• WORKSHOP TARİHİ

    02 - 14 Temmuz

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.850 TL


Geleceğine karar verirken aşçılık mesleğini yakından tanımak isteyen gençlere yönelik hazırlanmış bir programdır.
“Profesyonel Mutfağa Hazırlık” programıyla 15-17 yaş aralığındaki gençler, hem MSA’nın profesyonel şeflerinden mesleği öğrenecek hem de 11 gün boyunca sürecek uygulamalı dersler ile mutfaktaki yeteneklerini keşfedecekler.
*Eğitime katılabilmek için 15-17 yaş grubunda olunması ve eğitim başlangıcında nüfus cüzdanı beyanı zorunludur.


Menü

  • 1. Gün, Profesyonel Mutfağa Giriş

  • -Mutfaklarda çalışan aşçı pozisyonları ve görevleri
  • -Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
  • -Kesme şekilleri ve uygulamaları
  • -Fırında Tavuk
  • -Patates Risotto
  • 2 Temmuz Pazartesi 10.00-15.00
  • 2. Gün, Ana ve Türev Soslar Hazırlama ve Kullanma Metotları, Çorbalar

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Tavuk stock (DEMO)
  • -Kahverengi et suyu (DEMO)
  • -Domates soslu penne
  • -Bechamel soslu Karnabahar
  • -Minestrone çorbası
  • -Kremalı mantar çorbası
  • 3 Temmuz Salı 10.00-15.00
  • 3. Gün, Salata ve Pizza Yapımı

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Karidesli Sezar salata
  • -Panzanella salatası
  • -Karışık pizza
  • -Köz patlıcan soslu, türk usulü pizza
  • 4 Temmuz Çarşamba 10.00-15.00
  • 4. Gün, Pirinçler ve Pişirme Teknikleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Risotto Milanese
  • -Tereyağlı Türk pilavı
  • -Yasemin pilavı
  • -Paella
  • -Yaban mantarlı risotto
  • -Firik Pilavı
  • 5 Temmuz Perşembe 10.00-15.00
  • 5. Gün, Taze Makarna Hamuru ve Sos Hazırlama Teknikleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Taze makarna hamuru hazırlama
  • -Pesto soslu fettucine
  • -Yaban mantar dolgulu ravioli, üç peynirli sos ile
  • -Gnocchi, marinara sos ile
  • 6 Temmuz Cuma 10.00-15.00
  • 6. Gün, Balıklar ve Temizleme Teknikleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Ahtapot(DEMO)
  • -Istakoz thermidor(DEMO)
  • -Akdeniz usulü levrek
  • -Fish and Chips, tartar sos ile
  • 9 Temmuz Pazartesi 10.00-15.00
  • 7. Gün, Etler ve Pişirme Teknikleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Roastbeef (DEMO)
  • -Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos ve sote mantar ile
  • -T-bone steak (DEMO)
  • -Karamelize soğanlı ev yapımı hamburger, sarımsaklı mayonez ile
  • 10 Temmuz Salı 10.00-15.00
  • 8. Gün, Tavuk Porsiyonlama, Temizleme ve Pişirme Teknikleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • -Bütün tavuğun parçalanıp porsiyonlanması
  • -Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos ile
  • -Röşti Patates
  • -Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos ile
  • -Gremolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
  • 11 Temmuz Çarşamba 10.00-15.00
  • 9. Gün, Ekmek Çeşitleri

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • - Focaccia ekmeği
  • - Ciabatta ekmeği
  • - Otlu baharatlı patatesli ekmek
  • - Paskalya Çöreği
  • 12 Temmuz Perşembe 10.00-15.00
  • 10. Gün, Temel Pastacılık

  • Teorik anlatım ve sonrasında:
  • - Panna cotta
  • - Çikolatalı cupcake, krem peynirli frosting ile
  • - Şekerpare
  • - Muzlu rulo pasta (DEMO)
  • - Çikolata parçalı ve Hindistan cevizli kurabiye
  • 13 Temmuz Cuma 10.00-15.00
  • 11. Gün, Uygulamalı Mutfak Deneyimi

  • Ailelerle öğle yemeği ve sertifika dağıtılması
  • 14 Temmuz Cumartesi 10.00-15.00
/

Workshop Takvimi

  • Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık (15-17 yaş)

    02 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 15:00

    1.850 TL

Önemli Bilgiler

* Eğitime katılabilmek için 15-17 yaş grubunda olunması ve eğitim başlangıcında
nüfus cüzdanı beyanı zorunludur.
* Eğitim süresince öğrenciler kendi istasyonlarında tek çalışmaktadır.
* 2 hafta boyunca hafta içi her gün ve 1 gün uygulamalı deneyim olmak üzere toplam
11 günlük bir eğitimdir.
* Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti ve 1 adet aşçı ceketi öğrencilere hediye
edilmektedir.
* Tüm katılımcılara ders içerikleri ile ilgili bir kitapçık verilmektedir.
* Eğitimlerin sonunda öğrencilere MSA’dan eğitime katılım sertifikası verilecektir.
* Etkinlik belirtilen yaş grubundaki katılımcılar için geçerlidir.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde
değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.