MENÜ
  • Okulun Mutfağı 1 Hafta için Alancha'ya Emanet

Okulun Mutfağı 1 Hafta için Alancha'ya Emanet

Alancha MSA'da!

14 Kasım 2013

Alancha MSA’da Haftası için Okulun Mutfağı’na özel menü

MSA RESTORANI 1 HAFTA İÇİN ALANCHA’YA EMANET

Türkiye'nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), dünyanın ilk 50 restoranı arasına girmeyi hedefleyen Alancha’yı İstanbul’a getiriyor. 2 - 8 Aralık tarihleri arasında, MSA’nın restoranı Okulun Mutfağı’nda, Alancha’nın şefi Kemal Demirasal ve ekibinin geliştirdiği özel menü MSA öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City&Guilds, Pearson/EdExcel ve Scottish Qualification Authority akreditasyonları ile uluslararası profesyonel aşçılık diploması veren Türkiye’nin lider mutfak okulu MSA, Türkiye’de natüralizm akımının öncüsü Alancha restoranı bünyesinde ağırlıyor.

2013 yazında Alaçatı’da açılan ve tamamen yerel ürünler kullanarak Anadolu kültürünü natüralizm akımıyla birleştiren Alancha, şef Kemal Demirasal liderliğinde dünyanın ilk 50 restoranı arasına girmeyi hedefliyor. Alancha, aralarında MSA mezun ve stajyerlerinin yer aldığı ekibiyle bir hafta boyunca MSA’nın restoranı Okulun Mutfağı’nda servis verecek. 2-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Alancha MSA’da haftası sektörün önde gelen, ezber bozan ve sektörü değiştirmeye odaklı, uluslararası platformda faaliyet gösteren iki ismi olan MSA ve Alancha’yı deneysel ve farklı bir tecrübede buluşturacak.

Kurulduğu günden beri Alancha’yı destekleyen, ekip, misyon ve konseptine inanan, Türkiye’de yeme içme sektörünün dünya çapında gelişmesi için bu vizyonda ekip ve uygulamalar gerektiğini düşünen MSA, Alancha ekibine ev sahipliği yapıyor. Alancha da aynı şekilde MSA Öğrenci ve mezunlarına bünyesinde destek veriyor.

Alancha’yı yaz sezonunda Alaçatı’da keşfetmiş ve bu keyfi İstanbul’da tekrarlamak isteyenlere ek olarak restoranın rafine lezzetlerini ilk defa MSA bünyesinde, MSA servis ve kalitesiyle keşfedecek misafirleri ağırlayacak Alancha MSA’da haftası her öğlen ve Cuma-Cumartesi akşamları da gerçekleşecek.

Alancha MSA’da haftası menüsü, Alaçatı’dan taze gelecek yerel sebze, meyve ve bitkilerin İstanbul ve çevresindeki ormanlardan toplanacak mevsimsel ürünlerle birleştirilmesinden oluşacak. Ayrıca Göksel Güleç’in Mixology menüsünden tatlı, ekşi, acı ve tatlı-ekşi olmak üzere 4 farklı tatta kokteyl de misafirlerin beğenisine sunulacak.

Rezervasyon için: 0212 290 35 60, 9.00-18.00 arası

Alancha Hakkında

Mayıs 2013'te Çeşme Alaçatı'da Açıldı. Alaçatının En yüksek noktasında, 3000 m2'lik bir çam ormanında yer alıyor ve 12 ay servis veriyor. Mutfakta 25, serviste 10 olmak üzere diğer alt çalışanlarında dahil olduğu 40 kişilik bir ekip ile 10 masa/50 misafire hizmet verebiliyor. Türkiye'de misafirlerine menü seçeneği sunmayan, sadece tadım ve +20 multi course tadım menusu servis eden deneyim odaklı ilk restoran. Tadım menüsünde sadece lokal malzemeler kullanılıyor, ithal hiçbir ürüne veya reçeteye yer verilmiyor. Mutfakta ana pişirme odun ateşinde yapılıyor. Ocakta, tava, kızartma gibi pişirme teknikleri asla kullanılmıyor. Bar bölümünde Mixology uzmanları tarafından hazırlanan tuzlar, rimmer'lar, köpükler, infüzyonlar ve nitrojen ile soğutmayla 'Cooktail'ler hazırlanıyor. Alancha mutfağında başta MSA olmak üzere, bir çok okuldan stajyer bulunuyor.