Mutluluğu Mutfakta Yakaladı
Mezunumuz Ecem Uyar’ın mekanı Ekşi Maya hakkında Ankara Sabah’ta yayınlanan haberi buradan okuyabilirsiniz.

MUTLULUĞUN KAYNAĞI ‘EKŞİ’DE
BİLKENT Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Ecem uyar, (27) istanbul’da uluslararası bir denetim şirketinde çalıştığı 3 yılın ardından iş hayatında edindiği tecrübelere bir de mutfak deneyimi eklemek istedi. Mutfak Sanatları Akademisi’ne giden Uyar, maksut Aşkar ve Taha Dinç gibi önemli şeflerle çalışma fırsatı buldu. Uyar, “Küçüklüğümden beri mutfakta yaşayan bir aildede büyüdüm ve şimdi biriktirdiğim tüm tecrübeleri Ekşi maya’da misafirlerimize paylaşıyorum” dedi.
Ekşi Maya fikri nasıl doğdu?
Her zaman insanları mutlu edebilecek, hayatlarına küçük de
olsa dokunuşlarda bulunabileceğim dokunuşlar yapmak istedim. Ekmek en temel
besin kaynağımız olmasının yanı sıra mutluluk kaynağımız aynı zamanda. Evde
ekmek yapıp ailemle, dostlarımla paylaşırken beğeni kazanması ve yarattığı
mutluluk etkisi bana doğru yolda olduğumu bir kez daha kanıtladı.
Ekşi Mayalı ekmeğin faydaları nelerdir?
Bu ekmeğin bir sürü faydası var ama kısaca özetleyecek
olursak yapım sürecinde yaklaşık 24 saat mayalanarak Ekşi maya ekmeğin
içerisinde bizim hazmetmekte zorlandığımız tahılları önceden sindirerek
sindirimimizi kolaylaştırıyor.
Mekanın konseptinden biraz bahseder misiniz?
Misafirlerimize başta ekmeğimiz olmak üzere kendi yaptığımız
ürünleri sıcacık bir ortamda tanıtmak üzere kuruldu.