PROFESYONEL MESLEKİ EĞİTİMLER

Sıkça Sorulan Sorular

Mutfak Sanatları Akademisi İstanbul Maslak'ta yer almaktadır.
Detaylı adresi görüntülemek için tıklayınız.

Ücret, Ödeme ve Eğitim Seçenekleri sayfasını incelemek için tıklayınız.

18 yaşını doldurmuş tüm adaylar Profesyonel Eğitimlerimize katılabilir. 

 

Üst yaş sınırı, tüm programlar özelinde değişkenlik göstermektedir. 

 

Aşçılık ve Pastacılık Eğitim programlarımız özelinde;

18-40 yaş aralığındaki öğrenci adayları stajlı eğitimlere katılabilir

ler. (İsteğe bağlı olarak, bu yaş aralığındaki öğrenci adayları stajsız eğitime katılabilirler.)

41-49 yaş aralığındaki öğrenci adayları ise stajsız programa katılabilirler.

 

Temel mutfak ve Profesyonel Aşçılık (8 aylık) eğitiminin dışında mutfakta ileri seviye teknik donanıma sahip olmak, gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek, restoran operasyonunda sunum & servis deneyimi ile satış becerileri kazanmak, MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında mutfak ve saha deneyimi elde ederek yoğun bir pratik alt yapıya sahip olabileceğiniz 18 – 40 yaş aralığındaki kişilere verilen bir eğitim programıdır.
 

Temel mutfak ve Profesyonel Pastacılık (8 aylık) eğitiminin yanı sıra; ileri seviye dekor ve kaplama hamuru çikolata yapımı ve işleme teknikleri, güncel akımlarla pasta yapımı ile ekşi maya ekmek çeşitleri üzerinde ve birçok ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,
 

Konsept dahilinde tatlı büfesi – banket – hazırlık ve sunum süreçlerinde ileri seviye beceri kazanmak,
 

MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde MSA kampüste ve Emirgan’da bulunan 2 adet MSA Dükkanının pastane operasyonunda yer alarak toplu üretim süreçlerine dahil olmak,
 

MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında hem mutfak hem de saha deneyimi sahibi olmak isteyen 18 – 40 yaş aralığındaki kişilere verilen bir eğitim programıdır.
 

Chef & Owner tercih eden öğrencilerimiz; Profesyonel Aşçılık/Pastacılık ya da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık/Pastacılık eğitimlerinin yanı sıra; Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimine de katılım sağlamaktadır. 

Kendi işyerinin hem şefi hem patronu olmak ve yiyecek-içecek işletmeciliği operasyon sürecinde uzmanlaşmak isteyen kişiler Chef Owner eğitimlerinden birini tercih edebilirler.

Eğitimlerimiz yalnızca Türkçe gerçekleştirilmektedir.

Stajlı programı başarıyla tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerli sertifika almaya hak kazanırlar ancak stajsız programa katılan öğrencilerimizin uluslararası geçerli sertifika hakkı bulunmamaktadır.

İstanbul, Ankara, İzmir şehirleri için yerleştirme MSA tarafından yapılmaktadır. Diğer şehirler için öğrencinin staj yerini seçmesi, işletmeyle anlaşması ve MSA’ya onaylatması gerekmektedir.

Dönemsel olarak değişen yurt dışında staj imkanları bulunmaktadır.                                                 
Dönem içerisinde yurt dışı staj olanakları öğrencilerimiz ile paylaşılmaktadır. Eğitim ve staj süreçlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin faydalanabileceği Amerika’da maaşlı staj imkanlarını detaylıca inceleyebileceğiniz "Yurtdışı Eğitim Olanakları" sayfası için tıklayınız.

MSA olarak konaklama hizmetimiz bulunmamaktadır. Tavsiye amaçlı paylaşılan; lokasyon olarak okula yakın konaklama bilgileri için linki tıklayınız. 

Prochef ve Profesyonel Süperyat Şefliği eğitimi haricindeki hiçbir profesyonel eğitimimizde, tecrübe veya mezuniyet şartı aranmamaktadır. 

MSA Eğitmen Kadrosunu incelemek için tıklayınız.

Hayır, ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Profesyonel Eğitim ücretine, eğitim süreci içerisinde kullanılacak ekipman/ kıyafet/ malzeme dahildir. 

Eğitim Dönemleri:

Her yıl Profesyonel Aşçılık/Pastacılık/İşletmecilik Eğitimlerimiz 3 ayrı dönem olarak açılmaktadır. Çoğunlukla başlangıç ayları Ocak, Mayıs, Eylül ayları olarak planlama yapılır.

 

Eğitim Süreleri:

Profesyonel Aşçılık/Pastacılık; 8 ay (4 ay temel eğitim + 4 ay staj),

Uzun Dönem Aşçılık/Pastacılık 12 ay (4 ay temel eğitim+ 4 ay ileri seviye eğitim + 4 ay staj),

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği; 11 hafta

 

Eğitim Grupları:

 

Profesyonel Aşçılık/Pastacılık

  • Hafta içi Sabah Grubu; (09:00-13:00) Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri,

 

  • Hafta içi Öğle Grubu; (14:00-18:00) Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri,

 

  • Hafta sonu Grubu;  (09:00-18:00) Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşmektedir.

 

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği 

  • Hafta içi Sabah Grubu; (09:00-12:00) Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşmektedir.

 

  • Hafta içi Öğle Grubu; (14:30-17:30) Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşmektedir.

 

Öğrenci adayının;

  • İyi derecede Türkçe okuma yazma biliyor ve konuşabiliyor olması
  • Seçeceği eğitimin sürecinin tamamını kapsayacak şekilde oturum iznine sahip olması gerekmektedir.