MENÜ
  • MSA ve Çırağan Palace Kempinski İstanbul'dan Eğitime ve Türk Mutfağı'na Güç Katacak İş Birliği

MSA ve Çırağan Palace Kempinski İstanbul'dan Eğitime ve Türk Mutfağı'na Güç Katacak İş Birliği

MSA mezunlarına tüm Kempinski'lerde iş fırsatı!

26 Şubat 2014
MSA ve Çırağan Palace Kempinski İstanbul'dan Eğitime ve Türk Mutfağı'na Güç Katacak İş Birliği

Türkiye'nin lider uluslararası diplomalı profesyonel mutfak okulu

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ile Michelin yıldızlı şefleri ve Osmanlı mutfağının simgesi Tuğra Restoran’ı İstanbullularla buluşturarak yiyecek ve içecek sektörüne yüzlerce profesyonel kazandıran Çırağan Palace Kempinski İstanbul, güçlü bir iş birliğini hayata geçiriyor. Bu iş birliği ile MSA öğrenci ve mezunlarına, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da ve dünya çapındaki diğer Kempinski otellerinde eğitim, tecrübe ve kariyer imkânı sağlanacak. MSA’nın “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” de, Kempinski grubunun dünya genelindeki 80 otelinin katkısıyla güç kazanacak.

Türkiye’nin lider mutfak okulu MSA ile Türkiye’nin saygın işletmesi Çırağan Palace Kempinski İstanbul, güçlü ve uzun soluklu bir iş birliğine imza attı. MSA, bu iş birliği ile öğrenci ve mezunlarına, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da eğitim, tecrübe ve kariyer fırsatı sunacak. Ayrıca, Kempinski markası bünyesinde bir ilk gerçekleştirilerek, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da, MSA’nın uygulama restoranı olan Okulun Mutfağı pop-up restoran olarak açılacak. 2014 Haziran ve Eylül aylarında Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da faaliyet gösterecek olan Okulun Mutfağı gündüz MSA’nın Maslak kampüsünde, akşam ise Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da hizmet verecek. Mart ayı boyunca Tuğra Restaurant & Lounge’un özel menüsü MSA'daki Okulun Mutfağı’nda sunulacak. Yine Mart boyunca, MSA şeflerinin yarattığı MSA Tonka Cake ise Çırağan Kempinski'de Gazebo restoranda servis ediliyor.

‘Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi’ Kempinski ile büyüyecek MSA’nın Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” de iş birliği ile güçlenecek. Kempinski grubunun dünya genelindeki 80 otelinde Türk Mutfağı Hareketi’ne katkı sağlayacak organizasyonlar gerçekleştirilecek. “Çok değerli bir eğitim platformu oluşacak” MSA Genel Müdürü Sitare Baras, iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “Bu iş birliği, MSA'nın stajyer ve mezunları için çok değerli bir iş başında eğitim, tecrübe ve kariyer platformu sunuyor. Çırağan Palace Kempinski İstanbul, öğrencilerimize ve mezunlarımıza, pek çok ortak proje ile uzmanlık, bilgi birikim ve tecrübe kazandıracak. MSA'nın temel önceliklerinden biri, mezun ve öğrencilerine doğru iş ortakları ile etkili tecrübe platformları ve kariyer fırsatları yaratmaktır. Çırağan Palace Kempinski İstanbul ile yürüteceğimiz iş birliği, bu hedefimizin çok önemli bir örneği olacak. Çırağan Palace Kempinski İstanbul ile bugüne kadar yürüttüğümüz ortak çalışmalar, yeni iş birliği ile genişleyerek, süreklilik kazanacak. Sektörün gelişmesi ve gençlerin meslek sahibi olması sürecine sağladıkları katkının yanı sıra bu sinerjiyi gören uluslararası lider bir marka olarak Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a teşekkür ediyoruz.”

Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü Ralph Radtke ise şöyle konuştu: “Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak bilgi ve tecrübemizi, bir sosyal sorumluluk bilinci ile bu endüstride ilerlemek isteyenlerle paylaşıyor, eğitime sürekli ve yapılandırılmış bir katkı sağlıyoruz. Bu alandaki en ciddi ve profesyonel kurum olan MSA ile bugüne dek proje bazlı çalışmalar yaptık. Şimdi de uzun vadeli ve sürekli bir ortaklığı hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin tek Osmanlı sarayı oteli olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak Türkiye’de mutfak sanatları konusundaki cevheri ortaya çıkarıp desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Otelimizin ve Kempinski grubunun ilk Türk executive şefi olan Sezai Erdoğan gibi daha nice isimlerin uluslararası mutfaklarda Türkiye’yi temsil etmesini hedefliyoruz. Kempinski markasının dünya genelindeki 80’e yakın otelinde ‘Dünyaya Türk Mutfağı’ kapsamında önemli organizasyonlar gerçekleştireceğiz.”