MENÜ
  • İSTANBUL'DA İTALYAN LEZZETLERİYLE DOLU BİR HAFTA

İSTANBUL'DA İTALYAN LEZZETLERİYLE DOLU BİR HAFTA

Dünya İtalyan Mutfak Haftası, İstanbul'da da renkli etkinliklerle kutlandı. Hafta kapsamında; İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'nun katılımıyla MSA'da özel bir davet düzenlendi

25 Kasım 2017
İSTANBUL'DA İTALYAN LEZZETLERİYLE DOLU BİR HAFTA

Hakan Uç, Sabah’la Günaydın

İstanbul'da İtalyan lezzetleri zamanı... Tiim dünyada 20-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya İtalyan Mutfak Haftası, İstanbul'da da renkli etkinliklere sahne oluyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşen İtalyan Mutfak Haftası kapsamında; İtalyan Başkonsolosluğu ve İtalyan Ticaret Merkezi iş birliğiyle, İtalyan Kültür Merkezi, İtalyan Lisesi, İtalyan Mutfak Akademisi ve Eataly'nin katılımıyla zengin bir program hazırlandı. İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, etkinliklere öncülük etti.

İtalyan Mutfak Haftası kapsamında, önceki gün Mutfak Sanatları Akademisi’nde Başkonsolos Bravo'nun da katılımıyla bir davet düzenlendi. Davette konuklar, İtalyan lezzetlerini tattı.

Bir diğer lezzetli etkinlik ise; İtalya Başkonsolosluğu'nun, Uluslararası italyan Mutfak Okulu ALMA iş birliğiyle İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleştirdiği üç günlük mutfak eğitimiydi. Bugün sona eren profesyonel mutfak eğitiminde; uluslararası alanda tanınan şef Giovanni Ciresa, katılımcılara İtalyan mutfağının püf noktalarını anlattı.

NINO ROTA ENSEMBLE KONSERİ

İtalyan Kültür Merkezi ise iki kitap tanıtımına evsahipliği yaptı. Bunlardan biri; gazeteci Elvan Uysal Bottoni'nin 'Mamma Mia' adlı kitabı. Yazar kitabında, okuyucuyu İtalya sınırlarında bir yolculuğa çıkarıyor. Tanıtımı yapılan ikinci kitap ise Rita Monastero'nun 'Unutulmuş Ekmekler' adlı eseri... Kitap, İtalyan yarımadasında buğdaylar ve ekmekler arasındaki bir yolculuğu konu alıyor. Yazar; günümüzde pek az kişinin hatırladığı, tanıdığı ve evde yapmaya devam ettiği ekmekleri aramaya çıkıyor. İtalyan Kültür Merkezi'nin düzenlediği diğer etkinlik ise Ermanno Olmi'nin 'Şarap Kayalıkları' isimli belgeselinin gösterimiydi. 1995'te kurulan, müzik ve sinema tutkunu isimlerden oluşan Nino Rota Ensemble grubu da önceki akşam İtalyan Kültür Merkezi'nde konser verdi. İstanbul İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı İTA ise Otantik İtalyan projesinin bir parçası olarak, şehrin popüler restoranlarından Morini'de üç gurme akşamı düzenledi. Etkinlikte; şef Giovanni Ciresa'nın hazırladığı tadım mönüleri sunuldu. Etkinlikte gençler de unutulmadı. İtalyan Lisesi, gençler için beş konferans ve beş workshop hazırladı. İtalyan Mutfak Akademisi ise üyeleri için Venedik Sarayı'nın muhteşem atmosferinde bir şarap tadım etkinliği düzenledi. Zorlu Center'da bulunan Eataly İstanbul da, tüm hafta boyunca tadılabilen özel bir mönü hazırladı.

Özel bir mönü hazırladı.

İSTANBUL İtalya Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo'nun katılımıyla önceki gün Maslak'taki Mutfak Sanatları Akademisi'nde özel bir davet düzenlendi. Davette; konuklara İtalyan şef Giovanni Ciresa'nın hazırladığı özel bir mönü sunuldu. Mönüde; parmesan ve balkabaklı tartolet, biftekli tartar, krem karamelli tavuk ciğeri ve tiramisu gibi lezzetler yer aldı.