PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık

Hemen Başvur
Chef & Owner Profesyonel 
Ekmekçilik ve Fırıncılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18–49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
214 Saat

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

  • Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler,
  • Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler,
  • Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler,
  • Konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek - İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi işletmesinin hem şefi hem de patronu olmayı hedefleyenler.

Eğitim Süresi

102 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 118 saat Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık eğitimini, 96 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
     

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
  • Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon-Mimari
  • Marka Tescil ve Patent
  • Pazarlama ve İletişim
  • Marka Kimliği ve Yönetimi
  • Türkiye ve Dünyadan Menüler
  • İçecek Stratejileri
  • İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
  • Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
  • Muhasebe
  • Bakım , Onarım, Yenileme
  • Operasyon El Kitabı
  • Şubeleşme ve Franchising
  • Servis Standartları
  • İşletme Maliyet Kontrolleri
  • Trendler ve Yeni Konseptler
  • İş Güvenliği
  • Gıda ve Hijyen Güvenliği
  • Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
  • Mutfak IK Organizasyonu
  • Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
  • Catering
  • Dijital Pazarlama
  • Take Away – Send Away
  • Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
  • Kahve Teorik Bilgiler

 

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Pratik Dersler

Basit Hamurlar

  • Baget ve Francala
  • Ramazan Pidesi
  • Bazlama (English Muffin)
  • Simit
  • Pretzel
  • Lavaş
  • Yufka
  • Galeta
  • Selanik Kurusu

Zenginleştirilmiş Hamurlar

  • Biscotti
  • Açma
  • Berliner
  • Brioche
  • Tahinli Çörek
  • Tarçınlı Rulo Çörek
  • Poğaça
  • Ponçik
  • Hamburger Ekmeği

Katmanlı Hamurlar

  • Croissant
  • Milföy Hamuru
  • Napolyon
  • Danish
  • Sultana Roll
  • Cronut

Glütensiz Ekmekler

  • Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
  • Glütensiz Un Karışımı
  • Teff Unlu Patatesli Ekmek
  • Kuru Üzümlü ve Cevizli Ekmek
  • Beyaz Ekmek
  • Glütensiz Kraker
  • Glütensiz Grissini

%100 Ekşi Mayalı Ekmekler

  • Francala
  • Rustik Ekmek
  • Tam Buğday Ekmeği
  • Nohut Mayalı Ekmek
  • Taneli Siyez Ekmeği
  • Alman Çiftçi Ekmeği
  • Tam Çavdar Ekmeği

Ekşi Maya ve Ön Maya Karışımı Ekmekler

  • Focaccia
  • Ciabatta
  • Tost Ekmeği
  • Arpalı Malt Ekmeği
  • Cevizli Köy Ekmeği
  • Sandviç Ekmeği

Özel Gün Ekmekleri

  • Panettone
  • Paskalya
  • Challah
  • Stollen
  • Gugelhupf
  • Hot Cross Bun
  • Kandil Simidi

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Temel Pişirme Teknikleri
  • Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
  • Kahve Eğitim Uygulama

 

 


MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Chef & Owner Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet