• WORKSHOP TARİHİ

    21 Oca - 02 Şub

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.950 TL


“Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık” programıyla 15-17 yaş aralığındaki gençler, hem MSA’nın profesyonel şeflerinden mesleği öğrenecek hem de 11 gün boyunca sürecek uygulamalı dersler ile mutfaktaki yeteneklerini keşfedecekler.


Menü

  • 1.Gün- Bıçak Kesim ve Kullanma Teknikleri, Kemik Suları ve Uygulama Alanları

  • Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri
  • Kesme teknikleri ve Uygulamaları
  • Kemik Suyu Yapımı (DEMO)
  • Tavuk Suyu Yapımı
  • Kemik suyu ve farklı kesim teknikleriyle hazırlanan sebzeler ile yapılacak yemekler;
  • Minestrone Çorbası
  • Dana Etli ve Sebzeli Noodle
  • 21 Ocak Pazartesi 10.00-15.00
  • 2.Gün- Etler ve Pişirme Teknikleri

  • Kuzu Kol Tandır, Rosto Kök Sebzeler ile (DEMO)
  • Izgara Dana Pirzola, Patates Kızartması ile
  • Breze Kuzu İncik, Patlıcan Beğendi ile
  • 22 Ocak Salı 10.00-15.00
  • 3.Gün- Deniz Ürünleri, Pişirme Teknikleri, Salata, Sos ve Garnitürler

  • Ahtapot (DEMO),
  • Sweet Chili Soslu Izgara Ahtapot (DEMO)
  • Fish&Chips, Tartar Sos ile
  • Izgara Karides, 7 Yeşil Salata ve Lime Vinaigrette ile
  • Izgara Levrek, Taze Baharatlı Kabuklu Patates ve Narenciye Gremolata ile
  • 23 Ocak Çarşamba 10.00-15.00
  • 4.Gün- Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri

  • Rosto Hindi (DEMO)
  • Haşlanmış Tiftik Tavuk Göğsü ile Sezar Wrap
  • Sweet Chili Soslu Çıtır Tavuk Butları
  • Izgara Tavuk Kanatları, Közlenmiş Sebze Salatası ile
  • 24 Ocak Perşembe 10.00-15.00
  • 5.Gün- Ekmek Yapımı

  • Hamburger Ekmeği
  • Brioche
  • Focaccia
  • Zeytin ve Peynirli Açma
  • 25 Ocak Cuma 10.00-15.00
  • 6.Gün- Burger, Pizza ve Taco

  • Dana Baconlı Cheeseburger; klasik hamburger ekmeği, dana bacon, kırmızı soğan turşusu, domates, yeşillikler ve cheddar peyniri
  • Pepperoni Pizza; roka ve traş parmesan ile
  • Cajun BaharatIı Izgara Tavuk Taco; guacamole sos, iceberg, jalapeno ve Meksika fasulyesi ile
  • 28 Ocak Pazartesi 10.00-15.00
  • 7.Gün- Pirinçler ve Pişirme Teknikleri

  • Üç Mantarlı Risotto
  • Deniz Mahsullü Paella
  • Firik Pilavı
  • 29 Ocak Salı 10.00-15.00
  • 8.Gün- Taze Makarna Hamuru ve Sos Hazırlama Teknikleri

  • Bolognese Sos Yapımı
  • Fettucine Bolognese
  • Ispanak ve Ricottalı Ravioli, Adaçaylı Tereyağı Sos ile
  • 30 Ocak Çarşamba 10.00-15.00
  • 9.Gün- Temel Pastacılık 1

  • Orman Meyveli Pasta
  • Pandispanya hazırlanması
  • Vanilyalı Pastacı Kreması
  • Butter Cream
  • * Bu dersin sonunda katılımcılar, orman meyveli pastanın tüm kek, krema ve süslemelerinin aşamalı olarak yapım tekniklerini öğrenecekler.
  • 31 Ocak Perşembe 10.00-15.00
  • 10.Gün- Temel Pastacılık 2

  • Frenk Üzümlü Chia Pudding ve Granola
  • Crumble Profiterol
  • Çikolatalı Mousse Kek
  • 01 Şubat Cuma 10.00-15.00
  • 11. Gün, Uygulamalı Mutfak Deneyimi

  • Ailelerle öğle yemeği ve sertifika dağıtılması
  • 02 Şubat Cumartesi 10.00-15.00
/

Workshop Takvimi

  • Gençler İçin Profesyonel Mutfağa Hazırlık (15-17 yaş)

    21 Ocak Pazartesi

    10:00 - 15:00

    1.950 TL

Önemli Bilgiler

• Eğitim süresince öğrenciler kendi istasyonlarında tek çalışmaktadır.
• 2 hafta boyunca hafta içi her gün ve 1 gün uygulamalı deneyim olmak üzere toplam 11 günlük bir eğitimdir.
• Eğitim boyunca kullanılacak bıçak seti ve 1 adet aşçı ceketi öğrencilere hediye edilmektedir.
• Tüm katılımcılara ders içerikleri ile ilgili bir kitapçık verilmektedir.
• Eğitimlerin sonunda öğrencilere MSA’dan eğitime katılım sertifikası verilecektir.
• Eğitime katılabilmek için 15-17 yaş grubunda olunması ve eğitim başlangıcında nüfus cüzdanı beyanı zorunludur.

• Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
• MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde
değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
• Biletler tek kişiliktir.
• Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.