MENÜ
  • Küçük Kulüp

Küçük Kulüp

Mezunumuz Egemen Yamantürk MSA’da aldığı Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitiminin ardından Küçük Kulüp’ü hayata geçirdi.

03 Ocak 2017

KÜÇÜK KULÜP MEYHANE KÜLTÜRÜNÜ KÖKLERİNE DÖNDÜRME AMACIYLA YOLA ÇIKAN KÜÇÜK KULÜP, TEŞVİKÎYE VE NİŞANTAŞI BÖLGESİNİN EN YENİ MEKÂNLARINDAN...

Nişantaşı'nın yeni meyhanesi Küçük Kulüp'ün, Ankara'dan İstanbul'a uzanan bir yolculuğu var. Sunduğu yaratıcı mezeleri, sade dekorasyonu, fonda çalan Türk Sanat Müziği ve 1960-70'lerin Türkçe pop, özellikle de Tanju Okan şarkıları eşliğinde klasik meyhane keyfi yaşamak isteyenlerin şehirdeki yeni durağı olmaya aday. Mekânın sahibi Egemen Yamantürk, ortağı ve genç şefleri Ali Dişkaya, meyhane kültürüne farklılık kazandırmak, hatta köklerine geri döndürmek için uğraşıyor. Aslen Rizeli olan ama Ankara'da doğup büyüyen Yamantürk, aile mesleği olan inşaatçılıktan sıkıldığında, İstanbul'a gelip Mutfak Sanatları Akademisi'nde işletme eğitimi almış.

Bir mekân açma hayallerini önce Ankara’da gerçekleştirmeye çalışan Yamantürk, İstanbul'da kaldığı süre boyunca fikrini değiştirmiş. Boğaz hattı mı, Beşiktaş mı olsun derken, Nişantaşı civarında hiç meyhane olmadığını görünce, buradan bir dükkân tutmaya karar vermişler. 4Ü kişi kapasiteli Küçük Kulüp'e girdiğinizde, duvarları süsleyen siyah-beyaz fotoğraflar karşılıyor sizi. Hayır, bu fotoğraflarda mekânı ziyaret eden ünlü isimleri görmüyorsunuz. Tam tersine, mekân sahiplerinin Ankara'daki aile restoranlarında çekilmiş, sıcacık aile fotoğrafları göze çarpıyor. Bu karelerin varlığı, mekâna sıcaklık katan etmenlerin de başında geliyor. Küçük Kulüp, adı üstüne küçücük bir yer. Adına "meyhane" dendiğine de bakmayın, burada öyle pek fazla balık yemeğiyle karşılaşmıyorsunuz. Çünkü Küçük Kulüp, meyhane kültürünün köklerine inildiğinde balığın çok da fazla göze çarpmadığını, bu sebeple meniide fazla deniz ürünü olmaması gerektiğini savunuyor. Yamantürk, Ankara'nın eski meyhanelerinden ilham alarak, o dönemlerin yemeklerini yeni mekânlarına taşımak istiyor, Eğer isteklerini gerçekleştirebilirlerse, ileride Küçük Kulüp menüsiinde bol bol sakatat, beyin salata, kokoreç ve uykuluk gibi lezzetler görebiliriz. Mekânın şefi Ali Dişkaya ise mutfakla 2011'de tanışmış.

Komi, barboy, bulaşıkçı, çırak, yamak, kalfa, aşçı ve usta olarak çalıştığı altı yılın sonunda yolu Küçük Kulüp ekibiyle kesişmiş. Şimdilerde kariyeri boyunca ustalaştığı dünya mutfağını, Türk mutfağının lezzetleriyle harmanlayarak, bir füzyon meyhane mutfağı yaratmış olmaktan son derece memnun. Yamantürk'ten, basılı bir menüsü olmayan Küçük Kulüp'ün sunduğu sıcak yemekler arasında balık olmadığını ve şefleri Dişkaya'nın çok güzel ahtapot yaptığını öğreniyoruz, öyle ki mekâna gelen çoğu kişi, Yunan Adalarında yedikleri ahtapotların tadını andırdığını söylüyor.