EĞİTMEN KADROSU

MSA Eğitmenleri

Uluslararası mutfak okullarında eğitim almış, dünyanın önemli otel ve restoranlarında çalışmış, deneyimli, konularında uzman, profesyonel şeflerden oluşmaktadır.

MSA Eğitmenleri

Cem Erol

Yönetici Eğitmen Şef

Cem Erol, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde okurken, hayattaki en büyük tutkusu olan mutfağı keşfetti. Üniversitede aldığı mutfak dersleri sayesinde mutfak terminolojisi, klasik teknikler ve temel bilgiler ile tanışan Erol, eğitimine Amerika’da devam ederek, Johnson & Wales Üniversitesi’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından Florida’da 4 yıl boyunca Loews Miami Beach Hotel, Marco Island Marriott, Ritz Carlton Naples Golf Resort gibi Amerika’nın en iyi otel ve kulüplerinde çalışarak tecrübe edindi. 2004 yılında Türkiye’ye döndü. 2005 yılında Hotel Les Ottomans’da “Sous Chef” olarak Osmanlı ve Türk Mutfağı üzerinde uzmanlaştı. Daha sonra Asya mutfağı servis eden Banyan Restaurantları’nın başına geçti. Burada iki yıl çalıştıktan sonra W Hotel İstanbul’da “Executive Chef” olarak kariyerine devam etti ve dünyaca ünlü şef Jean Georges Vongerichten tarafından tasarlanan Spice Market ve W Kitchen konseptlerinin işletmesi de dahil olmak üzere otelin tüm mutfaklarından sorumlu şef olarak görevini sürdürdü. Cem Erol, 2010 Ocak ayında "Yönetici Eğitmen Şef" olarak MSA’ya katıldı.

 

Turgay Güröz

Eğitmen Şef

1956 doğumlu Turgay Güröz, Münih Beref Schule für Konditorei Pastacılık Meslek Yüksekokulu’nda eğitimini tamamladı. Eğitimi süresince Paul Schmidt Konditorei in München’de Beruf Ausbildung (çırak) olarak çalıştı. LSG Lufthansa’da Pastry Demi Chef olarak üretimde çalıştıktan sonra mesleki olarak kendini geliştirmek ve farklı bir vizyon kazanmak adına Münih’in en prestijli otellerinden Hotel Vier Yahres Zeiten Kempinski München’de görev aldı. Mutfak kariyerine çırak olarak başladığı Paul Schmidt Konditorei’ye Obergeselle (ustabaşı) olarak geri döndü. 1983 yılında artizan pastaları, pralinleri ve özel ürünleriyle ünlü olan pastane Cafe Baumann’da çalışmaya başladı. 1987 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı, Otem Otel Kemer Turizm Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli’nin pastane şefliğini üstlendi. Ardından bistro tarzındaki kendi restoranı Yonca Restaurant’ı işletti. 1989-2006 yılları arasında ünlü zincir otel Robinson Club Çamyuva’da Pastry Chef pozisyonu ile pastane koordinatörlüğü görevini üstlendi. Aynı zamanda M.E.B. onaylı meksek yüksekokulu olarak işlevini sürdüren otelde mutfak teori, pratik, beslenme ve hijyen dersleri verdi. 2008-2015 yıllarında Mardan Palace’ta Executive Pastry Chef olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2015’te MSA’ya Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitmen şefi olarak katıldı.

 

Zeynep Canaz Patır

Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü

İstanbul doğumlu Zeynep Canaz Patır, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Aşçılık hayalini gerçekleştirmek için MSA'da Profesyonel Aşçılık Eğitimi ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimi aldı, eğitimini Chef & Owner olarak birincilikle bitirdi. MSA'da workshop mutfağında mecburi stajını tamamladı. 2013 Ekim ayında MSA eğitmen kadrosuna Asistan Şef olarak katıldı. Yurtdışı mutfak tecrübesinin önemine inanan, farklı yemek kültürlerine merak duyan ve özellikle araştırmanın bilginin temeli olduğunu düşünen Canaz, önce Mayıs 2014’te Kopenhag’da bulunan 1 Michelin yıldızlı Restaurant Relae’de, Haziran 2014’te gene Kopenhag’da bulunan The Standard’ın içindeki 1 Michelin yıldızlı Studio Restaurant’ın mutfak kadrosunda gönüllü olarak çalıştı. Alancha ekibinin Studio Restaurant’ta organizasyonunu yaptığı Türk Mutfağı konulu etkinlikte görev yaptı. Halen, MSA’nın Profesyonel Aşçılık programının eğitmen kadrosunda yer alıyor.

 

Özhan Şivetoğlu

Eğitmen Şef

1984 İstanbul doğumlu Özhan Şivetoğlu, Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mutfak bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümüne devam etti ve Anadolu Üniversitesi’ndeki aynı bölümden mezun oldu. Eğitimi boyunca Home Store Akmerkez, DownTown Nişantaşı, Nu Teras ve Ritz Carlton İstanbul mutfaklarındastaj yaptı. 2005 yılında Mikla Restaurant'ın açılış ekibinde yer aldı. 2006 yılında Leb-i Derya Kumbaracı'da Executive Chef olarak çalışırken, Leb-i Derya Richmond'ın açılması ile tüm mutfakların Koordinatör Şefliği görevini üstlendi. 2013 yılında aynı gruba ait Ferah Feza Karaköy'de Executive Chef olarak çalışmaya başlayanÖzhan Şivetoğlu, Mayıs 2018'de MSA ailesine katıldı.

 

Tuğba Taştekin

Eğitmen Şef

1987 Ankara doğumlu olan Tuğba Taştekin, Bahçelievler Deneme Lisesi’nden mezun olduktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünü bitirdi ve ardından Gedik Üniversitesi’nde “Gastronomi ve mutfak sanatları” bölümünde yüksek lisans yaptı. Zamanla mutfakta olmak istediğini fark eden ve pastacılık alanına yönelen Tuğba Taştekin, JW Marriott Hotel Ankara’da 3 yıl ve İstanbul Marriott Hotel Şişli’de 2 yıl pastanede çalıştı; Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında öğretim görevliliği yaptı. THY Do&Co İkram Hizmetleri’nde Flying Chef olarak kadroya giren Tuğba, 2016 Kasım ayında MSA ailesine katıldı.

 

Şebnem Gürçay

Eğitmen Şef

1989 yılında Ankara’da doğan Şebnem Gürçay, üniversite eğitimini almak üzere geldiği İstanbul’da önce Galata Kiva ve House Cafe işletmelerinde, daha sonra da İsviçre’de Hotel Cheval Blanc restoranında çalıştı. Mutfağa olan ilgisini profesyonel bir noktaya taşımaya karar veren Şebnem, 2012 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’nde Chef&Owner Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra stajını yaptığı Okulun Mutfağı restoranında asistan şef olarak görev aldı ve bir proje için Dubai’de Türk Mutfağı üzerine çalıştı. Ardından St.Regis Hotel bünyesinde bulunan Spago by Wolfgang Puck Restoran’ın açılış ekibinde yer aldı. Suvla Kanyon Bistro’nun kurucu şefliğini yaptı. Son olarak Vakko Bistrot şubelerinin sorumlu koordinatör şefi olarak görev alan Şebnem, 2018 yılında tekrar MSA ailesine katıldı.

 

Ahmet Kantarcı

Eğitmen Şef

İzmir doğumlu Ahmet Kantarcı, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra en büyük hayali olan mutfakta olabilmek için Mutfak Sanatları Akademisi’nde Chef and Owner eğitimi aldı ve stajını Okulun Mutfağı'nda tamamladı. Eğitiminin ardından Nişantaşı Kantin’de çalışmaya başladı ve aynı zamanda bir çocuk dergisi için “Çılgın Şef" projesini geliştirdi. The Gourmand Galata’nın kurucu ekibinde yer alarak hem işletmesi hem de mutfağından sorumlu olarak görev aldı, Curtis Arnavutköy'ün mutfak şefliğini yaptı. 2016 Aralık ayında MSA eğitmen kadrosuna Eğitmen Şef olarak katıldı.

 

Emre Ürkmez

Eğitmen Şef

İstanbul doğumlu Emre Ürkmez, lise eğitimini Eyüboğlu Fen Lisesi’nde tamamlayarak, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri bölümünden 2010 yılında mezun oldu.

Mezun olduktan sonra gemi inşaat sektöründe 4 yıl çalışarak tekne tasarım mühendisliği görevini yaptı. 2014 senesinde vatani görevini tamamladı ve çok genç yaşlarından beri büyük ilgisini çeken mutfak kariyerine ilk adımı 2015 yılında MSA Profesyonel Aşçılık eğitimine katılarak attı. Stajını, o sırada “St Pellegrino Dünyanın En İyi 100 Restoranı” listesinde 96. sırada yer alan Mikla Restaurant’ta tamamladı.

Stajından sonra bir çok defa Avrupa’nın en iyi restorantları arasında seçilmiş olan, Şef Kobe Desramaults’un Michellin yıldızlı restoranı “In De Wulf” ekibine katıldı. Belçika'daki "In De Wulf" deneyiminin ardından Ekim 2016’da MSA eğitmen kadrosuna asistan şef olarak katıldı. Mutfak kariyerinin yanı sıra; Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans programına devam etmektedir.

Ekin Bülbüloğlu

Eğitmen Şef

1987 yılında Ankara’da doğan Ekin Bülbüloğlu, lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladıktan sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu ve turizm sektöründe çalışmaya başladı. 3 buçuk yıl İstanbul Marriott Hotel Asia’da satış departmanında çalıştıktan sonra mutfağa olan ilgisi ve sevgisi dolayısıyla 2015 Eylül ayında MSA’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı. Eğitiminin ardından stajını MSA Workshop mutfağında tamamladı. Staj sonrası Nişantaşı’ndaki Kantin’de soğuk, salata ve ızgara bölümlerinde çalışarak profesyonel deneyimini pekiştirdi. Bunun ardından ekşi maya merakının üzerine giderek Mutfakkitap’da çalışmaya başladı ve ekşi maya ekmek üretti. 2017 yılında ise MSA ailesine katıldı.

İsmail Emre Çakır

Eğitmen Şef

1992 yılında İstanbul’da doğan İsmail Emre Çakır, Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği ile başladığı üniversite hayatına Kanada’da devam etti. Kanada’da bulunduğu süre içerisinde birbirinden farklı mutfaklarla tanışma fırsatı yakalayan İsmail, mutfağa olan ilgisini keşfederek bu alanda yol almak istediğine karar verdi ve Türkiye’ye dönüş yaptı. Mutfak Sanatları Akademisi’nde Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi sırasında Hudson, Mikla ve Neolokal gibi restoranlarda staj yaptı ve mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Etiler Imperia ve Ortaya Restaurant Alaçatı’nın mutfak şefliğini yaptı. Eylül 2017’de MSA ailesine katıldı.

 

Servet Sergin Keyder

Eğitmen Şef

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Programı’ndan bölüm ve fakülte birincisi olarak mezun olduktan sonra kariyerine Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans programında araştırma görevlisi olarak devam eden Sergin, bir süre sanat alanında danışmanlık yapan bir firmada operasyon sorumlusu olarak görev aldı. Mutfak ve gastronomi dünyasına duyduğu ilgiyi profesyonel bir noktaya taşımak istediğine karar verdikten sonra 2016 yılında Mutfak Sanatları Akademisi Profesyonel Aşçılık Eğitimini tamamladı. Eğitiminin tamamlanmasını takip eden süreçte stajını yine MSA personel mutfağı ve restoran AR-GE bölümlerinde gerçekleştirerek Haziran 2017’de MSA ailesine Asistan Şef olarak katıldı.

 

Alp Şehsuvar

Eğitmen Şef

1984 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Alp Şehsuvar, lise eğitimini Doğuş Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde okudu. Üniversite döneminde mutfağa olan ilgisiyle beraber 2010 yılında Zumo Juice&Smoothie Bar’larda yöneticilik yaptı, 2012 yılında Karaköy Liman Lokantası’nda çalışmaya başladı. 2014 yılında MSA’da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı, stajını yaptığı Nişantaşı’ndaki Kantin’de çeşitli bölümlerde çalıştı. Ardından Bakucha Otel'de mutfak şefliği yaptı. Bitki bazlı beslenme konseptiyle tanınan Bi Nevi Deli’de vegan fermantasyon ve üretim üzerine çalıştı ve özellikle fermantasyon, sebze bazlı beslenme sistemleri konusuna yoğunlaştı. Makai Restoran Café'nin önce AR-GE ve pastacılık şefliğini, ardından da mutfak şefliğini yaptı. Bebek’deki Healthyish Café’nin AR-GE, üretim ve pastane bölümlerinin şefliğini yaptı. Sektördeki çeşitli danışmanlıklarının yanı sıra; MSA bünyesinde Fermantasyon, Her Şey Vegan Workshoplarını, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık müfredatındaki Fermantasyon derslerini Konuk Eğitmen olarak vermeye devam ediyor. 2020 yılında MSA bünyesinde tekrar öğrenci olarak Profesyonel Fırıncılık ve Ekmekçilik eğitimi alırken, bir yandan da Anadolu Üniversitesi Tarım Fakültesi'nde eğitim almayı ve vegan reçeteler üzerine AR-GE yapmayı sürdürmektedir.

