MENÜ
  • MSA Demo Günleri Başlıyor

MSA Demo Günleri Başlıyor

Türkiye'nin ve dünyanın en yenilikçi ve yaratıcı şeflerinden MSA öğrencilerine ve mezunlarına özel demo günleri

05 Mayıs 2015
MSA Demo Günleri Başlıyor

Demo Günleri Programı

5 Mayıs

09:30 – 10:45 / Vedat Başaran – Chef, Feriye Lokantası, Surplus Restaurant, Lokanta Nar

Otelcilik ve Turizm alanında eğitimini tamamlamasının ardından West College London'da Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi aldı. Osmanlı mutfak kültürüne uzun yıllarını adayan tanınmış bir araştırmacıdır. Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma birçok tarif kitabını tercüme ederek Osmanlı mutfağına ait pek çok lezzeti gün yüzüne çıkardı. Tuğra, Feriye Lokantası, Nar Lokantaları’nın ve Eminönü Surplus Restoran’ın kurucusu, aynı zamanda Mutfak Dostları Derneği ve Skal International İstanbul üyesi.

11:00 - 12:45 / Kemal Demirasal – Chef& Owner, Alancha Alaçatı Barbun, Alaçatı

Alancha ve Alancha İstanbul’un şefi ve kurucusu olan Kemal Demirasal Ekonomi Bilimleri üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda 1999 - 2006 yıllarında Türkiye Windsurf şampiyonu olan şef, 2007 yılında gastronomiye geçiş yaptı. Yerellik, doğallık ve Anadolu kültürü üzerine odaklanan Alancha restaurant ile deneyim odaklı ve avant-garde akımın takipçisi. Zamanının büyük bölümünü dünyanın en iyi restoranlarını gezerek geçiren ve bu deneyimler ile gastronomi kariyerine yön veren şefin yeni girişimi ise Alancha İstanbul. Kısa zaman önce hayata geçen Alancha İstanbul, Anadolu Mutfağı’nı global gastronomi dünyasında hak edilen şekilde temsil etme misyonu taşıyor. Alancha İstanbul yeme-içme trendleri dergileri ile uluslararası basında geniş yer buldu, dünyanın önde gelen şeflerini ağırlamaya devam ediyor.

13:00 - 13:45 / Cemre Narin - Gurme Yazar, Sercan Karabulut - Yemek Blogger’ı, Bahar Kitapçı - Yemek Fotoğrafçısı ve Prop Stilisti

Cemre Narin Georgetown Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Psikoloji üzerine yüksek lisans yaptı. The Coca-Cola Company’de Pazarlama alanında çalıştıktan sonra kariyerine kendi psikoloji kliniğinde devam etmiştir. 5 yıldır Vouge Türkiye’de Food Editor olarak çalışmakta ve Türkiye’de henüz yayınlanmaya başlayan Condé Nast Traveller'ın gastronomi sayfalarını hazırlamaktadır.

Sercan Karabulut

Dergicilik ve dijital reklam sektörlerinde uzun yıllar çalışan Karabulut, 4 senedir mybeautifulcookbook.com adlı yemek blog'unu yazıyor. Markalara dijital strateji ve içerik geliştirme konularında danışmanlık veriyor. "Yemekle ilgili deneyimlerimi mybeautifulcookbook aracılığıyla okunabilir, görülebilir, yaşanabilir hale getirmeye çalışıyorum." diyor. Hem yemek yapıyor, hem fotoğraflıyor, hem tadıyor, hem yazıyor, hem araştırıyor, hem de seyahat ediyor.

Bahar Kitapçı

10 seneyi aşkın pazarlama tecrübesine sahip olan Bahar Kitapçı, bugün ülkenin önde gelen yemek fotoğrafçı ve prop stilistliği uzmanları arasında. 2008’de İspanya’da yaşadığı dönemde fotoğrafçılığa olan tutkusunu tekrar keşfeden Bahar Kitapçı, Mucize Lezzetler ve Refika'nın mutfağı gibi çeşitli fotoğraf ve kitap projelerinde çalışmaktadır. Güncel işleri için: www.baharkitapci.com

14:30 – 16:00 / Özgür Önol – Chef&Partner, Belkıs Pera

Bilkent Üniveritesi İktisat Fakültesi’nde üniversite eğitimi aldığı yıllarda yemeğe ve restorancılığa olan ilgisinin farkına vardı. 2005’te Le Cordon Bleu Paris'de aşçılık eğitimine başladı, Paris'te Michelin yıldızlı Taillevent ve Le Truffe Noir restoranlarında staj yaparak İstanbul'a döndü. İstanbul'da Gilt Bar& Brasserie by Harvey Nichols ve Beymen Bej restoranlarının kuruluşunda aktif olarak rol aldı, executive head chef olarak çalıştı. Özgür, 2011-2014 arasında MSA profesyonel aşçılık eğitmen şefi olarak görev aldı. Halen Belkıs Pera’nın yönetici şefi ve ortağı.

16:15 - 18:00 / Müge Ergül – Chef&Partner, Sanayi 313

2005’te Saint Benoit’dan mezun oluktan sonra, Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünü bitirdi. Üniversite hayatından sonra 2010’da MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Stajını Okulun Mutfağı’nda tamamladıktan sonra Didem Şenol’un ekibinde önce Lokanta Maya’da, sonra da Gram Pera’nın mutfak ekibinde görev aldı. Şimdi ise İstanbul’un en yeni ve popüler mekanlarından olan, Sanayi 313’ün hem şefi hem ortağı.

6 Mayıs

09:00 - 10:45 / Taha Dinç – Chef&Owner, Mutfak Kitap

Mengen Aşçılar A.O.T.M.L 'den mezun oldu. Ephesus Princess, The Marmara İstanbul ve W İstanbul otellerinde çalıştı. Avrupa’da ilk olarak açılan dünyaca ünlü şef Jean Georges Vongerichten tarafından tasarlanan “Spice Market” ve “W Kitchen” konseptinin yapım aşamasında bulundu. Ailesi ile birlikte www.mutfakkitap.com projesini hayata geçirdi ve kendi bilgi ve birikimlerini paylaşmak için www.tahadinc.com adı altında bir paylaşım sitesi kurdu. Yurt içi ve dışındaki çeşitli gastronomi festivallerinde ödülleri olan Taha, Mutfak Sanatları Akademisi’nde Eğitmen şef olarak görev yaptı. Ocak 2013’te açılan ve menüsü dünyaca ünlü Şef Alain Senderens tarafından tasarlanan Mama Shelter İstanbul’da Pastry Chef olarak çalıştı. 2014 yılında Türkiye Aşçılar Milli takımına seçilen Taha, 2010 yılının en başarılı derneği seçilen “Akademik Aşçılar Derneği” nin başkanlığını yürütüyor, aynı zamanda Mutfakkitap’ta kendi mutfağının şefliğini yapıyor.

11:00 - 12:45 / Murat Artukmaç - Chef de Cuisine, Mikla & Tangör Tan - Araştırmacı ve Ziraat Mühendisi, İstanbul Yiyecek İçecek

Murat Artukmaç

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde temel mutfak eğitimini aldı. Daha sonra eğitimine İsviçre Luzern’de bulunan DCT (Domino Carlton Tivoli) yeni ismiyle Cesar Ritz aşçılık okulunda devam etti. 2006 yılında yine mutfakta geçirdiği askerliğini tamamladıktan sonra iki yıl boyunca Brüksel’in üst düzey otellerinden biri olan Hotel Conrad ve Sofitel La Louise’de çalıştı. 2009'da Ankara Kitchenette’e Executive Chef olarak geri döndü. Murat Artukmaç, 2010 Eylül ayında Eğitmen Şef olarak MSA ailesine katıldı. Daha sonra Doors Akademi’nin kuruluşunda Yönetici Eğitmen Şef olarak bulundu. 2012 Ekim ayında İstanbul'da açılan ve mutfak danışmanlığını Alain Senderens'in yaptığı Mama Shelter'da Executive Chef olarak yaklaşık 2 sene görev yaptıktan sonra, İstanbul’un en popüler restoranlarından Mikla’ya transfer oldu.

Tangör Tan

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümü mezunu olan Tangör Tan, ortaokul yıllarında amatör olarak başladığı aşçılık mesleğine üniversite sonrası profesyonel olarak devam etti. Aşçılık kariyeri sırasında Slow Food tarafından kurulan The University of Gastronomic Science Üniversitesi’ne kabul edilerek 2008 yılında mezun oldu. Halen Yeditepe Üniversitesi Antropoloji yüksek lisans programına devam ediyor. Üyesi olduğu Slow Food Yağmur Böreği birliği ile beraber eğitim programlarını sürdürüyor, 2009 yılından beri İstanbul Yiyecek İçecek Grubu'nda araştırmacı olarak Türkiye'de yerel ürünlerin kayıtlanması ile Türkiye gastronomi sektörüne değer katmaya devam ediyor.

13:00 - 13:45 / Tuba Şatana – istanbulfood.com kurucusu ve Gastronomi yazarı

TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği bölümü mezunu olan Tuba Şatana, 22 senedir yemek sektöründe profesyonel olarak çalışıyor. Açılışından yönetimine birçok uluslararası otel ve işletmede görev aldı. 2009 senesinde yerel tatları, esnafını ve yemek kültürümüzü anlattığı www.istanbulfood.com ’u hayata geçirdi. 2009’dan bu yana yemek serüvenini internet ve sosyal medya üzerinde sürdürüyor, Türkiye ve dünya gezilerinde yemek öykülerini yazıp fotoğraflıyor ve arşivliyor. Aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında restoranlara, şeflere ve televizyon programlarına danışmanlık yapmakta, dönem dönem üniversitelerde ve gastronomi okullarında ders veriyor.

14:30 - 16:00 / Hazer Amani Ortadoğu & Rusya Kurumsal Şefi, Unilever

Hazer Amani’nin şeflik macerası annesinin tariflerini değiştirerek farklı lezzetler peşinde koşarak ve mutfağın pek çok püf noktasını deneme yanılma yöntemiyle keşfederek başladı. Çikolatanın ateş üzerinde eritilemeyeceğini 1 kilo çikolatayı yakarak öğrendi, etin nasıl marine edileceğinin de ötesinde, neden marine edilmesi gerektiğini merak etti. Ruhundaki bu merak onu dünyanın farklı köşelerine taşıdıktan sonra bugün olduğu noktaya getirdi. ODTÜ’de sosyoloji okuduktan sonra her şeyi bırakarak mutfağa olan tutkusunun peşinden gitti ve kendisini Güney Afrika’da buldu. Cape Town’da Cordon Bleu Sillwood School of Cookery’de aşçılık eğitimi alırken Güney Afrika’nın özgün mutfağını keşfetti. Bu mutfağa dair deneyimini ailesindeki Türk ve İran mutfak kültürü esintileriyle birleştirdi. Le Cordon Bleu Grand Diplome’yi alarak yeteneğini uluslararası standartlara taşıdı. Güney Afrika’daki eğitimi ve macerası sonunda en iyi restoran ve otellerde Executive Chef olarak çalıştı ve yeteneğiyle tutkusunu, ustalık, deneyim ve kültür ile harmanladı. Edindiği tecrübe ve birikimi doğduğu topraklara taşımaya karar veren Amani, 2009 yılında Türkiye’ye dönerek İstanbul’da Chilai Restoran’da Excutive Chef görevini üstlendi. Türkiye'deki ilk senesinde "En Yaratıcı Şef" ödülüne layık görüldü. 2013’te Knorr Türkiye ailesine katılarak Knorr Türkiye Şefi olarak çalışmaya başlayan Amani, şimdi Knorr’un uzmanlığı ile lezzet kültürüne dair birikimini, Türkiye’nin zengin yemek kültürü ile birleştiriyor. Mutfakta yalınlığı ve özgünlüğü hedefleyen Amani’nin dünyanın farklı kıtalarından edindiği mutfak kültürlerini bir araya getirerek ortaya çıkardığı yemekler, merakın ve cesaretin özünü taşıyor.

16:15 - 18:00 / Pelin Çakar – Chef, Lucca

2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Amerika'da UC Berkeley'de Stratejik Pazarlama eğitimi alan Pelin Çakar, gastronomi ile ilgilenmeye yine Amerika'da amatör olarak yaptığı websitesi ile başladı. Türk yemekleri catering'i yaparak profesyonel olarak gastronomi dünyasına ilk adımı attı. City College of San Francisco ve Culinary Institute of America (CIA) gibi kurumlarda eğitim alan Çakar, 2007'de İspanya Sevilla’da şu anda Lucca'nın executive şefi olan Willy Moya ile İspanyol yemek kültürü ve Tapas üzerine çalıştı. 2008'de MSA’da Yiyecek İçecek İşletmeciliği programını tamamladı. 2009'da Tayland'da Wandee Culinary School'da 'Thai Cooking' ve 2009'da Avustralya'da 'Sydney Seafood School' da 'Deniz Mahsülleri' üzerine eğitimler aldı. 2006’dan beri Lucca’da Mutfak Koordinatörü olan Pelin Çakar, aynı zamanda Zorlu Center’da açılan Cantinery’nin de mutfağının başında.

7 Mayıs

09:00 – 10:45 / Bengi Kurtcebe – Chef&Owner, Le Fırın

Robert Kolej’in ardından heykel ve sanat dersleri aldı. Dışarıda yemek yemeyi sevmemesi, onu kendi yemeğini yapmaya yöneltti ve Chicago’daki School of Art’da iç mimari eğitimi esnasında yemek yapmaya iyice merak sardı. 2008’de İstanbul’a dönüp iç mimarlık yapmaya başladı. Üç yılın sonunda, çok sevdiği mesleğinin kendini tatmin etmediğini fark ederek Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim görmeye başladı. Eğitimini başarıyla tamamlamasının ardından Göktürk’te Le Fırın’ı açtı. Sanat eğitiminin de katkısıyla, kısa sürede pastacılık başarısını kanıtladı. Bengi’nin hayatı, iki köpeği ile Le Fırın ve yürüyüş mesafesindeki evi arasında sürüp gidiyor. 2015’te Le Fırın Rumelihisarı şubesini hayata geçirdi.

