MENÜ
  • MSA, EXPO Milan'da Türk Mutfağını Dünyaya Tanıttı

“Feeding the Planet, Energy for Life” / “Dünyayı Beslemek, Hayat İçin Enerji” temalı Expo Milano 2015, 1 Mayıs - 31 Ekim 2015 arasında 145 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. 12 bin yıllık tarihin getirdiği öğreti ve kültür birikimiyle, tarımın anavatanı Türkiye Pavilyonu toplam 4.170 metrekare alan ile Expo’da önemli bir yere sahipti.

Pavilyonlarda “sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilme hakkı”, “çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilir gıda zinciri”, “tat ve yemek kültürünün korunması” gibi konu başlıklarının önemini vurgulayarak katılımcılara farkındalık yaratmayı amaçlandığı bu süreçte, Türkiye Pavilyonu’nda “Türk Mutfağının Vazgeçilmezleri”, “Turkish Flour Yeast & Ingredients Promotion Group” (Türk Un ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu) organizasyonu ile MSA aktif rol oynadı. 14-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde; MSA Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol, Türkiye’nin önde gelen Yiyecek-İçecek danışmanlarından Osman Serim ve Yiyecek-İçecek Araştırmacısı & Yazarı Aylin Öney Tan, Expo Milano'da Türk Mutfağı’nı ve tarhana, mantı, Türk kahvesi, baklava, kadayıf, buğday, bulgur, Anadolu ekmekleri gibi yemek kültürümüzde önemli rol oynayan başlıkları tanıttı. MSA Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü Zeynep Tunç ile MSA Eğitmen Şeflerinden Günçe Güneş ve Efe Çakıroğlu bu konu başlıklarını gerçekleştirdikleri mutfak demoları ve hazırladıkları tadımlar ile pekiştirdi. Tarhana çorbası yapımı ve tadımı, mantı çeşitlerinin hazırlanışı ve tadımı, açma ve simit hamurunun şekil verilmesi ile tadımları, bulgurdan hazırlanan çiğ köfte ile tadımı ve firik pilavı tadımı katılımcılardan büyük ilgi gördü. Türk Un ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu ile MSA, Türk Pavilyonunda gerçekleştirdiği 75 demo ve Türk Mutfağını dünyaya tanıtacak nitelikte zengin sunumlarıyla 10.000’i aşkın kişiye ulaştı.