MENÜ
  • Trendsetter Dergisi - Ekim Sayısı | MSA

Müzede Yeriniz Hazır!

Sakıp Sabancı Müzesi İçerisinde Bizleri Bekleyen MSA'nın Restoranı'nın Bu İsme Sahip Olmasının Bir Sebebi Var. Gelin Birlikte Keşfedelim...

13 Ekim 2017
Müzede Yeriniz Hazır!

Trendsetter, Ekim 2017

Türkiye'nin lider mutfak okullarından Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) eğitim restoranı olan MSA"nın Restoranı, Sakıp Sabancı Müzesi içerisinde hizmet veriyor. Okulda profesyonel eğitimlerine devam eden öğrencilerin mutfak ve servis alanlarında tecrübe kazanmalarını sağlayan, aynı zamanda onlara gerçek bir işletmede staj yapma olanağı da sunan mekân, MSA'nın savunduğu ilkeleri başarılı bir şekilde müşterilerine yansıtmayı başarıyor. Dünyanın dört bir yanından ilham alınan, MSA ekibinin en çok sevdiği yemekler, okulun müfredatına uygun çerçevede, eğitmen şeflerin ve öğrencilerin yorumlarıyla misafirlere sunuluyor. Ayrıca Ekim ayıyla birlikte mekânda kahvaltı servisi de başlayacak!

DÜNYA MUTFAKLARI BU MENÜDE

MSA'nın Restoranı'nın menüsünde; Soft Shell Taco, Bun, Ceviche & Tartar bölümleri göze çarpıyor. Dana yanak taco (18 TL), karabiberli karides taco (20 TL), ıslak burger bun (22 TL) ve mango püresiyle farklı bir dokunuş yakalayan levrek cevichc (38 TL), menünün en sevilenlerinden. Ana yemeklerdeyse 61°C Somon (54 TL), zencefilli dağ mantarıyla tadanı büyüleyen ızgara bonfile (68 TL) ve ördek confit noodle (55 TL) da ilgimizi çeken yemeklerden. Menüde Aile Boyu başlığı altında toplanan atıştırmalıklar; dört kişilik ağır ateşte dana incik (300 TL) ve iki kişilik Dana Pirzola Milanese (120 TL), sevdiklerinizle keyifli bir yemek yerken size eşlik etmek için sabırsızlanıyor adeta.

MSA'NIN İLKELERİ

MSA'nın Restoranı'nın belirlediği İlkeler, mutfaklarına giren malzemelerden, çıkan yemeklerin kalitesine kadar her detayın belirlenmesine yardımcı oluyor. Bu ilkeler ise şunlar:
*Mevslmselliğe ve yöreselliğe önem vermek
*Türk mutfağı kadar, farklı mutfak ve sofra kültürlerini de saygılı bir şekilde uygulamak
*Ürünleri mûmkûn olduğunca doğal tarım ve yetiştiricilik yapan çiftliklerden, üreticilerden temin etmek
*Ürünün doğasına uygun yemek pişirmek
*Öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemek
*Yenilebilir atıkları değerlendirmek

Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan Mah. Sakıp Sabancı Cad. No: 42, Sarıyer 0212 323 30 30 Salı-Pazar: 12.00-23.00