• WORKSHOP TARİHİ

    15 - 19 Kasım

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    2000 TL


Okulların en keyiflisi tatilde açılıyor!

Yeni menülerle ve farklı reçetelerle sunduğumuz 5 gün sürecek Tatilin Okulu'nda, çocuklarınız hem keyifli vakit geçirecek hem de mutfak hakkında birçok bilgi öğrenecek.

MSA’daki Tatilin Okulu’nda küçük gurmeler; önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Daha sonra temel uygulamaları öğrenecek, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetlerle tanışacak ve en sevdikleri yemekleri kendi elleriyle hazırlayacaklar.

Tatilin Okulu’na katılan çocuklar, bundan böyle mutfakta söz sahibi olacak ve kendi kendine yetebilmeyi öğrenecekler.

Siz de evinizin küçük şefine bu eşsiz deneyimi hediye ederek, ona hayatı boyunca hatırlayacağı harika bir mutfak deneyimi yaşatabilirsiniz.


Menü

  • 1. Gün - Mutfağa Giriş:

  • Mutfakta güvenlik
  • Mutfakta hijyen
  • Mutfak ekipmanları
  • Sofra düzeni
  • Bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri; julienne, alumette, batonette, brunoise, macedoine
  • Ana soslar ve pişirme teknikleri
  • Dana etli ve sebzeli egg noodle
  • Zeytinyağlı taze fasulye
  • Bu dersin sonunda çocuklar mutfakta güvenlik ve hijyen nedir, neden önemlidir, bıçak nasıl seçilir ve temel kesim teknikleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacak; temel pişirme teknikleri ile öğrenilen bilgilerle dana etli-sebzeli egg noodle ve zeytinyağlı taze fasulye yapmayı öğrenecekler.
  • 15 Kasım Pazartesi, 10.00-14.00
  • 2. Gün - Et & Balık & Tavuk:

  • Bonfile temizleme (Demo)
  • Kremalı mantarlı bonfile
  • Çıtır levrek simit; taze otlu mayonez ile
  • Fırında sebzeli tavuk but
  • Bu dersin sonunda çocuklar bu ürünleri en doğru şekilde nasıl işleyeceklerini, hangi teknikleri uygulamaları gerektiğini ve doğru pişirme yöntemlerini öğrenecekler.
  • 16 Kasım Salı, 10.00-14.00
  • 3. Gün - Sushi:

  • Sushi pirinci
  • California roll
  • Karides nigiri
  • Philadelphia roll
  • Bu derste çiğ deniz ürünü kullanılmamaktadır.
  • Bu dersin sonunda çocuklar Uzak Doğu mutfağı ile ilgili genel bilgi sahibi olacak; bu mutfağın en çok tercih edilen yemeklerini ana hatları ve pişirme yöntemleriyle öğrenecekler.
  • 17 Kasım Çarşamba, 10.00-14.00
  • 4. Gün – Taze Makarna Hamuru ve Sos Hazırlama Teknikleri:

  • Fettuccine bolognese
  • Ricotta ve ıspanaklı ravioli, adaçaylı tereyağlı sos
  • Lazanya (Demo)
  • Bu dersin sonunda çocuklar, taze makarna hamurunun hazırlanmasından şekillendirmesine ve soslarla lezzetlendirilmesine kadar tüm detaylarını öğrenecekler.
  • 18 Kasım Perşembe, 10.00-14.00
  • 5. Gün Pizzalar ve Salatalar:

  • Pepperoni pizza
  • Pizza verdure; karışık sebzeli pizza
  • Gorgonzolalı yeşil salata
  • Bu dersin sonunda İtalyan mutfağının ve çocukların vazgeçilmezi pizzanın hamurundan pişirilmesine kadar tüm aşamalarını ve taze salata hazırlamanın püf noktalarını öğreneceksiniz.
  • 19 Kasım Cuma, 10.00-14.00
/

Workshop Takvimi

  • Tatilin Okulu -5 Gün (9-14 Yaş)

    15 Kasım Pazartesi

    10:00 - 14:00

    2000 TL

Önemli Bilgiler

  • Etkinlik Günü Aydınlatma ve Onay formunu imzalı olarak getirmeniz önemle rica olunur.
  • 9-14 yaş aralığının dışındaki kişiler mutfaklara alınmayacaktır.
  • Eğitim 14 kişiliktir.
  • Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
  • Tüm katılımcılara önlük ve ders içerikleri ile ilgili kitapçık verilmektedir.
  • Eğitimlerin sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.
  • Derslerin telafisi yoktur, yerinize bir başkası katılamaz.
  • Eğitim boyunca her gün yiyecek-içecek ikramı olacaktır.
  • MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Biletler tek kişiliktir.
  • Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.