YOUNG CHEFS

AŞÇILIK

Bu yazın planını şimdiden yap,
profesyonel mutfağa ilk adımı at.

YOUNG CHEFS yumurta

Bu yaz genç şefleri Young Chefs Aşçılık programıyla mutfağa ilk profesyonel adımları atmaya davet ediyoruz.

Gençlerin 60 saatlik uygulamalı mutfak eğitimi alıp bıçak kullanma tekniklerinden soslara, etler ve deniz ürünlerinden dünya mutfaklarına farklı lezzetlerin yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacakları Young Chefs programı MSA’da. Mutfak hayallerini genç yaşta gerçekleştirmek isteyen 14-17 yaş arasındaki gençleri bekliyoruz.

PROGRAM

Mutfağa giriş ve bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları

  • Bıçak seçme ve kullanma teknikleri
  • Kesme teknikleri ve uygulamaları: brunoise, macedoine, julienne, batonette, segment, slice, chiffonade
    Farklı kesim teknikleriyle hazırlanan sebzeler ile yapılacak yemekler;
  • Tavuklu ve sebzeli egg noodle

Bu derste reçeteler için kullanacağın malzemeleri kendin porsiyonlayarak, istasyonlarında hazır hale getireceksin.

Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarını keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını, ayrıca profesyonel mutfak nedir, mutfaklarda görev tanımları ve temel güvenlik ve hijyen kurallarını öğreneceksin.

Kemik suları ve soslar

  • Esmer kemik suyu yapımı (Demo)
  • Tavuk suyu yapımı
  • Domates sos yapımı
  • Beşamel sos yapımı
  • Mayonez yapımı
  • Hollandez sos yapımı (Demo)
  • Pesto sos yapımı

Sandviç ikramımızdır.

Mutfağın temeli olan kemik suları ve sosları en ince detayları ile öğrenecek ve sonraki derslerde nasıl kullanacağınız konularına hakim olacaksın.

Çorbalar

  • Kremalı rosto domates çorbası
  • Karides bisque
  • Süzme mercimek çorbası

Farklı çorba türleri, bağlayıcılar ve farklı metotlarda nasıl çorba yapılacağını öğreneceksin.

Sandviçler ve salatalar

  • Klasik BLT sandviç
  • Füme kaburgalı cheeseburger
  • Karidesli sezar salata
  • Cranberry ve fındıklı kinoa salatası

Salata malzemelerinin; hazırlama ve saklama koşullarını görecek, sandviç bileşenlerinin detaylarını (ekmek-sos-garnitür) ve nasıl olması gerektiğini, ana ürün ve sos uyumunu öğreneceksin. Ayrıca bu ürünlerin sunumlarında dikkat edilmesi gereken noktalara hakim olacaksın.

Etler ve pişirme teknikleri-1

  • Roastbeef (Demo)
  • Cafe de Paris soslu bonfile, parmesanlı patates kızartması ile
  • Ağır ateşte sebzelerle pişirilmiş dana incik, sarımsaklı ekmekler ile

Bu derste reçeteler için kullanacağın malzemeleri kendin porsiyonlayarak, istasyonlarında hazır hale getireceksin.

Dana eti ve bölgelerinin yapısı kısa ve uzun pişirme tekniklerini öğrenecek, doğru et nasıl seçilir, etin kısımları nelerdir, et nasıl temizlenir gibi soruların cevaplarını bulacaksın. Ayrıca satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, saklama koşullarını ve kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalara da hakim olacaksın.

Etler ve pişirme teknikleri-2

  • Kuzu kol tandır (Demo)
  • Izgara köfte, sumaklı maydanozlu soğan ve lavaş ile
  • Fırınlanmış sebzeli kuzu incik, firik pilavı ile

Bu derste reçeteler için kullanacağın malzemeleri kendin porsiyonlayarak, istasyonlarında hazır hale getireceksin.

Kuzu eti ve bölgelerinin yapısını, nasıl seçilmesi ve doğru pişirme şekillerini öğreneceksin.

Kümes hayvanları ve pişirme teknikleri

  • Rosto hindi (Demo)
  • Ördek but confit (Demo)
  • Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
  • Izgara tavuk kanatları, köz sebze salatası ile

Kümes hayvanlarının yapısı ve farklı kümes hayvanlarının pişirme tekniklerini öğreneceksin.

Deniz mahsulleri ve pişirme teknikleri

  • Ahtapot (Demo)
  • Ahtapot salatası (Demo)
  • Buharda pişmiş levrek fileto, taze otlu patates püresi ile
  • Tempura karides, sweet chili sos ile

Bu derste reçeteler için kullanacağın malzemeleri kendin porsiyonlayarak, istasyonlarında hazır hale getireceksin.

Farklı deniz ürünlerini, balıkları ayıklama ve pişirme tekniklerini göreceksin.

Uzak Doğu mutfağı

  • Tom kha gai
  • San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides ile
  • Kırmızı körili ördek, yasemin pilavı ile

Uzak Doğu mutfak kültürü ve yemeklerde kullanılan acı-tatlı-ekşi sosların kombinasyonu ve uyumunu öğreneceksin.

Fransız mutfağı

  • Quiche lorraine
  • Boeuf bourguignon, sarımsaklı ekmekler ile

Unesco tarafından korunan tek mutfak olan Fransız mutfağının terminolojisi ile birlikte bu mutfağın en bilinen yemeklerinden örnekleri göreceksin.

Meksika mutfağı

  • Sebzeli ve cheddar peynirli nachos
  • Guacamole sos yapımı
  • Salsa sos yapımı
  • Sour cream yapımı
  • Tavuk etli fajitas, guacamole, salsa ve sour cream sos ile

Meksika‘nın klasikleşen tarifleri ile birlikte en popüler yemekleri, tex-mex mutfağı ve yemeklerde acının doğru kullanımını öğreneceksin.

Glütensiz, vegan, raw

  • Keten tohumu krakerleri (Demo)
  • Badem sütü yapımı (Demo)
  • Tropical n’ berry smoothie yapımı (Demo)
  • Kaju humus, çam fıstıkları ve frenk soğanı ile
  • Kabak fettuccine, marinara sos ile
  • Vegan sebze burger, fırında taze baharatlı patatesler ve vegan mayonez ile

Glütensiz, vegan, raw yemeklerin hazırlama ve pişirme tekniklerini öğreneceksin.

El yapımı makarnalar

  • Fettuccine alfredo
  • Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli, adaçaylı tereyağ sos ile
  • Lazanya bolognese (Demo)

Bu derste reçeteler için kullanacağın malzemeleri kendiniz porsiyonlayarak, istasyonlarında hazır hale getireceksin.

El yapımı dolgulu ve dolgusuz makarna hamurları hazırlanmasını ve makarna sosları ile lezzetlendirilmesini öğreneceksin.

Mayalı hamurlar

  • Bun ekmeği yapımı (Demo)
  • Tiftiklenmiş rosto dana incik bun, kırmızı soğan turşusu, salatalık ve taze kişniş ile (Demo)
  • Sucuklu kaşarlı pide
  • Pizza margarita; domates sos, mozzarella peyniri ve taze fesleğen yaprakları ile

Farklı türlerde mayalı hamurlardan çeşitli sevilen tariflerin hazırlanmasını öğreneceksin.

Modern pişirme teknikleri

  • Tütsülenmiş patlıcan çorbası
  • Sous vide somon, maydanoz gremolata ile
  • Sıvı nitrojenle yapılmış haşhaşlı dondurma

Son zamanlarda kullanılan ve gastronomi dünyasında trend olmuş en yeni pişirme tekniklerini öğrenip, ekipmanların kullanımı ve detaylarını da göreceksin.

Kahve

  • Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
  • Süt köpürtme teknikleri
  • Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
  • Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

Gastro gezi

Grandma’s Wonderland’de hem çiftlik hem de mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor.

Mutfaktan Youtube'a

“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, Emir Yargın senin için anlatacak.

Yarışma

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

Aile yemek daveti

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.

Young Chefs Aşçılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde bıçak seti, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.

Eğitimler “Profesyonel Aşçılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.

Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.

Ders programı değişiklik gösterebilir.

Biletlerin iadesi ve değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır.

Derslerin telafisi yoktur. Yerine bir başkası katılamaz.

ETKİNLİKLER
YARIŞMA

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

GASTRO GEZİ

Grandma’s Wonderland’de hem çiftlik hem de mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor.

YOUNG CHEFS
MUTFAKTAN YOUTUBE'A

“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, Emir Yargın senin için anlatacak.

AİLE DAVETİ

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak. Tabii sadece bu yaz için ;)

#YoungChefs

#YoungChefs hashtag’iyle mutfaktaki deneyimini paylaş, cesaretini herkese göster.