11:00 - 12:45 / Kaan Sakarya – Chef, Nicole

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. 2009 yılında Ecole Ferrandi’de klasik fransız mutfağı eğitimini tamamlayarak ustalık belgesi aldı. 2009- 2012 yılları içerisinde Arpège, Taillevent, In De Wulf, L'Ami Jean gibi üst düzey restoranlarda deneyimini artırdı. 2013 yılından beri Tomtom The Old Franciscan House bünyesindeki Nicole Restaurant'ın şefliğini yapıyor.

13:00 - 13:45 / Didem Şenol – Chef&Owner, Lokanta Maya & Gram

2001 yılında New York'taki French Culinary Institute'da aşçılık eğitimi alan Şenol, Le Cirque ve Eleven Madison Park restoranlarında çalıştı. İstanbul'a döndükten sonra Nu Teras'ta “Ufak Yemekler”i yaptı. 2010 yılında “Kızınız Defne'yi Oğlumuz İskorpite...” adlı bir kitap yazdı. Halen, 2005-2009 yılları arasında baş aşçılığını üstlendiği Dionysos Hotel Kumlubük'ün danışman şefliğini devam ettiren Didem Şenol, Mayıs 2010'da Karaköy'de Lokanta Maya'yı açtı. İnternet ve anket yoluyla oylanarak seçilen Time Out İstanbul 2010 Yeme İçme Ödülleri’nde En İyi Şef Ödülü’ne layık görüldü. 2012 Mayıs ayında Şişhane'de Gram'ı açtı. Her iki lokantada da lokal malzemeler kullanılarak mevsimsel, değişen menüler servis ediliyor. 2015 yılında Maslak Orjin içinde Gram’ın ikinci şubesini hayata geçiren Şenol, aynı zamanda Biraz Maya, Biraz Gram adlı ikinci kitabını da gastronomi dünyasına kazandırdı.

14:30 - 16:00 / Simos Triantafyllou - Executive Chef, Frankie İstanbul

16 yaşından beri otel ve restoranlarda çalışan Simos Triantafyllou, kendisi gibi şef olan abisine yardım amaçlı girdiği mutfaklarda steward olarak mesleğe başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra, çalışmak için Yunanistan’ı gezdi. Bu mesleği seçmesinin en büyük etkenlerinden biri, çalışırken gezebilme şansı oldu. İlk deneyim edindiği şehir olan Atina’dan sonra Selanik, Midilli, Santorini, Mikonos ve Girit’te çalıştı. Ardından 6 yıldan fazla kaldığı Barcelona’ya gitti ve orada Albert Adria, Juan Marie Arzak, Martin Berasategui, Sergi Arola ve Angel Pascual gibi şeflere tanışma ve çalışma fırsatı buldu. Aynı zamanda Peru, Arjantin, Japonya, Fas, Meksika ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen şeflerle de çalıştı. 2012 yılında, Frankie’den teklif aldı. Her geçen gün daha da gelişen Frankie, birkaç ay içinde Bakü’de ikinci restoranını açmaya hazırlanıyor.

16:15 - 18:00 / Savaş Ertunç & Tarık Bayazıt – Owners, Changa

Tarık Bayazıt

Robert Amerikan Lisesi mezunu olan Tarık Bayazıt, Southern Illinois Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği’ni bitirdi, Louisiana State Üniversitesi’nde Finans ve Uluslararası Pazarlama master’ı yaptı. Kariyerine Arçelik’te başladı, 10 yıl General Electric Power Systems’te çalışarak Orta Doğu, Orta Asya, Afrika & Akdeniz Regional Vice President pozisyonuna kadar yükseldi. 1999’da parlak kariyerini bir kenara bırakıp, restoran işletmeciliğine geçiş yaptı; Changa’yı hayatı geçirdi. Bu radikal kararın gerekçesini, daha fazla mutluluğu; uluslararası bir kariyer ve yüksek gelire tercih etmek olarak açıklıyor. 2000’de Londra’da The Providores Restaurant and Tapa Bar’ı, 2006’da yine Londra’da Kopapa Restoran’ı, 2005’de MüzedeChanga’yı hayata geçirdi.

Savaş Ertunç

ODTÜ İdari Bilimler fakültesi mezunu olan Savaş Ertunç, kariyerine Çukurova Dış Ticaret, Pepsi Co., 3M’de devam etti. 1999’da kurumsal kariyerini bir kenara bırakıp, restoran işletmeciliğine geçiş yaparak, Tarık Bayazıt ile beraber Changa’yı hayata geçirdi. Gene aynı şekilde, 2000’de Londra’da The Providores Restaurant and Tapa Bar’ı, 2006’da yine Londra’da Kopapa Restoran’ı, 2005’de MüzedeChanga’yı hayata geçirdi.