MENÜ
  • Mezunlarımızın Kariyer Hikayeleri

Mezunlarımızın Kariyer Hikayeleri

Profesyonel Aşçılık mezunu Tolgar Mireli

31 Ocak 2014

1985 Ankara doğumlu olan Tolgar Mireli, Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitim aldı. Daha sonra aşçılık eğitimi almak için Almanya’da Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi okumaya karar verdi.

Bu eğitimin ardından Türkiye’ye döndükten sonra MSA’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı. Stajını Hamburg’da 1 Michelin yıldızlı tek Türk Şef Ali Güngörmüş’ün Le Canard isimli restoranında yaptı. Bundan sonra aldığı bir iş teklifi üzerine Dubai’deki Burj Al Arab’da Michelin yıldızlı Alman bir şef ile Al Muntaha isimli restoranda iki yıl çalıştı. Daha sonra Avusturya’da 2 Michelin yıldızına sahip, Johanna Maier’in Hubertus isimli restoranında 1 sene çalıştı. Halen Londra’da dünyanın en iyi 50 restoranı arasında gösterilen ve iki Michelin yıldızı bulunan Le Gavroche’da Şef Michel Roux Jr. ile çalışıyor.

Aldığı bir teklif üzerine kısa bir süre sonra San Francisco’da bulunan bir restoranda çalışmaya başlayacak. Tolgar'a göre sektörde deneyim kazanmak için yurt dışına gitmekte fayda var ancak bu deneyimin Türkiye'de de alınabileceğine inanıyor.

Tolgar'ın hayali ise tabii ki bir gün ülkesinde dönüp kendi restoranını açmak…