MENÜ
  • MSA Sezen Gürel

Profesyonel Yiyecek&İçecek İşletmeciliği öğrencilerimizden Sezen Gürel ile sohbet ettik

29 Mayıs 2019

Sezen Gürel, MSA’da aldığı Profesyonel Yiyecek&İçecek İşletmeciliği eğitimi hakkında deneyimlerini ve gelecek planlarını anlattı.

          

* Aslında Biyoloğum ve tüp bebek eğitimim var, ama bu alanda çok kısa bir iş deneyimim oldu. Evlendikten sonra hayatımın çoğunlukla annelikle geçtiğini söyleyebilirim. Bu süreç boyunca da bir şeyler üretmekle ilgili hep isteğim vardı. Bu zamana kadar bu isteğimi çello çalmak, yelken kaptanlığı gibi hobiler ile gerçekleştirdim, fakat üretme noktasında bunların aslında istediğim şey olmadığını farkettim.

* Ne yapabilirim, nasıl ilerleyebilirim diye düşünürken araştırmaya başladım ve Mutfak Sanatları Akademisi ile karşılaştım. Yiyecek-içecek alanında işletme açma hayalimi burada alacağım eğitimle gerçekleştirebileceğimi düşündüm.

* Aslında hayalim eğitimimi tamamladıktan sonra iyi yemek ve iyi müziği bir araya getirebileceğim bir konsept oluşturmaktı, fakat MSA'da aldığım eğitim sürecinde kendimi daha farklı alanlarda keşfetmeye başladım. Bilmediklerimi öğrenip farklı bir bakış açısı edinmeye başlayınca başlangıçtaki fikrimin bambaşka bir yöne evrildi.

* Eğitimimi tamamladıktan sonra Kayseri Mutfağı konseptli bir işletme açmayı planlıyorum. İsim ve logo çalışmaları, genel konsepti, dekorasyonu, menüleri gibi birçok detay şimdiden hazır ve hayata geçirilmeyi bekliyor.

Hayallerinin peşinden emin adımlarla giden Sezen'i tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. #msadayız #msaistanbul