MENÜ
  • Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Mutfağın her noktasına hakim olan, ancak pasta-ekmekçilik alanında uzmanlaşmayı gerektiren Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Programı, toplam 8 aylık dönemi kapsayan bir programdır.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır.

18-40 (stajlı) ve 41-49 (stajsız) yaş arası adaylara yöneliktir. İlk 4 ay MSA’nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim, son 4 ay MSA tarafından belirlenen/onaylanan sektörün önde gelen işletmelerinde staj ile gerçekleşen, toplam 8 aylık dönemi kapsar. City & Guilds diploması*, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

* City & Guilds diploması, sadece 8 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları

  • Teorik Eğitimler

    ,
  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Pratik Eğitimler

    ,
  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER