PROFESYONEL EĞİTİMLER

İksirli Çiftlik

Hemen Başvur
İksirli Çiftlik

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
5 Gün/4 Gece (7-11 Ekim)

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

"İksirli Çiftlik" nedir?

Kastamonu’nun en yeşil ilçelerinden Daday’ın şirin köylerinden biri olan Bayır Köyü’nde 100 dönüm arazi üzerinde kurulu İksirli Çiftlik’te, tarladan mutfağa konseptini uygulamalı olarak deneyimletmek, ürün-doğa- üretici ve çiftliğin de bağlı olduğu İksir tatil kasabasının mutfağı arasındaki operasyona ait tüm adımları uygulamalı olarak görmek ve mevsimsellik ile sürdürülebilirlik kavramlarını anlayabilmek üzere planlanmış, toplam 5 gün sürecek bir eğitimdir.

 

 

Kimler Katılabilir

Katılım koşulları nelerdir?

MSA Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık eğitimlerinden mezun olanlar ve eğitimlerine devam eden MSA öğrencileri bu programa katılabilir.

İksirli Çiftlik programına katılım gösteren öğrencilerin eğitim süresi boyunca hijyen kurallarına uygun bir şekilde MSA üniformaları ve mutfak kullanımına uygun terlikleri ile programa katılmaları gerekmektedir.

 

Eğitim Süresi

       1.GÜN

      14:00 Otele Giriş 

      14:30-17:00 Çevre Bilgisi/ Ormandan Toplama (Daday / Ballıdağ / İksirli Çiftlik) -(Kiren- Mürver-                               Kuşburnu ve yenilebilir otlar) Toparlanan Ürünlerin ayıklanması ve ertesi sabaha hazırlık          

      19:30 Akşam Yemeği

                Serbest Zaman

 

2. GÜN

       08:00-09:00 Kahvaltı

09:00 İksirli Çiftlik (Toparlanan ürünleri işleme) Kiren şurubu – kiren marmelatı- kara mürver reçeli-             kara mürver şurubu yapımı

12:30-13:30 Öğle Yemeği

       13:30-19:00 Çiftlik çalışması/ Otel mutfak/ Servis çalışma (Geleneksel yöntemlerle cabadibi peyniri                              yapılışı ve Tereyağ çalkalama)

       19:30 Akşam Yemeği

       20:30 Sepet Örme Etkinliği

 

       3.GÜN

       08:00-08:30 Kahvaltı

 08:45-12:30 Hareket Kastamonu Yerel Pazar ziyareti /Nasrullah Meydanı ziyareti

       13:30-14:30 Öğle Yemeği

       14:30-19:00 Çiftlik çalışması/ Otel mutfak/ Servis çalışma Siyez Unlu Erişte Yapımı- (Hamurun                                    hazırlanması /Bezelerin açılması /Saç pişirme ve Kesim)

       19:30  Akşam Yemeği (Yapılan Erişte ile)

        

4. GÜN

08:00-09:00 Kahvaltı Gün boyu Ürün Deneme /Reçete (Orman mantar, ot ve meyveleri ile hazırlanan                         soslar) ve Gala için hazırlıklar

12:30-13:30 Öğle Yemeği 

 20:00   İksirli Çiftlik X Msa Orman Sofrası - Gala Yemeği

 

5. GÜN

08:00-09:00 Kahvaltı

                    Serbest Zaman ve Çıkış

 

Eğitim Hakkında

           

Min 6 - max. 12 kişilik kontenjan sınırı bulunmaktadır.

Mevsim koşullarına göre ürün ve çalışma içerikleri değişkenlik gösterebilir.

Kişi başı KDV dahil 8000 TL’dir.

Odalar 2-3 kişiliktir.

Ulaşım öğrenciye aittir. İlk gün 14:00’a kadar ulaşım sağlanmalıdır.

Öğrencinin üniformasını getirmesi ve çalışma esnasında hijyen kurallarına uyması gerekmektedir.

Kayıt ve ödeme süreci ile ilgili 2 Ekim 2024 tarihine kadar önce, oi@msa.com.tr  adresine mail atılarak isim yazdırılması, daha sonra muhasebe departmanına ödeme yapılması gerekmektedir. Bu adımlar tamamlandıktan sonra eğitim için kaydınız kesinleşir. Kontenjan dolmaması durumunda ücret iadesi yapılacaktır.

 

 

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet