (Demo)
  • Zeytinyağlı taze fasulye
  • Arpacık soğan püresi ve dereotlu enginar confit
  • Zeytinyağlı vişneli yaprak sarma
  • Zeytinyağlı barbunya pilaki
  • 2 Ağustos Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Gün – Mayalı Hamurlar

  • English muffin yapımı – eggs florentine
  • Pesto soslu 4 peynirli pizza yapımı
  • Kıymalı pide yapımı
  • 3 Ağustos Cuma, 10.00-14.00
  • 6. Gün - Buharda Pişirme Teknikleri

  • Dana baconlı tavuk sarma; buharda pişmiş sebzeler İle
  • Dana etli bun; acılı ve zencefilli soya sos İle
  • Buharda pişmiş levrek fileto; taze otlu patates püresi
  • 6 Ağustos Pazartesi, 10.00-15.00
  • 7. Gün – Sushi

  • Sushi pirinci
  • Philadelphia roll; somon, krem peynir ve avokado ile
  • Karides nigiri
  • Somon maki
  • 7 Ağustos Salı, 10.00-14.00
  • 8. Gün - Modern Pişirme Teknikleri

  • Tütsülenmiş patlıcan çorbası
  • Sous vide somon; maydanoz gremolata ve trüf risotto
  • Sıvı nitrojenle yapılmış haşhaşlı dondurma
  • 8 Ağustos Çarşamba, 10.00-15.00
  • 9. Gün – Temel Pastacılık- 1

  • Profiterol; pastacı kreması ve çikolata sos ile
  • Brioche
  • Yaban mantarlı kiş
  • Granola bar
  • 9 Ağustos Perşembe, 10.00-15.00
  • 10. Gün -Temel Pastacılık-2

  • Frambuazlı cheesecake
  • İncirli cevizli kek
  • Tiramisu
  • Dereotlu, tulum peynirli poğaça
  • 10 Ağustos Cuma, 10.00-15.00
  • 11. Gün – Uygulamalı Mutfak Deneyimi

  • Brioche, aromatik zeytinyağı ile
  • Arpacık soğan püresi ve dereotlu enginar confit; zeytinyağı-limon vinaigrette ile
  • Dana etli bun; acılı ve zencefilli soya sos ile
  • Sous vide somon; maydanoz gremolata ve trüf risotto ile
  • Tiramisu
  • 11 Ağustos Cumartesi, 10.00-16.00
/

Workshop Takvimi

  • Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık 2 (15-17 yaş)

    30 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

Önemli Bilgiler

* Bir önceki eğitime katılma zorunluluğu yoktur.
* Eğitime katılabilmek için 15-17 yaş grubunda olunması ve eğitim başlangıcında
nüfus cüzdanı beyanı zorunludur.
* Eğitim süresince öğrenciler kendi istasyonlarında tek çalışmaktadır.
* 2 hafta boyunca hafta içi her gün ve 1 gün uygulamalı deneyim olmak üzere toplam
11 günlük bir eğitimdir.
* Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti ve 1 adet aşçı ceketi öğrencilere hediye
edilmektedir.
* Tüm katılımcılara ders içerikleri ile ilgili bir kitapçık verilmektedir.
* Eğitimlerin sonunda öğrencilere MSA’dan eğitime katılım sertifikası verilecektir.
* Etkinlik belirtilen yaş grubundaki katılımcılar için geçerlidir.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde
değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Eğitimler “Profesyonel Aşçılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.