• WORKSHOP TARİHİ

    01 - 04 Ekim

    19:00 - 23:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.750 TL


İtalyan lezzetlerine meraklıysanız Ekim ayı için kimseye söz vermeyin. İtalyan mutfağının dünyadaki temsilcisi, MSA’nın kardeş okulu ALMA’dan Eğitmen Şef Carlo Ricci, MSA mutfağına konuk oluyor. Dünyanın birçok şehrinde bulunup seyahatleriyle lezzeti aynı noktada buluşturmuş, dünyaca ünlü üstat Marchesi ile çalışmış ve kendini dünyaya kanıtlamış İtalyan Şef Carlo Ricci ile 4 günlük bir eğitim MSA’nın profesyonel aşçılık mutfağında sizi bekliyor. Bu eğitimde İtalyan mutfağının orijinal lezzetlerini ve İtalyan yemek kültürüne ait gelenekleri işin uzmanından öğrenecek, İtalyan mutfağına olan ilginizi ve bu konudaki birikiminizi bir üst seviyeye taşıyacaksınız. Şef Carlo Ricci’nin sizi 4 gün boyunca farklı konularla ve farklı lezzetlerle buluşturacağı, İtalyan mutfağının sırlarını birinci elden öğreneceğiniz bu eğitimi kaçırmayın.


Menü

  • 1.Gün, ANTIPASTI

  • "İtalyan yemek kültürünün olmazsa olmazı atıştırmalık ve mezelerle dolu bir gün."
  • Karşılamada ikram;
  • Farklı yaşlarda Parmesan peynirleri
  • İtalyan şarküteri çeşitleri; PDO salami, prosciutto di Parma, Bresaola
  • İtalyan ekmek çeşitleri; Grissini, Focaccia,Pane di semola
  • Zeytin ve sızma zeytinyağı
  • Insalata di carne cruda- Trüflü Carpaccio salatası
  • Fiori di zucca fritti- Mozzarella dolgulu kabak çiçeği kızartması
  • Giardineria- Rezeneli sebze salatası
  • Carciofi sott’olio- Enginar confit
  • Porcini all griglia- Izgara yaban mantarı
  • Potato focaccio- Patatesli focaccio
  • 1 Ekim Pazartesi, 19.00-23.00
  • 2.Gün, PRIMI PIATTI

  • "İtalyan ritüeline adanmış bir akşam; makarna ve risotto."
  • Saffron risotto (DEMO ve ikram)-Safranlı risotto
  • Risotto,tra L’autunno e l’estate- “Sonbahar-Yaz” risotto
  • Ragu Bolognese tagliatelle-Geleneksel bolonez soslu tagliatelle
  • Pasta al pomodoro from the 20th century- Parmesan köpüklü yeni nesil spaghetti
  • Tortellini Farnese- Ricotta ve ıspanak dolgulu tortellini
  • 2 Ekim Salı, 19.00-23.00
  • 3.Gün, SECONDI PIATTI

  • "Geleneksel yemeklerin modern tekniklerle buluştuğu bir gün. İtalyan mutfağının ana yemeği Secondi Piatti."
  • Karşılamada ikram; salami ve focaccio
  • Calamari alla griglia- Izgara bütün kalamar
  • Brasato al Barolo- Ağır ateşte Barolo şarabında pişmiş dana yanağı ve polenta
  • Costolette di agnelo fritte- Pane kalem kuzu pirzola ve otlu kereviz sapı salatası
  • Gambero rosso con cannellini, “Carabineros”; sote kırmızı karides ve “cannellini” fasülye püresi
  • 3 Ekim Çarşamba, 19.00-23.00
  • 4.Gün, DOLCI

  • “Kuşkusuz eğitimin en tatlı günü”
  • Karşılamada ikram; pane e ricotta
  • Workshop sırasında ikram; pizza
  • Torta Caprese, Badem unlu yoğun çikolatalı kek
  • Zuppa Inglese, Limon ve çikolatalı geleneksel İtalyan pudingi
  • Grapefruit and basil granita- Greyfurt ve fesleğenli granita
  • Stroscia e Zabaione- Sabayon soslu, zeytinyağlı kek
  • 4 Ekim Perşembe, 19.00-23.00
/

Önemli Bilgiler

‘’Etkinlik İngilizce gerçekleşecek, workshop sırasında tercüme yapılacaktır.’’
* Eğitim, MSA Profesyonel Aşçılık mutfağında gerçekleşecektir.
* İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) önderliğinde düzenlenen bu 4 günlük eğitimde; hazırlanacak menülerin tariflerinde en mükemmel lezzete ulaşmak için özgün İtalyan ürünleri kullanılacaktır.
* İstasyonlarda tek çalışılacaktır.
* Eğitim süresince İtalyan lezzetleri ile uyumlu içecek ikramı yapılacaktır.
* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.