MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi

Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi - Mutfak Sanatları Akademisi


Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, sürekli gelişim ve pasta-ekmekçilik üzerine ileri seviye beceri kazanmak isteyenler için tasarlandı. İlk dört ay pratik temel eğitim alacağınız bu programın ikinci dört ayında, el becerinizi ve tecrübenizi pekiştirmeye yönelik ileri seviye dersler alırsınız. Son dört ayda da mecburi stajınızla profesyonel bir mutfakta deneyim kazanırsınız. Böylece bu eğitimle, temel pasta-ekmekçilik becerileri kazanmanın yanı sıra profesyonel bir mutfakta “demi chef” pozisyonunun gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olursunuz.

Bu eğitimin sonunda MSA diploması, Zorunlu Hijyen ve MEB onaylı sertifikaların yanı sıra, uluslararası geçerliliğe sahip ileri seviye City&Guilds diploması ile gıda güvenliği üzerine uluslararası HACCP sertifikası almaya hak kazanırsınız.

Ders Konuları


    Teorik Eğitimler


  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda güvenliği yöneticiliği Dünya gastronomisi
    İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama

    Pratik Eğitimler


  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri

  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar

  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları

  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Dünya Gastronomisi
  • İleri seviye modern petit four’ların üretimi (Macaron, nougat, lokum)
  • İleri seviye mayalı, mayasız ve dökme hamurlu ürünlerin üretimi
  • İleri seviye choux hamuru işleme teknikleri (Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquanbouche)

  • İleri seviye laminalı hamur hazırlama ve işleme teknikleri
  • Özel amaçlı kekler (diyabetik, çölyak, vegan)
  • Artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri
  • İleri seviye Ekmek Üretim Teknikleri (Ekşi Maya, Alman Ekmekleri, İtalyan Ekmekleri, Glütensiz)
  • Güncel Akımlarda Pasta Yapım Teknikleri (Miror Glaze, naked Cake)

  • İleri seviye donuk tatlı teknikleri (dondurma, sorbe, cup)
  • Moleküler pastacılık
  • Gıda ürünü Ar-Ge çalışması
  • İleri Seviye Dekor ve kaplama hamurları (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing ve şeker yapım ve işleme teknikleri)
  • Konsept dahilinde tatlı büfesi hazırlanması (ürünlerinin seçilmesi, üretimi süreçleri, birleştirilmesi ve sunumu)
  • İleri seviye tabaklama teknikleri
  • Dekoratif obje tasarım ve üretimi
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve
Sertifikalara Sahip Oluyor?

  • City & Guilds

    City & Guilds
    Diploması

    MSA profesyonel eğitimini tamamlayan MSA öğrencileri, dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER