Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık
Hemen Başvur
Yaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Temel aşçılık eğitiminin yanı sıra;
Sous vide gibi modern pişirme teknikleri, fermentasyon, raw food, vegan mutfak gibi özel içerikler, yöresel mutfaklar, komplike tabaklar, sürdürülebilir gıda, yiyecek ve içecek uyumu eğitimleri ile mutfakta ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,
Gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek, Restoran operasyonunda sunum & servis deneyimi ile satış becerileri kazanmak,
MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında mutfak ve saha deneyimi elde ederek yoğun bir pratik alt yapıya sahip olmak;
Ayrıca Chef & Owner eğitimi kapsamında da konusunda uzman eğitmenlerden profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem şefi hem de patronu olmak isteyen isteyen 18 – 40 yaş aralığındaki kişiler.
Eğitim Süresi
Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi, 480 saat pratik ve 52 saat teorik olmak üzere toplam 532 saat Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, 96 saat Chef & Owner kapsamında Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan MSA’nın Restoranı’nda “on the job training” ve MSA Catering operasyonlarında görev alma şeklinde toplam 320 saat saha deneyimi edinilir. Öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde de 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Teorik Dersler
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Bağlayıcılar
- Temel Soslar
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler
- Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
- Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon-Mimari
- Marka Tescil ve Patent
- Pazarlama ve İletişim
- Marka Kimliği ve Yönetimi
- Türkiye ve Dünyadan Menüler
- İçecek Stratejileri
- İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
- Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
- Muhasebe
- Bakım , Onarım, Yenileme
- Operasyon El Kitabı
- Şubeleşme ve Franchising
- Servis Standartları
- İşletme Maliyet Kontrolleri
- Trendler ve Yeni Konseptler
- İş Güvenliği
- Gıda ve Hijyen Güvenliği
- Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
- Mutfak IK Organizasyonu
- Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
- Catering
- Dijital Pazarlama
- Take Away – Send Away
- Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
- Kahve Teorik Bilgiler
Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Pratik Dersler
- Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
- Kemik Suları
- Temel Soslar
- Bağlayıcılar
- Emülsiyon Soslar
- Yumurtalar
- Sandviçler
- Et Kesim Teknikleri
- Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
- Salatalar ve Sosları
- Sote Tekniği
- Rosto Tekniği
- Izgara Tekniği
- Çorbalar
- Wokta Pişirme Tekniği
- Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Derin Yağda Kızartma Tekniği
- Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
- Az Yağda Kızartma Tekniği
- Kaynatma Tekniği
- Poşe Tekniği
- Breze Tekniği
- Klasik Türk Mutfağı
- Fırında Pişirme Tekniği
- Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
- Yahni Tekniği
- Buharda Pişirme Tekniği
- Vejetaryen Mutfağı
- Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Soğuk Mutfak Hazırlığı
- Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
- Makarnalar
- Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
- Confit Tekniği
- Pişirme Metotları
- Isı Transferi
- Taze Baharatlar
- Kuru Baharatlar
- Meyveler
- Mayalı Hamurlar ve Hamur İşleri
- Sıcak ve Soğuk Tatlılar
- Tahıllar
- Kek, Kurabiye ve Sponge
- Dünya Gastronomisi
- İleri Seviye Sebze ve Vejetaryen Yemekleri Pişirme Teknikleri
- İleri Seviye Et ve Sakatat Pişirme ve Sunmak Teknikleri
- İleri Seviye Kümes Hayvanları Pişirme ve Sunma Teknikleri
- İleri Seviye Balık ve Deniz Mahsulleri Pişirme ve Sunma Teknikleri
- Mayalı Hamur Ürünleri Pişirme Teknikleri ve Becerileri
- Sıcak, Soğuk ve Donuk A La Carte Tatlıları
- Fırıncılık Ürünleri Pişirme Teknikleri ve Becerileri
- Nişastalı Ürünlerin Üretim Teknikleri ve Becerileri
- Kültürel Yiyecekleri Üretim Teknikleri ve Becerileri
- Uluslararası Yiyecekleri Üretim Teknikleri ve Becerileri
- Vejetaryen ve Bitki Temelli Mutfak
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler
- Temel Pişirme Teknikleri
- Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
- Kahve Eğitim Uygulama
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
- MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
- CTH Diploması (L3 Seviyesi)
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın
