MENÜ
  • MSA Mezunlarına İngiltere "City&Guilds Mükemmelik Madalyası"

MSA Mezunlarına İngiltere "City&Guilds Mükemmelik Madalyası"

MSA'ya ve mezunlarımıza büyük ödül

28 Şubat 2014
MSA Mezunlarına İngiltere "City&Guilds Mükemmelik Madalyası"

Köklü ve saygın mesleki eğitim organizasyonu İngiliz City & Guids tarafından 100 yılı aşkın süredir dünyada mesleklerinde en başarılı öğrencilere verilen ‘Medal of Excellence’ (Mükemmellik Madalyası) ödülünü bu yıl ilk kez Türk profesyonel aşçılık öğrencileri kazandı. En iyi okullardaki en başarı öğrencilere verilen ödüle layık görülenler arasında Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) mezunları Kaan Karagöz ve Tuğçe Döner yer aldı.

Türkiye’nin lider mutfak okulu MSA, Türk gastronomi kültürüne sağladığı katkılara yeni bir ödülle güç kattı. City & Guilds’ın her yıl binlerce aday arasından en başarılı öğrencilere verdiği “Medal of Excellence” ödülü ilk kez MSA mezunları tarafından Türkiye’ye kazandırıldı.

Dünyanın en saygın okullarından başarılı öğrencilerin değerlendirildiği organizasyonda “Medal of Excellence” ödülünü kazananlar arasında MSA’dan mezun olan Kaan Karagöz ve Tuğçe Döner de yer aldı. Zorlu seçim kriterlerini aşan Karagöz ve Döner, ‘gelişmiş beceri’, ‘yeterli bilgi donanımı’, ‘beceri ve donanımın en etkin şekilde kullanımı’, ‘inovasyon’ ve ‘orijinallik’ gibi niteliklerin öne çıktığı değerlendirmede ödüle layık görüldüler. Profesyonel Pasta-Ekmekçilik programı mezunu olan Tuğçe Döner halen İstanbul Mama Shelter, Profesyonel Aşçılık mezunu olan Kaan Karagöz ise İtalya’da bulunan ve dünyanın en iyi 50 restoranı arasında yer alan Francescana’da çalışıyor.

“Kazananlar aşçılık mesleğinin elçileridir”

Kaan Karagöz ve Tuğçe Döner, ödüllerini MSA Maslak Kampüsü’nde düzenlenen törenle City & Guilds Avrupa Bölge Müdürü Brid Healy’den aldı. Healy, bu ödülü hak etmenin ayrıcalıklı bir durum olduğunu belirterek, “Kazananlar aşçılık mesleğinin elçileridir. Bu ödülü daha önce kazanmış olanlar, kariyerlerinin ileri dönemlerinde aşçılık mesleğinin en üst seviyelerine çıkmayı başardılar. Bu ödül aslında mutfak kariyerlerinde başarı vaat eden yetenekleri belirliyor ve öne çıkartıyor.” dedi.