MENÜ
  • Yemeğini Keşfet'e MSA Dokunuşu

Türk Mutfağı Derneği tarafından 23 Nisan 2016 tarihinde ikincisi düzenlenen Yemeğini Keşfet 2016, mutfak tutkunlarıyla dünyaca ünlü şefleri ve gastronomi alanında fikir öncüsü diyebileceğimiz değerli katılımcıları buluşturdu. Bu seneki teması “Cesaret” olan etkinlikte yeme-içme dünyasına gönül veren isimler, katılımcılara farklı bir bakış açısı katarak içerik ve tasarım anlamında da cesur ve sıra dışı yaklaşımlarda bulundu. Konuşmacılar arasında “Fool” dergisinin yaratıcıları İsveçli Lotta ve Per Anders Jörgensen, genç yaşta Noma’nın pasta şefi olduktan sonra 6 senenin sonunda Kopenhag’ın Torvehallerne pazarında bir taco dükkanı açan Latin Amerikalı Rosio Sanchez, ufak üreticilere ve tarıma destek vererek sofra geleneklerini yaşatmak için Beyrut’un ilk çiftçi pazarı Souk el Tayeb’i kuran Lübnanlı Karnal Mouzawak, dünyanın bir numaralı restoranı olarak bilinen El Celler de Can Roca’dan tanıdığımız Joan, Jordi ve Josep Roca ile birlikte Tire’den Gaziantep’e yaptığı mutfak keşiflerini “The Turkish Way” filmi ile belgeleyen İspanyol yönetmen Luis Gonzalez, Sydney’deki restoranları Efendy ve Anason Mezebar’la büyük beğeni toplayan ve IACP tarafından en iyi uluslararası kitap seçilen Anatolia’nın yazarı şef Somer Sivrioğlu, “The Worlsd’s 50 Best” listesine giren ilk Türk restoran Changa’nın kurucularından Tarık Bayazıt gibi değerli isimler aldı. Bomontiada’da gerçekleşen etkinliğe MSA da eğitmen şefleri, asistan şefleri ve stajyer kadrosuyla yer aldı. Organizasyonun hazırlık sürecinde çalışan MSA ekibi; gözleri ve damakları büyüleyen kahvaltı sunumu ve akşam yemeğindeki mutfak desteği ile bu önemli organizasyona da destek verdi.