MENÜ
  • Oxford Symposium on Food and Cookery | MSA

Oxford Symposium on Food and Cookery

Oxford Symposium on Food and Cookery" etkinliğine katılmak üzere Yönetici Eğitmen Şefimiz Cem Erol ve 5 kişilik eğitmen şef ekibimizle St. Catherine’s College’daydık. Her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen bu etkinliğe dünyada gastronomi alanında söz sahibi olan akademisyen, eğitmen, editör ve yemek yazarları katılıyor; semineler ve yemek aralarında buluşup konuları tartışıyorlar.

01 Temmuz 2017
Oxford Symposium on Food and Cookery

Yaklaşık 400 davetlinin katıldığı son etkinliğin teması ise “yemek ve arazi” idi.

MSA olarak biz de Gamze İneceli küratörlüğünde düzenlenen “Türkiye ve Ermenistan Sınırından Lezzetler” teması altında bu büyük organizasyonun Gala Yemeği’ni hazırladık ve konukların beğenisine sunduk.

Büyük alkış toplayan menüde; kavut ve çeçil gibi her iki bölgede de yetişen malzemelerle "acuka, fava, şakşuka, kuzu ve helva” gibi lezzetler, MSA yorumları ile modernize edildi. Gurur verici etkinlik sonrası bizi asıl sevindiren, Şef Tim Kelsey’nin mutfağında misafir edilmek ve dünyanın pek çok ülkesinden mutfak ekibi ile beraber çalışma fırsatı yakalayarak onlarla yerel lezzetlerimizin reçetelerini ve tatlarını tanıştırma fırsatı oldu.