MENÜ
  • Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Pratik eğitim ağırlıklı Profesyonel Pasta Süsleme Teknikleri programı, butik pastacılık ürünlerinin yapımını öğrenerek, ileri seviyede süsleme ve dekor konusunda uzmanlaşmak isteyen kişiler için hazırlandı. 3 ay süren ve özel donanımlı profesyonel pastacılık sınıflarımızda gerçekleşen bu yoğun meslek eğitiminde şeker hamuru kaplama, pasta yapım ve dekor tekniklerinden çikolata hamuru ve işleme tekniklerine kadar butik pastacılığa dair temel bilgiler ile güncel uygulamaları öğrenirsiniz.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Ders Konuları


  • Macaron
  • Sponge kek ve pandispanyaların üretimi ve süslenmesi
  • Sade ve içi dolgulu Cup Cake üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Choux hamuru ile ekler, profiterol, petit four üretimi ve süslemeleri
  • Modern Petit Four ürünleri üretimi

  • Tatlı bisküvi ve kurabiyelerin üretimi ve farklı teknikler ile süslenmesi
  • Çikolata yapımı ve süslemesi
  • Pastilaj, şeker hamuru, gumpaste, çikolata hamuruyla süsleme
  • Royal icing ve frostinglerle süsleme
  • Şeker işleme teknikleri

  • Mirror glace
  • Wafer paper (yenilebilir gofret kağıdı) ile uygulama teknikleri
  • Naked cake
  • Figür modelleme
  • Tüm temel uygulamaları pasta haline getirirken kullanılacak pastacı kremaları, dolguları ve ganajlarının yapımı

  • Banket uygulamaları
  • HACCP
  • Zorunlu hijyen eğitimi
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • HACCP

    HACCP
    Sertifikası

    HACCP belgesi; günümüzde gıda üretimi ile ilgili tüm fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik süreçlerin güvenli işleyişini sağlamak amacı ile hem yurt dışında hem de ülkemizdeki endüstriyel mutfaklarda kurumların çalışanlarından sahip olmaları beklenen bir belgedir.

Başarı Hikayeleri

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER