• WORKSHOP TARİHİ

    03 - 31 Ekim

    10:00 - 14:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    1.050 TL


Zengin aroması ve karşı konulmaz lezzeti sebebiyle çikolata her zaman listemizin 1. sırasında olmuştur. Biz de bu enfes lezzeti 5 hafta boyunca odağımıza alıyor, tarihçesinden başlayarak kakao çekirdeğinin yapısından, temel işleme tekniklerine kadar çikolata ile birlikte çalışabileceğiniz nefis reçeteler hazırlıyoruz. Özellikle kurabiye, kek ve pastalarda severek kullandığımız bu lezzetin tüm inceliklerini öğrenmek isterseniz sizi “Sadece Çikolata” programına bekliyoruz.,
Çikolata merakını ve sevgisini bir ileri seviyeye taşımak, çikolata içerikli pastacılık hünerlerini hem teorik hem de pratik olarak geliştirmek isteyenler katılabilir.


Menü

  • 1. Kurabiyeler

  • Çikolatalı çatlak kurabiye
  • Fıstıklı amadeus kurabiye
  • Çikolata temperleme teknikleri
  • Bu dersin sonunda Çikolatanın tarihçesi, çekirdekten başlayıp işlenebilir çikolata formuna gelebilmesi, farklı çeşitleri, kakao-yağ oranları, bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın içerikleri ile ayrıca iyi bir kurabiye hamurunun nasıl yapılması gerektiği ve kurabiye hamurlarında çikolatayı nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.
  • 3 Ekim Çarşamba, 10:00-14:00
  • 2. Kekler

  • 3 çikolatalı brownie
  • Çikolatalı cupcake
  • Çikolatalı frosting
  • Renklendirilmiş beyaz çikolatalı sosu ile kekpop
  • Bu dersin sonunda çikolata renklendirme ve frosting yapım tekniğini öğreneceksiniz. Ayrıca çikolatanın keklere verdiği doku hakkında da bilgi sahibi olacaksınız.
  • 10 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
  • 3. Çikolatalar

  • Rochers
  • Blueberry pralin
  • Tarçınlı truffle
  • Bu dersin sonunda ganajdan trüf yapılması, kaplama ve dolgu tekniğini öğreneceksiniz.
  • 17 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
  • 4. Mousse

  • Mousse au chocolat
  • Bavarian cream
  • Kakaolu dacquoise
  • Bu derste çikolata ile kremanın uyumunu ve farklı malzeme ve tekniklerle nasıl işlenmesi ve zenginleştirilmesi gerektiğini öğreneceksiniz.
  • 24 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
  • 5.Çikolatalı Pasta Yapımı

  • Çikolatalı pandispanya yapımı
  • Çikolatalı pastacı kreması
  • Şurup yapımı
  • Çikolatalı sıvama kreması
  • Pandispanya yapım tekniği, pastacı kreması ve butter cream yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları en ince ayrıntılarıyla görerek, bu dersin sonunda pasta yapımı ile ilgili tüm aşamaları detaylıca öğrenmiş olacaksınız.
  • 31 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
/

Önemli Bilgiler

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* 18 yaşından küçükler etkinliğe alınmamaktadır.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.