MENÜ
  • MSA Young Chefs Soruyor; Cesaretin var mı?

MSA Young Chefs Soruyor; Cesaretin var mı?

03 Temmuz 2019

Mutfak Sanatları Akademisi bu yaz için öğrencilere harika bir öneri sunuyor: MSA Young Chefs. Mutfak konusunda cesaretlerini kanıtlamak isteyen gençlere “yeriz sizin cesaretinizi” diyerek aşçılık ve pastacılık üzerine yaşam boyu kullanacakları bilgiler sunuyorlar. 14 – 17 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği Young Chefs ile ilgili detayları şef Efe Çakıroğlu ile konuştuk.

Young Chefs eğitiminin amacı nedir?

Nasıl gençler yazın basketbol veya satranç kulüplerine gidiyor, biz de mutfağa meraklı olanları okulumuzda ağırlayıp kapsamlı bir eğitim vermek istiyoruz. Programda yemekle ilgilenenler için aşçılık ve pastacılıkla ilgilenenler için de pastacılık derslerimiz var. Biri 8 Temmuz diğeri 5 Ağustos olmak üzere iki defa açılacak yaz döneminde bu kurslarımız. Özellikle 14 – 17 yaş arası meslek seçiminde önemli bir dönem. Dolayısıyla eğer gastronomi okumak istiyorlarsa, aşçı veya pastacı olmak istiyorlarsa bu programa gelerek bunu gerçekten yapmak isteyip istemediklerine karar verebilirler. Yani cesaretleri var mı onu görebilirler. Belki de sadece yemek yapmayı sevenler de burada o kadar sevecekler ki ileride bu mesleği seçecekler. Eğitim workshop mutfaklarında değil profesyonel mutfaklarımızda gerçekleşecek. Ceketleriyle, pantolonlarıyla, terlikleriyle, özel bıçak setleriyle profesyonel bir ortamda haftanın 5 günü, günde 4 saat eğitim alacaklar.

Programın içeriğinden bahseder misiniz?

Aşçılıkta da, pastacılıkta da sıfırdan başlıyoruz. Bıçak nasıl tutulurdan, et nasıl pişirilire kadar bütün sorularına cevap bulacak genç arkadaşlarımız. Ama bu bir profesyonel program değil, bunun da altını çizmek gerek. Çünkü profesyonel eğitimlerimiz 18 yaştan başlıyor ve 4 ay eğitim, 4 ay staj şeklinde veriliyor. Young Chefs eğitimini tamamlayan gençler aşçı veya pastacı olmasa bile üniversiteye gittiklerinde kendilerine çok rahat yemek yapabilecekler. Böylece özgüvenleri de tazelenmiş olacak, biz bunu da önemsiyoruz. Yani bizim normal profesyonel programlarımızın ufaltılmış hali diyebiliriz. Eğitimden sonra annelerine nasıl güzel soğan doğradıklarıyla ilgili hava da atabilecekler tabi.