MENÜ
  • Uzun Dönem Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik

Her biri 4 ay süren 3 eğitim döneminden oluşan, sürekli gelişim ve ileri seviye beceri kazanımını hedefleyen uzun dönemli bir meslek eğitimidir. 18-40 yaş arası adaylara yöneliktir.

Uluslararası bir mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds eğitim içerik ve sistemi uygulanır.

Eğitimin ilk 4 ayı MSA'nın profesyonel mutfaklarında pratik temel eğitim olarak verilir. İkinci 4 ayında öğrenciler el becerisini ve tecrübelerini pekiştirmeye yönelik ileri seviye dersler alırlar. Son 4 ayı MSA tarafından belirlenen/onaylanan sektörün önde gelen işletmelerinde mecburi stajlarını yaparak tamamlarlar. İleri seviye City & Guilds diploması, Zorunlu Hijyen Eğitimi Sertifikası, HACCP sertifikası ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunmaktadır.

Ders Konuları

  • Teorik Eğitimler

    ,
  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuruna Giriş
  • Gıda güvenliği yöneticiliği Dünya gastronomisi
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
  • Pratik Eğitimler

    ,
  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolataya Giriş
  • Soslar ve Kremalar
  • Dekor Bisküvilerine Giriş
  • Tabak Tatlıları
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
  • Gıda Güvenliği Yöneticiliği
  • Dünya Gastronomisi
  • İleri seviye modern petit four’ların üretimi (Macaron, nougat, lokum)
  • İleri seviye mayalı, mayasız ve dökme hamurlu ürünlerin üretimi
  • İleri seviye choux hamuru işleme teknikleri (Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquanbouche)
  • İleri seviye laminalı hamur hazırlama ve işleme teknikleri
  • Özel amaçlı kekler (diyabetik, çölyak, vegan)
  • Artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri
  • İleri seviye Ekmek Üretim Teknikleri (Ekşi Maya, Alman Ekmekleri, İtalyan Ekmekleri, Glütensiz)
  • Güncel Akımlarda Pasta Yapım Teknikleri (Miror Glaze, naked Cake)
  • İleri seviye donuk tatlı teknikleri (dondurma, sorbe, cup)
  • Moleküler pastacılık
  • Gıda ürünü Ar-Ge çalışması
  • İleri Seviye Dekor ve kaplama hamurları (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing ve şeker yapım ve işleme teknikleri)
  • Konsept dahilinde tatlı büfesi hazırlanması (ürünlerinin seçilmesi, üretimi süreçleri, birleştirilmesi ve sunumu)
  • İleri seviye tabaklama teknikleri
  • Dekoratif obje tasarım ve üretimi
/

MSA Mezunları Hangi Diploma ve Sertifikalara Sahip Oluyor?

Eğitmen Kadrosu

23 tam zamanlı eğitmen şef ve mutfağımıza misafir olan konuk şefler ile 30'dan fazla yerli ve yabancı profesyonelden oluşmaktadır.

TÜM EĞİTMENLER