• WORKSHOP TARİHİ

    22 Tem - 02 Ağu

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    2500 TL


Bu okul başka bir okul. Çünkü bu okul “Tatilin Okulu - Yaz”. Küçük ellerin büyük işler başaracağı, belki de gelecekteki kariyerlerinin temellerini atacağı bu eğitim, çocuklarınızın mutfağı en iyi şekilde keşfetmesi için kaçırılmayacak bir fırsat. Tam 10 gün boyunca mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Et ve deniz ürünleri, sushi, makarna gibi favori yemeklerini kendi elleriyle hazırlayacaklar. Mutfağa dair birçok bilgiyi ayrıntılı bir şekilde öğrenecekleri bu eğitim MSA’da. Çocuklarınızın mutfak aşkını ortaya çıkarmak için hazırız. Bekliyoruz.


Menü

  • 1 GÜN: MUTFAK 101

  • Mutfakta güvenlik
  • Mutfakta hijyen
  • Mutfak ekipmanları
  • Malzeme satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, muhafaza koşulları
  • Sofra düzeni
  • Bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri; julienne, allumette, batonette, macedoine, brunoise
  • Öğrenilen kesin teknikleri ile yapılacak olan yemekler;
  • Ratatouille
  • Zeytinyağlı barbunya pilaki
  • Bıçak kullanma tekniklerini öğrenecek ve mutfakta hijyen, ekipman kullanımı ve alışverişte dikkat edilmesi gerekenler gibi soruların cevaplarını bulacaklar.
  • 22 Temmuz Pazartesi, 10.00-15.00
  • 2. GÜN: ETLER VE PİŞİRME TEKNİKLERİ

  • Roast Beef (Demo)
  • Kuzu but kavurma, tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı ile
  • Izgara dana bonfile, Cafe de Paris sos ve parmesanlı patatesler ile
  • Etin bölgeleri ve yapılarını öğrenirken, doğru et nasıl seçilir, nasıl temizlenir, en doğru şekilde nasıl pişirilir gibi soruların cevaplarını bulacaklar.
  • 23 Temmuz Salı, 10.00-15.00
  • 3. GÜN: KÜMES HAYVANLARI VE PİŞİRME TEKNİKLERİ

  • Tavuğu parçalarına ayırma (Demo)
  • Rosto hindi, mevsim sebzeleri ve jus sos ile (Demo)
  • Izgara tavuk kanatları, sweet chili sos ile
  • Çıtır tavuk butları, coleslaw salata ile
  • Tavuk şiş fırında taze baharatlı elma dilim patates ile
  • Farklı kümes hayvanları ile ilgili bilgi sahibi olacak, fırında pişirme, ızgarada pişirme ve kızartma tekniğini öğrenecekler.
  • 24 Temmuz Çarşamba, 10.00-15.00
  • 4.GÜN: DENİZ ÜRÜNLERİ VE PİŞİRME TEKNİKLERİ

  • Ahtapot ve ahtapot salatası (Demo)
  • Fileto çıkartma tekniği (Demo)
  • Tempura karides, lime soya sos ile
  • Buharda pişmiş levrek fileto, röşti patates ve domates sos ile
  • Izgara somon fileto, roka salatası, narenciye vinaigrette ile
  • Farklı deniz ürünlerini temizleme, hazırlama ve pişirme tekniklerini öğrenecekler.
  • 25 Temmuz Perşembe, 10.00-15.00
  • 5. GÜN: KAHVALTI

  • Croque madamme
  • Pancake; çikolata sos, orman meyveleri ve akağaç şurubu ile
  • Tropical n’ berry smoothie
  • Doyurucu ve besleyici favori kahvaltılıklarını hazırlamayı öğrenecekler.
  • 26 Temmuz Cuma, 10.00-15.00
  • 6 GÜN: EL YAPIMI MAKARNA HAMURLARI VE SOS HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

  • Kremalı mantar ve tavuklu fettucine
  • Köz patlıcanlı ve domates soslu ravioli
  • Taze makarna hamuru yapmayı ve dolgulu ve dolgusuz makarnalar yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ayrıca makarna soslarını öğrenecekler.
  • 29 Temmuz Pazartesi, 10.00-15.00
  • 7. GÜN: ATIŞTIRMALIKLAR

  • Cheddar peynirli ve sebzeli nachos, sour cream ve salsa sos ile
  • Füme kaburgalı sandviç
  • Flapjacks ve badem sütü
  • Kolayca hazırlanabilen lezzetli ve farklı atıştırmalıkları yapmayı öğrenecekler.
  • 30 Temmuz Salı, 10.00-15.00
  • 8. GÜN: SUSHI

  • Sushi pirinci
  • California roll
  • Karides nigiri
  • Bu derste çiğ deniz ürünü kullanılmamaktadır.
  • Uzak Doğu mutfağı ile ilgili genel bilgi sahibi olacak; bu mutfağın en çok tercih edilen yemeklerini ana hatları ve pişirme yöntemleriyle öğrenecekler.
  • 31 Temmuz Çarşamba, 10.00-15.00
  • 9. GÜN: GLÜTENSİZ & VEGAN

  • Mercimek filizlendirme (Demo)
  • Vegan bowl; avokado, maş fasulyesi, renkli domatesler, mikroherküller, mikrofilizler tofu, elma ve pesto sos ile
  • Vegan sebze köftesi, rosto domatesler, vegan mayonez ile
  • Kuru domates ve taze otlu glütensiz foccacia, balzamikli zeytinyağı ile
  • Bu eğitimde yapılacak olan tüm ürünler vegan ve glütensizdir. Farklı türlerdeki beslenme alışkanlıklarının detaylarını öğrenecekler.
  • 1 Ağustos Perşembe, 10.00-15.00
  • 10. GÜN: PİŞİR & EĞLEN

  • Cheeseburger; avokado spread, cheddar peyniri, turşu, domates, yeşillik ve karamelize soğan
  • Ballı soya soslu tavuk taco
  • Tiftik bun; ağır ateşte pişirilip tiftiklenmiş dana eti, kırmızı soğan turşusu ve mayonez
  • Çilekli limonata ve Antep fıstıklı semifredo ikramımızdır.
  • Eğitim sonunda öğle yemeklerini beraber hazırlayıp bir masa etrafında yiyecek ve program sonunda sertifikalarını alacaklar.
  • 2 Ağustos Cuma, 10.00-15.00
/

Workshop Takvimi

  • Tatilin Okulu - Yaz ☀️ (9-14 Yaş)

    17 Haziran Pazartesi

    10:00 - 15:00

    2500 TL

  • Tatilin Okulu - Yaz ☀️ (9-14 Yaş)

    22 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 15:00

    2500 TL

  • Tatilin Okulu - Yaz ☀️ (9-14 Yaş)

    19 Ağustos Pazartesi

    10:00 - 15:00

    2500 TL

  • Tatilin Okulu - Yaz ☀️ (9-14 Yaş)

    26 Ağustos Pazartesi

    10:00 - 15:00

    2500 TL

Önemli Bilgiler

*9-14 yaş aralığının dışındaki kişiler mutfaklara alınmayacaktır.
*Eğitim 14 kişiliktir.
*Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
*Tüm katılımcılara önlük ve ders içerikleri ile ilgili kitapçık verilmektedir.
*Eğitimlerin sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.
*Derslerin telafisi yoktur, yerinize bir başkası katılamaz.
*MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
*Biletler tek kişiliktir.
*Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.