PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık

Hemen Başvur
Profesyonel 
Ekmekçilik ve Fırıncılık

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
8 Hafta

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

Kimler Katılabilir

  • Ekmek ve hamur işi üretimine dair tüm temel bilgiyi yoğun ve pratik ağırlıklı bir eğitim ile alarak bu konuda meslek sahibi olmak isteyenler,
  • Ekmekçilik ve fırıncılık alanında kendi işini kurarak kariyer değiştirmeyi hedefleyen kişiler ve girişimciler,
  • Aşçılık veya pastacılık alanında temel eğitim almış, ekmek ve fırıncılık alanında yetkinliklerini geliştirerek bu konuda uzmanlaşmak isteyenler.

Eğitim Süresi

102 saat pratik, 16 saat teorik olmak üzere toplam 8 hafta - 118 saati kapsamaktadır.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Teorik Dersler

  • Tabak Sunumu
  • Mutfak Ekipmanları
  • Menü Planlama
  • Satın Alma
  • Gıda Güvenliği
  • İş Güvenliği
  • Maliyet Hesaplama
  • Beslenme

 

Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Pratik Dersler

Basit Hamurlar

  • Baget ve Francala
  • Ramazan Pidesi
  • Bazlama (English Muffin)
  • Simit
  • Pretzel
  • Lavaş
  • Yufka
  • Galeta
  • Selanik Kurusu

Zenginleştirilmiş Hamurlar

  • Biscotti
  • Açma
  • Berliner
  • Brioche
  • Tahinli Çörek
  • Tarçınlı Rulo Çörek
  • Poğaça
  • Ponçik
  • Hamburger Ekmeği

Katmanlı Hamurlar

  • Croissant
  • Milföy Hamuru
  • Napolyon
  • Danish
  • Sultana Roll
  • Cronut

Glütensiz Ekmekler

  • Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği
  • Glütensiz Un Karışımı
  • Teff Unlu Patatesli Ekmek
  • Kuru Üzümlü ve Cevizli Ekmek
  • Beyaz Ekmek
  • Glütensiz Kraker
  • Glütensiz Grissini

%100 Ekşi Mayalı Ekmekler

  • Francala
  • Rustik Ekmek
  • Tam Buğday Ekmeği
  • Nohut Mayalı Ekmek
  • Taneli Siyez Ekmeği
  • Alman Çiftçi Ekmeği
  • Tam Çavdar Ekmeği

Ekşi Maya ve Ön Maya Karışımı Ekmekler

  • Focaccia
  • Ciabatta
  • Tost Ekmeği
  • Arpalı Malt Ekmeği
  • Cevizli Köy Ekmeği
  • Sandviç Ekmeği

Özel Gün Ekmekleri

  • Panettone
  • Paskalya
  • Challah
  • Stollen
  • Gugelhupf
  • Hot Cross Bun
  • Kandil Simidi

 

 


MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?

 

  • MSA Profesyonel Ekmekçilik ve Fırıncılık Diploması
  • M.E.B Onaylı Sertifika
  • Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
  • Zorunlu Hijyen Sertifikası
  • Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet