MENÜ
  • Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Kimler katılabilir?
Pasta - ekmekçilik alanında tüm temel prensipler ile pratik donanıma sahip olmak ve uzmanlaşarak profesyonel bir meslek sahibi olmak isteyen 18 – 49 yaş aralığındaki kişiler. ( 40 – 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)

Ne kadar süre eğitim alacağım?
Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.

Neler Öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları aşağıdaki gibidir.


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları
/

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER