• WORKSHOP TARİHİ

    25 - 28 Haziran

    10:00 - 15:00

    WORKSHOP ÜCRETİ

    650 TL


Okulların en keyiflisi yaz tatilinde açılıyor! Dönem boyunca kalem tutan, yazı yazıp matematik yapan minik eller, bu defa Tatilin Okulu’nda bıçak tutmayı öğreniyor, mutfağı keşfediyor, yemek yapmanın keyifli dünyası ile tanışıyor. MSA’daki Tatilin Okulu’nda küçük gurmeler; önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Daha sonra temel uygulamaları öğrenecek, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetlerle tanışacak ve en sevdikleri yemekleri kendi elleriyle hazırlayacaklar. Tatilin Okulu’na katılan çocuklar, bundan böyle mutfakta söz sahibi olacak ve kendi kendine yetebilmeyi öğrenecekler. Siz de evinizin küçük şefine bu eşsiz deneyimi hediye ederek, ona hayatı boyunca hatırlayacağı harika bir mutfak deneyimi yaşatabilirsiniz.


Menü

  • 1. Gün-Mutfağa Giriş

  • Mutfakta Güvenlik
  • Mutfakta Hijyen
  • Mutfak ekipmanları
  • Sofra düzeni
  • Bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri; julienne, alumette, batonette, brunoise,macedoine
  • Ana soslar ve Pişirme Teknikleri
  • - Tavuklu Sezar Salata
  • -Cheddar Peyniri Çorbası
  • Bu dersin sonunda çocuklar mutfakta güvenlik ve hijyen nedir, neden önemlidir, bıçak nasıl seçilir ve temel kesim teknikleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacak; temel pişirme teknikleri ile öğrenilen bilgilerle çorba ve salata yapmayı öğrenecekler.
  • 25 Haziran Pazartesi 10.00-15.00
  • 2. Gün-Dünyadan Mutfaklar

  • İtalya; El yapımı makarna; pesto soslu fettucine
  • Meksika; Steak Taco, salsa ve avokado dip sos ile
  • Uzak Doğu Mutfağı; Karides ve sebzeli udon noodle
  • Bu dersin sonunda çocuklar Dünya’dan mutfaklarla ilgili genel bilgi sahibi olacak; ayrıca İtalya, Meksika ve Uzak Doğu mutfaklarının en çok tercih edilen yemeklerini ana hatları ve pişirme yöntemleriyle öğrenecekler.
  • 26 Haziran Salı 10.00-15.00
  • 3. Gün-Temel Pastacılık

  • Vanilyalı Dondurma (Demo)
  • Brownie cupcake, krem peynirli beyaz çikolatalı frosting ile
  • Parmesanlı tuzlu kurabiye
  • Pancake, kakaolu fındık kreması ve orman meyveleri ile
  • Bu dersin sonunda çocuklar; temel pastacılık tekniklerini ve aşamalarını, cupcake yapımının inceliklerini, dondurma ve kurabiye yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenecekler.
  • 27 Haziran Çarşamba 10.00-15.00
  • 4. Gün;Et & Balık & Tavuk

  • Kuzu sırt (Demo)
  • -Thai usulü çipura
  • -Tavuk schnitzel, Alman patates salatası ile
  • Bu dersin sonunda çocuklar bu ürünleri en doğru şekilde nasıl işleyeceklerini, hangi teknikleri uygulamaları gerektiğini ve doğru pişirme yöntemlerini öğrenecekler.
  • 28 Haziran Perşembe 10.00-15.00
/

Workshop Takvimi

  • Tatilin Okulu (10-14 Yaş)

    22 Ocak Pazartesi

    10:00 - 15:00

    650 TL

  • Tatilin Okulu (10-14 Yaş)

    25 Haziran Pazartesi

    10:00 - 15:00

    650 TL

  • Tatilin Okulu (10-14 Yaş)

    16 Temmuz Pazartesi

    10:00 - 15:00

    650 TL

  • Tatilin Okulu (10-14 Yaş)

    13 Ağustos Pazartesi

    10:00 - 15:00

    650 TL

Önemli Bilgiler

"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce etkinlik adı/tarih ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."

* Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
* Etkinlik 10-14 yaş grubundaki katılımcılar içindir. Belirtilen yaş aralığında olmayanlar etkinliğe alınmamaktadır.
* İstasyonlarda tek kişi çalışılmaktadır.
* Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
* MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Biletler tek kişiliktir.
* Etkinlik günü Bilet-bilet çıktısı/ QR kodu görüntüsü olmadan etkinliğe giriş yapılamamaktadır.