 

Sinem Keşen

Eğitmen Şef

1984 İstanbul doğumlu Sinem, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünde Lisans, Marmara Üniversitesi’nde ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aslında istediği şeyin bir şeyler üretmek olduğunu farkettiğinde, MSA'da Profesyonel Aşçılık eğitimi almaya karar verdi. Buradaki eğitiminin ardından ise House Cafe, Ofise Paket, Food Project İstanbul gibi yerlerde çalışarak sektör tecrübesi edindi. 2016 yılında glütensiz ve rafine şekersiz patisserie ürünlerinin üretildiği Alldish markasının kurucu ortağı oldu, 2017 yılında Minoa'nın pastane atölyesinin kuruluşunu gerçekleştirdi ve 3 yıl boyunca atölyenin yönetici şefi olarak görev aldı. 2020 yılında ise MSA ailesine katılarak Eğitmen Şef olarak çalışmaya başladı.

 

Bartu Oyal

Eğitmen Şef

Bartu Oyal, lise eğitiminin ardından Işık Üniversitesi’nde lojistik alanında eğitimine devam ederken mutfak ilgisini keşfetti ve bu alana yöneldi. 1 yıl boyunca sektörde tecrübe edindikten sonra ilgisini profesyonel bir seviyeye taşımak adına MSA’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı. MSA’daki eğitim ve stajının ardından yine MSA bünyesinde kalarak Asistan Şef olarak çalışmaya başladı.

 

Ramazan Kaya

Asistan Şef

1967 Kastamonu doğumlu. İstanbul’un çeşitli restoranlarında uzun yıllar tecrübe edindi. 2007’nin Ekim ayında MSA ailesine katıldı. Gıda Güvenliği, Mutfak Hijyeni, Kalite Yönetim Sistemi, Kayra Wine Center 1. Seviye Şarap Eğitimi’ni tamamladı. 1.200’e yakın MSA Workshop’unda Asistan Şeflik yaptı.

 

Deniz Ayranci

Eğitmen Şef

1989 yılında Sinop’ta doğan Deniz, Sinop Yabancı Dil Ağırlıklı Süper Liseden mezun olduktan sonra, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Dış Ticaret ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Mezuniyet sonrası, el becerilerini ve yaratıcılığını kullanabileceği bir meslek istediği için Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim almaya karar vererek Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimini tamamlayıp, stajını da burada yaptı. Kariyerine Dolce Pastanesi’nde başlayan Deniz, burada yaptığı pastalar sayesinde City And Guilds Mükemmellik Madalyasını almaya hak kazandı. Daha Sonra Marcel Patisserie’de ve Vanilla Rococo’da mutfak şefliği yapan Deniz son olarak Asistan Şef olarak MSA ailesine katıdı.

 

Tolgahan Çakar

Eğitmen Şef

Tolgahan Çakar, çok küçük yaşlardan itibaren çeşitli cafe ve restoranlarda komilik, baristalık ve aşçılık yaparak sektörel deneyim kazanmaya başladı. Uludağ Üniversitesi Makina Bölümü’nde okurken mutfaklarda çalışmaya devam eden Tolgahan, mezuniyetinin ardından mutfağa olan ilgisinin daha artması dolayısıyla MSA Profesyonel Aşçılık bölümünde eğitim aldı. Eğitiminin ardından stajını da MSA Workshop mutfaklarında gerçekleştirmesinin ardından bir süre daha sektörde farklı deneyimler edindi ve Eylül 2020’de Asistan Şef olarak MSA ailesine katıldı.

 

Merve Karaosman

Asistan Şef

 

İstanbul doğumlu Merve Karaosman; İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliğinden mezun olduktan sonra sektörde bir süre tecrübe edindi. Daha sonra asıl istediğinin mutfakta çalışmak olduğuna karar vererek MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimine katıldı. Eğitimi kapsamında stajını da MSA Workshop mutfaklarında tamamlayan Merve; Sour and Sweet, Ek Biç Ye İç ve Sanayi313 gibi işletmelerde çalışarak sektörel deneyim kazandı. Son olarak ise MSA ailesine Asistan Şef olarak dahil oldu.

Ömrüm Hazal Gerçek

Eğitmen Şef

1995 Yılında İstanbul’da doğan Ömrüm, Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesinden mezun oldu ve İnşaat Mühendisliği eğitimi almak için Rusya’ya gitti. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek kısa bir süre reklamcılığı deneyimledi ve asıl ilgisinin mutfak olduğuna karar vererek bir işletmenin mutfağında 6 yıl görev aldı. Bu süreçte ağırlıklı olarak pastacılık ürünleri üzerinde çalışan Ömrüm; bu işi yapmaktan gerçekten keyif aldığımı farkederek mesleğini profesyonel bir noktaya taşımaya karar verdi ve MSA’da Profesyonel Pastacılık Eğitimi aldı. Eğitimini ve stajını tamamlamasının ardından ise Asistan Şef olarak MSA ailesine katıldı.

 

Emre Çelik

Asistan Şef

İstanbul doğumlu Emre, Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümünden lisans eğitimini tamamladı. Üniversite okurken fark ettiği gastronomiye olan ilgisinin peşinden giderek 2014 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’nde Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi alarak kariyerini bu yolda ilerletmeye karar verdi. Mezuniyetinin ardından stajını yaptığı Mama Shelter İstanbul’da uzun bir dönem çalıştıktan sonra Manna Boutique Hotel’de 2 yıl Chef de Cuisine olarak görev aldı. The Bono’da Sous Chef deneyiminin ardından tekrar MSA ailesine dönme kararı aldı ve eğitmen kadrosuna Asistan Şef olarak katıldı.

 

Volkan Avcı

Eğitmen Şef

Tekirdağ’da doğan Volkan, Trakya üniversitesi Makine Teknikerliği Bölümünden mezun olduktan sonra Lisans eğitimimin devamı olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümüne başladı. Bu esnada küçük yaşlardan beri ilgisi olan pastacılığa yönelerek MSA’da Profesyonel Pastacılık eğitimi aldı. Stajını da yine okul bünyesinde tamamlamasının ardından Odelato Gelato’da dondurma ve çikolata üzerine tecrübe edinen Volkan; MSA ailesine Asistan Şef olarak katıldı.

 

Mert Yolasığmaz

Asistan Şef

Giresun doğumlu olan Mert; Yeditepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Üniversite sonrası yeme-içme sektöründeki aile işletmelerinde işletmecilik yapan Mert; mutfağa olan ilgisini profesyonel bir seviyeye taşımak istediğine karar vererek MSA’da Profesyonel Pastacılık eğitimi aldı. Eğitimini ve stajını tamamlamasının ardından ise Asistan Şef olarak MSA ailesine katıldı.

 

Tolga Çepnioğlu

Asistan Şef

İstanbul Beykoz doğumlu Tolga Çepnioğlu; lise eğitimini tamamlamasının ardından yaklaşık 6 yıl bilgisayar alanında çalıştı fakat bu esnada onu asıl mutlu eden şeyin mutfak olduğuna karar vererek MSA’da Pasta ve Ekmekçilik eğitimi almaya karar verdi. MSA’da aldığı eğitimi tamamlamasının ardından Kadıköy Zapata Bakery, Espresso Lab gibi işletmelerde ilk deneyimlerini kazandı. Sonrasında ise Nişantaşı Mandolini Restaurant’ta Fransız ve İtalyan mutfağı konseptinde pastane şefi olarak görevine devam etti. Aynı süre içerisinde Haliç Üniversitesi’nde “Unlu Mamüller Üretim Teknikleri” dersinde öğretim görevlisi olarak çalışan Tolga; sonrasında Akmerkez Uptown kısmında bulunun Cote (akdeniz mutfağı), Bite (sağlıklı fit mutfak), Argo (sokak lezzetleri konsepti) ve Federal Coffee’nin ortak pastanesinde pastane sorumlusu olarak 1 yıl görev aldı. Son olarak Suadiye Rub Restaurant bünyesinde Pastane Şefi ve Sous Chef olarak kariyerini devam ettiren Tolga; son olarak MSA bünyesine Asistan Şef olarak katıldı.

Pınar Demir

Kahve Eğitmeni

2006 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenen barista yarışması Baristanbul'da dereceye giren Pınar Demir, Hollanda'da Master Barista eğitimi ödülü kazandı. 2007-2013 yılları arasında Kahve Dünyası'nda Barista Eğitmeni olarak görev aldı ve AR-GE çalışmalarına katıldı. Demir'in yetiştirdiği baristalar arasında Türkiye'deki yarışmalarda birincilik elde eden ve Londra'da düzenlenen World Barista Championship'te Türkiye'yi başarıyla temsil eden baristalar bulunuyor.

 

Musa Gümüştaş

Kahve Eğitmeni

İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi mezunu olan Gümüştaş, 1988'den bu yana yiyecek-içecek sektörü ile iç içe bir kariyer sürüyor. Türkiye'ye birçok ünlü marka ve ürünün girmesine öncülük eden Gümüştaş, Lavazza Kahveleri'nin Türkiye başkanlığını yürüttü. Kahveyle ilgili eğitimlerini ise İtalya'da Lavazza’nın ana merkezinde aldı. 2008 yılından beri aktif olarak kahve perakendeciliği konusunda danışmanlık ve eğitimler veriyor.

 

Çağla Temel

Profesyonel Barmenlik & Miksoloji Eğitmeni

1988 İstanbul doğumlu Çağla Temel, İngiltere’de eğitim aldığı dönemde yemek kültürünün içecekle birleştirilebilir olduğunu fark ederek, bu işi öğrenmek ve ülkesinde de bunu gerçekleştirebilmek adına cafe, bar ve restoran sektöründe çalışmaya başladı. Daha sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde Profesyonel Barmenlik&Miksoloji eğitimi alarak, uzun yıllar sektörde bartender ve bar koordinatörü olarak çalıştı. Yurt dışında ve yurt içinde çeşitli mekanlara danışmanlıklar veren, workshoplar düzenleyen Çağla, daha fazla araştırma arzusuyla seyahatlere çıkarak farklı ülkelerde farklı tatlar denemeye başladı. 2016 da geçirdiği rahatsızlık sebebiyle hayatının odak noktasını sağlıklı yiyecek ve içeceklere dönüştürdü. Çeşitli mekanlara, etkinliklere, sporculara; sebze, meyve ve baharatları sağlıklı ve doğru şekilde tüketebilecekleri reçeteler hazırlamaya başladı. Aynı zamanda bar sektöründe çalışmaya ve kendini geliştirmeye devam eden Çağla, Profesyonel Barmenlik&Miksoloji Eğitmeni olarak MSA ailesine katıldı.

 

Osman Serim

Yiyecek & İçecek İşletmeciliği Danışmanı

Yurt dışında - Avrupa ve Amerika’da- otelcilik ve lokantacılık konusunda çalıştı. Türkiye’de otellerde idareci olarak görev aldı. 1991 yılında rahmetli Tuğrul Şavkay ile ülkemizde yiyecek içecek konusunda danışmanlık veren bir şirket kurdu ve o tarihten beri 160’tan fazla işletmenin yatırım ve işletme danışmanlığında bulundu. Osman Serim, yurt içi ve yurt dışında birçok gastronomi derneğinin de üyesidir.

 

Çağrı Cangüder

İş Güvenliği Eğitmeni

2011 yılında Karabük Üniversitesinden Teknik öğretmen olarak mezun olan Çağrı, 2012 yılında MED Akademi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nde İş Güvenliği Uzmanı olarak işe başladı ve birçok kurumsal firmaya uzmanlık hizmeti verdi. 2014 yılında Gedik Üniversitesi’nde İş Güvenliği alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2015 yılından itibaren MSA başta olmak üzere; Numnum, Mikla, Kronotrop gibi yiyecek içecek sektöründeki firmalara bireysel olarak eğitmenlik ve uzmanlık hizmeti vermeye başladı. Çağrı aynı zamanda sektöründe öncü olan Tez Medikal, Artı Sağlık Ortak Sağlık Güvenlik Birimi firmalarında; iş kazalarının önüne geçilmesi, personelin eğitimi ve psikolojik olarak desteklenmesi konularında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor ve firmaların uluslararası denetimlerinde süreç yönetimlerini de üstleniyor.