MENÜ
  • Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, uluslararası bir müfredatla mutfağın her noktasına hâkim olup, belli bir konuda uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı. Sektördeki işletmelerin mutfaklarında uygulayacağınız tüm teknikleri öğreneceğiniz bu eğitimle, pasta-ekmekçilik konusunda hayalini kurduğunuz kariyere güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve MEB onaylı sertifikaların yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip City&Guilds diploması ile gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

* City & Guilds diploması, sadece 8 aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlara verilmektedir.

Ders Konuları


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

  • M.E.B.

    M.E.B.
    Sertifikası

    MSA profesyonel eğitim programları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı programlar olup, başarıyla tamamlanmaları durumunda katılımcılara program sertifikası verilmektedir.

Başarı Hikayeleri

profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Görkem Türkoğlu
Aslında MSA’yı hem medyadan duymuştum hem de workshop’larına giden arkadaşlarım vardı. Onlar MSA’dan çok memnun kaldıkları için bilgi edinmek adına öncelikle MSA’yla görüştüm.
Görkem Türkoğlu 2017 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
İpek Ekin Türkyılmaz
MSA’da edindiğim hem teorik hem de pratik bilgiler sayesinde işime çok kısa sürede ayak uydurdum.
İpek Ekin Türkyılmaz 2011 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Olgu Sarı
MSA'yı özetleyecek olsam: Çikolata, vanilya kokusu, sıcaklık, arkadaşlık, bağrış, acele, ayak ağrısı, fırının zili...
Olgu Sarı 2011 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Banuhan Özyurda
Bu eğitimi en iyi nerede alabileceğimi araştırmaya başlayınca da, karşıma bu alanın en iyi ismi Mutfak Sanatları Akademisi çıktı.
Banuhan Özyurda 2014 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Anıl Kızılöz
MSA’ya yazılmak hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim.
Anıl Kızılöz 2010 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
İpek Yolyapan
Dört aylık pratik ve teorik eğitimin ardından stajıma MSA’nın mutfağında başlayarak Mama Shelter’da tamamladım.
İpek Yolyapan 2013 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Özge Olgar
Mutfak Sanatları Akademisi’yle yolum 2010’da kesişti. Yurt dışında eğitim almayı düşünüyordum ve bu konuda adımlar da attım.
Özge Olgar 2012 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik
profesyonel-pasta-ve-ekmekcilik-egitimi
Güneş Kaplan
Mimarlık eğitimi aldım, fakat birçok kişinin düştüğü hataya düşmeyip gerçekten yapmak istediğim işi yaparak hayalimi kurduğum işin peşinden gittim.
Güneş Kaplan 2014 - Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER