PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık

Chef & Owner Profesyonel 
Ekmekçilik ve Fırıncılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18–49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
248 Saat

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti
Daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

  • Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler,
  • Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler,
  • Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler,
  • Konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek - İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi işletmesinin hem şefi hem de patronu olmayı hedefleyenler.

Eğitim Süresi

144 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 160 saat Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık eğitimini, 88 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

Katmanlı Hamurlar

  • Kruvasan
  • Milföy
  • Danish
  • Cronut

Zenginleştirilmiş Hamurlar

  • Doughnut
  • Açma
  • Poğaça
  • Hamburger ekmeği
  • Brioch (normal katmanlı, dolgulu)
  • Paskalya çöreği
  • Biscotti
  • Panettone
  • Tahinli çörek ve diğer çörek çeşitleri
  • Marmelatlı ponçik

Basit Hamurlar

  • Galeta
  • English Muffin (bazlama)
  • Simit
  • Peksimet, Selanik kurusu
  • Baget ve francala
  • Ramazan pidesi
  • Lavaş ve yufka

%100 Ekşi Maya Ekmekleri

  • Tam çavdar ekmeği
  • Tam buğday ekmeği
  • Rustik ekmek
  • Tahıllı Alman ekmeği
  • Francala
  • Taneli siyez ekmeği
  • Nohut mayalı sarı buğday ekmeği

Ekşi Maya ve Endüstriyel Maya Karışımı Ekmekler

  • Arpa (malt) ekmeği
  • Focaccia
  • Ciabatta
  • Tost ekmeği
  • Cevizli köy ekmeği
  • Sandviç ekmeği

Glütensiz Ekmekler

  • Karabuğday ekmeği
  • Teff ekmeği
  • Patatesli glütensiz ekmek
  • Glütensiz un karışımı hazırlama ve hazırlanan unla beyaz ekmek yapımı
  • Kestane unu ve tapyoka unu ile baharatlı ekmek
  • Glütensiz kraker
  • Karabuğday ekşi maya kurulumu
  • Ekşi mayalı glütensiz ekmek yapımı

Teorik ve Teknik Bilgiler

  • Ekmeğin ve mayanın tarihi
  • Endüstriyel maya çeşitleri ve kullanım çeşitleri
  • Türkiye’de ve dünyada yetiştirilen tahılların özellikleri ve kullanım şekilleri
  • Zenginleştirilmiş mayalı hamurlarda süt, yumurta ve katı yağ kullanımı
  • Mayalı hamurların stoklama seçenekleri ve teknikleri
  • Fırıncı formülleri, hesaplamaları ve kullanım şekilleri
  • Ekşi maya kurulum ve kullanım teknikleri
  • %100 ekşi maya kullanımı ve ekşi mayanın endüstriyel maya ile destekleme teknikleri
  • Glütenin işleyişi ve glütensiz ekmekler
  • Glütensiz un karışımları ve kullanım teknikleri
  • Karabuğday ekşi maya kurulumu
  • Ekşi mayalı glütensiz ekmek yapımı
  • Tahıllar hakkında teorik ders

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet