PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi

Hemen Başvur
Profesyonel 
Bar ve Miksoloji Eğitimi

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18 ve üzeri yaş grubu katılımcılar içindir.

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
72 saat

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

"Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi" nedir?

MSA Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi  72 saatlik kapsamlı içeriğiyle, ikisi uluslararası geçerliliğe sahip beş farklı sertifika kazandıran bir mesleki eğitim programıdır. Bar alanında herhangi bir ön bilgi veya tecrübe gerektirmez, yiyecek-içecek sektörüne ve bar operasyonlarına yaratıcı bir başlangıç yapmak ve pratik özgüvenle atılmak isteyen herkese uygundur.

Kimler Katılabilir

Profesyonel bar operasyonunu uçtan uca öğrenmek isteyenler,

Alkollü ve alkolsüz içeceklerin üretim ve servis süreçlerine ilgi duyanlar,

Ağırlama sektöründe müşteri deneyimini önemseyen, hazırladığı ürünleri servis etmeyi sevenler,

Katma değerli içecekleriyle fark yaratan barlarda, eğlence sektöründe ve restoranların bar bölümlerinde çalışmaya ve içecek operasyonlarını yürütmeye ilgili olanlar

Sektördeki temel bilgi ve deneyimini somutlaştırmak, profesyonel bir sertifikayla kariyerine yön vermek isteyen sektör çalışanları,

18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla bu eğitime katılabilir.

Eğitim Süresi

Dersler 16 Haziran - 3 Temmuz arasında Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günlerinde, saat 09.00 – 16.00 arasında yapılacaktır.

Eğitim sonunda teorik ve pratik bitirme sınavı yapılacaktır.

Eğitim Hakkında

MSA'nın servis ve içecek eğitimleri için özel tasarlanmış Mahzen sınıfı yeni mimarisiyle sektöre eşsiz bir eğitim alanı kazandırıyor. Her öğrencinin kendi istasyonunda çalışabileceği bu özel sınıf, barmen adaylarına gerçek bir bar deneyimini yaşatmak ve pratik özgüven kazandırmak için tasarlandı. Öğrencilerin sektör atmosferini gerçeğe en yakın şekilde deneyimleyebileceği Mahzen Sınıfı, bar kültürünü derinlemesine keşfetmek isteyenler için en güncel teknikler ve ileri düzey ekipmanlarla donatıldı.

Öğrenciler bu eğitimde sadece kokteyl tarifleri öğrenmekle kalmaz; barmenliğin temelini MSA'nın yiyecek ve içeceğin buluşmasından doğan özgün sinerjisi, klasik yaklaşımların ötesini keşfetmek isteyen barmen adaylarına ilham verecek tüm kaynakları sunar.

 

Neler öğreneceğim?

Profesyonel kariyerinize tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak teorik ve pratik ders başlıkları tadımlar ile destekleniyor.

Eğitim İçeriği

  • Profesyonel bir bartenderın özellikleri ve takım çalışması
  • Müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmetin aşamaları
  • İş güvenliği ve sağlığı
  • Hijyen ve gıda güvenliği
  • Alkol nedir? Güvenli alkol tüketimi ve servisi
  • Fermentasyon ve distilasyon
  • Alkollü içeceklerin üretimi, stilleri ve servisi
  • Bira üretimi, stilleri ve servisi
  • WSET 1. Seviye Şarap Yeterlilik Programı 
  • Alkolsüz fermentasyon ve alkolsüz içecekler
  • Espresso makinesiyle tanışma ve temel kahve bilgisi
  • Bar ekipmanları
  • Bar alanının servise hazırlanması ve gün sonu kapanışı
  • Kokteyl hazırlama teknikleri
  • Barda sürdürülebilirlik
  • Güncel bar trendleri ve Miksoloji teknikleri
  • Yiyecek içecek uyumu ve duyum becerileri

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Profesyonel Bar ve Miksoloji Diploması
  • CTH Bartending Sertifikası
  • WSET 1. Seviye Şarap Yeterlilik Programı Sertifikası
  • İş Güvenliği ve Sağlığı Sertifikası
  • M.E.B Katılım Belgesi

Eğitmen Hakkında

MSA Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi, alanında uzman pek çok eğitmen tarafından verilen farklı derslerle tasarlanmıştır. 

 

Akın Kayışoğlu

Akın Kayışoğlu, yiyecek içecek sektörüne henüz Arkeoloji Bölümü öğrencisi iken atıldı. Mesleki yolculuğu boyunca hijyen ve temizlik standartlarına gösterdiği özen, çalışma disiplini, organizasyon yetkinliği ve inovasyona açık yaklaşımı ile bugüne dek pek çok menü geliştirme, etkinlik yönetimi, marka danışmanlığı projesinde yer aldı. Halihazırda kurucusu olduğu Türkiye’nin uluslararası alanda en çok tanınan kokteyl barlarından biri olan Moretenders’ Cocktail Crib’in bar operasyonu ve işletmeciliğini yürütmeye devam eden Akın Kayışoğlu, ilk mezunlarından biri olduğu MSA Profesyonel Barmenlik ve Miksoloji Programı’nda öğrencilerini mesleğine saygılı ve yaratıcı düşünme becerisine sahip profesyoneller olarak sektöre hazırlamayı hedefliyor.

 

Espresso makinesiyle tanışma ve temel kahve bilgisi dersi için  MSA Kahve Eğitmeni  Musa Gümüştaş

Alkolsüz fermentasyon ve alkolsüz içecekler dersi için MSA Eğitmen Şefi Alp Şehsuvar

WSET 1. Seviye Şarap Yeterlilik Programı için MSA Şarap Eğitmeni Selin Osmanoğlu

Yiyecek içecek uyumu ve duyum becerileri için Selin Osmanoğlu ve MSA Eğitmen Şefleri Emre Ürkmez ve Nida Armağan

İş sağlığı ve güvenliği için MSA İSG Eğitmeni Nurdan Dedeler


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet