YOUNG CHEFS

PASTACILIK

Bu yazın planını şimdiden yap,
profesyonel mutfağa ilk adımı at.

HEMEN KATIL
YOUNG CHEFS img

Bu yazı profesyonel bir şekilde pastacılığa ayırmak isteyen gençleri Young Chefs - Pastacılık programına davet ediyoruz.

Gençlerin pastacılık üzerine 60 saatlik bir mutfak eğitimi alıp, pastacılığın temel malzemelerinin teknik olarak kullanımından kurabiye, kek, tart gibi olmazsa olmazlara, choux hamurundan ekmek ve diğer farklı hamurların yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacağı Youngs Chefs - Pastacılık programı MSA’da. Pastaya dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyen 14-17 yaş arasındaki genç şefleri mutfağa bekliyoruz.

Önemli uyarı: Bu kod satın alma işlemi için gereklidir, fakat satın alma yapılmadığı takdirde sadece kod ile adınıza kontenjan ayrılmamaktadir.

PROGRAM

Kurabiyeler

  • Çikolata parçalı kurabiye
  • Dereotlu beyaz peynirli poğaça
  • Parmesanlı kurabiye
  • Çikolatalı çatlak kurabiye

Kurabiye hamuru hazırlama ve pişirme tekniklerini ve dolgulu kurabiye yapımının inceliklerini öğreneceksin.

Tart, pie ve kiş

  • Vişneli çikolatalı tart
  • Elmalı pie
  • Sebzeli keçi peynirli kiş

Tart ve kiş nedir birbirinden farkı, hamurlarının yapımı, dinlendirmenin önemini öğreneceksin. Dolgu çeşitleri ve pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacaksın.

Kekler

  • Tuzlu kek; kuru domates, beyaz peynir ve dereotlu
  • Dama kek; bademli ve kakaolu iki adet pandispanya ve çikolata ganaj ile

Kek yapım teknikleri ve işlemesini öğrenecek, ganaj yapımının inceliklerini kavrayacaksın.

Vegan ve glütensiz

  • Yaban mersinli chia puding (v&g)
  • Bademli incirli granola bar (v&g)
  • Tarçınlı çörek (v)
  • Portakallı glütensiz kek (g)

Pastacılığın temeli olan un ve yumurta kullanmadan pastacılık ürünleri nasıl hazırlanır bu derste öğreneceksin.

Çikolatalar

  • Böğürtlenli trüf, böğürtlen ganaj dolgulu
  • Rochers; antep fıstığı, badem ve fındıklı
  • Beyaz çikolata crunch; ceviz, mısır gevreği ve sütlü çikolata ile

Çikolata temlerleme ve işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak, çikolataları nasıl çeşitlendirebileceğini öğreneceksin.

Mayalı hamurlar ve ekşi maya 1

  • Rustik ekmek hazırlığı
  • Çavdarlı ekşi mayalı ekmek hazırlığı
  • Paskalya çöreği
  • Zeytinli açma

Bu derste ekşi mayanın ne olduğunu ve diğer mayalardan farkını öğrenirken, katlama ve mayalama tekniklerini de öğreneceksin.

Mayalı hamurlar ve ekşi maya 2

  • Bun ekmeği (Demo)
  • Rustik ekmek işleme ve pişirilmesi
  • Çavdarlı ekşi mayalı ekmek işleme ve pişirilmesi
  • Peynirli poğaça
  • Focaccia
  • Brioche

Mayalı hamurları işlemeyi ve zenginleştirilmiş ekmek çeşitlerini öğreneceksin.

Naked cake

Çikolatalı ve frambuazlı naked cake;

  • Bol çikolatalı kek
  • Frambuazlı pastacı kreması
  • Beyaz çikolatalı frosting, canlı çiçek ve makaron süslemesi ile

Pandispanya yapımı, frosting yapımı, klasik pastacı kreması yapımını öğrenirken, ayrıca pasta sıvama, kapatma, süsleme konusunda da bilgi sahibi olacaksın.

Cheesecake’ler

  • Yanık cheesecake
  • Çikolatalı bisküvi tabanlı New York cheesecake, vişne sos ile
  • Yulaf ezmeli ve toz badem tabanlı, fıstıklı, kestaneli, karamelli cheesecake

Cheesecake pişirme teknikleri, dikkat edilmesi gerekenler ve farklı türde cheesecake yapımını öğreneceksin.

Cupcake’ler

  • Orman meyveli çikolatalı cupcake, çikolatalı butter cream ile
  • Limonlu cupcake, lemon curd dolgusu ve beyaz çikolata frosting ile
  • Vanilyalı cupcake, çilekli ganaj ve krem peynir frosting ile

Kek yapımı, dolgu malzemeleri ve buttercream yapımı, işleme ve saklanma koşullarını öğreneceksin.

Choux hamurları

  • Choux au Craquelin
  • Çikolatalı ve vanilyalı pastacı kreması
  • Renkli çikolata kaplaması ile eclair

Choux hamuru nedir, diğer hamurlardan farkı, sıkma torbası kullanımı, ayrıca pastacı kreması çeşitlendirme ve çikolata glaze renklendirmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksin.

Dondurma

  • Antep fıstıklı dondurma
  • Kavunlu dondurma
  • Tuzlu karamelli dondurma

Dondurma yapımının inceliklerini, nitrojen kullanımını ve dondurma saklama koşullarını öğreneceksin.

Banket hazırlık 1

  • Çikolata parçalı kurabiye
  • Parmesanlı kurabiye
  • Vişneli çikolatalı tart
  • Sebzeli kiş
  • Tuzlu karamelli dondurma

Banket hazırlık 2

  • Yaban mersinlli chia puding
  • Portakallı glütensiz kek
  • Böğürtlenli trüf
  • Naked cake

Banket hazırlık 3

  • Bun
  • Yanık cheesecake
  • Orman meyveli cupcake
  • Choux au craquelin

Kahve

  • Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
  • Süt köpürtme teknikleri
  • Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
  • Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

Gastro gezi

Grandma’s Wonderland’de hem çiftlik hem de mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor.

Mutfaktan Youtube'a

“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, Emir Yargın senin için anlatacak.

Yarışma

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

Aile banket daveti

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.

* Young Chefs Pastacılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde silikon uçlu spatula, soyma bıçağı, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.

*Eğitimler “Profesyonel Pastacılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.

15 Temmuz 2019 tarihinde (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.

12 Ağustos 2019 haftası (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.

30 Ağustos 2019 tarihinde (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.

Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.

Ders programı değişiklik gösterebilir.

Biletlerin iadesi ve değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır.

Derslerin telafisi yoktur. Yerine bir başkası katılamaz.

TARİHLER
8 Temmuz — 3 Ağustos
Sabah Grubu 09:00 — 13:00
5 Ağustos - 7 Eylül
Sabah Grubu 09:00 — 13:00
ETKİNLİKLER
YARIŞMA

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

GASTRO GEZİ

Grandma’s Wonderland’de hem çiftlik hem de mutfak deneyimi yaşayabileceğin lezzetli bir gün seni bekliyor.

YOUNG CHEFS
MUTFAKTAN YOUTUBE'A

“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, Emir Yargın senin için anlatacak.

AİLE DAVETİ

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak. Tabii sadece bu yaz için ;)

#YoungChefs

#YoungChefs hashtag’iyle mutfaktaki deneyimini paylaş, cesaretini herkese göster.