PROFESYONEL EĞİTİMLER

Chef & Owner Profesyonel Pastacılık

Hemen Başvur
Chef & Owner Profesyonel Pastacılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-40 (Stajlı)
41-49 (Stajsız)

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Ay (Stajlı), 4 Ay (Stajsız)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

Profesyonel Pastacılık veya Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık eğitiminin yanı sıra; konusunda uzman eğitmenlerden Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem de patronu olmak isteyen 18 – 49 yaş arası kişiler. (41-49 yaş grubu sadece stajsız programa katılabilir)

Eğitim Süresi

Chef & Owner Profesyonel Pastacılık, 256 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saat Profesyonel Pastacılık eğitimini, 105 saat ise Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Pastacılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme
     

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler

  • Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
  • Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
  • Proje Dekorasyon-Mimari
  • Marka Tescil ve Patent
  • Pazarlama ve İletişim
  • Marka Kimliği ve Yönetimi
  • Türkiye ve Dünyadan Menüler
  • İçecek Stratejileri
  • İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
  • Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
  • Muhasebe
  • Bakım , Onarım, Yenileme
  • Operasyon El Kitabı
  • Şubeleşme ve Franchising
  • Servis Standartları
  • İşletme Maliyet Kontrolleri
  • Trendler ve Yeni Konseptler
  • İş Güvenliği
  • Gıda ve Hijyen Güvenliği
  • Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
  • Mutfak IK Organizasyonu
  • Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
  • Catering
  • Dijital Pazarlama
  • Take Away – Send Away
  • Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
  • Kahve Teorik Bilgiler

Profesyonel Pastacılık Pratik Dersler

  • Yumurtalar
  • Tuzlu Kurabiyeler
  • Tatlı Kurabiyeler
  • Kekler
  • Türk Tatlıları
  • Pandispanya ve Sponge’lar
  • Klasik Pasta Yapım Teknikleri
  • Cheesecake'ler
  • Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
  • Modern Pasta Yapım Teknikleri
  • Kızartma Hamurları
  • Merengler
  • Macaron
  • Tartlar ve Pie’lar
  • Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Cupcake ve Muffin'ler
  • Temel Ekmek Hamurları
  • Mayalı Hamurlar
  • Dökme Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
  • Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
  • Çikolatalar ve İşleme Teknikleri
  • Donuk Tatlılar
  • Şeker Hamuru ve Dekorlama
  • Soslar ve Kremalar
  • Çikolata Dekorlama
  • Pasta Sıvama ve Dekorlama
  • Sıcak Tatlılar
  • Ruhsat, açılış ve inşaat izinleri / İsim hakları, logo, fikri mülkiyet ve bunların tescilleri
  • Menülerin hazırlanması, fiyatlandırılması ve standart reçetelerin oluşturulması
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • İş Kanunu, işe alım ve İnsan Kaynakları politikası
  • Sosyal Medya
  • Satın alma, depolama, stok kontrolü
  • Halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, promosyon ve pazarlama
  • Alkollü içkilerin tanıtımı
  • Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri
  • Bakım, onarım, yenileme
  • Temel ilk yardım bilgileri
  • Toplam Kalite Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Menü tasarımı
  • Sofra düzenlemeleri ve servis standartları
  • Şarap Eğitimi
  • Temel bar uygulamaları, içki ve bar servisi standartları Kahve işletmeciliği
     

Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler

  • Temel Pişirme Teknikleri
  • Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
  • Kahve Eğitim Uygulama

MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

  • MSA Chef & Owner Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Diploması
  • CTH Diploması (L2 veya L3 Seviyesi)
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

* Sadece stajlı program için geçerlidir.


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet