Profesyonel Pastacılık
Haberdar EtYaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Pastacılık alanında tüm temel prensipler ile pratik donanıma sahip olmak ve uzmanlaşarak profesyonel bir meslek sahibi olmak isteyen 18-49 yaş aralığındaki kişiler. ( 41-49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)
Eğitim Süresi
Profesyonel Pastacılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18-40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
- Ağırlama Sektörüne Giriş
- Aşçılık I - Bıçak Kullanımı Ve Kesim Teknikleri
- Yumurtalar
- Tuzlu Kurabiyeler
- Tatlı Kurabiyeler
- Kekler
- Pandispanyalar
- Pasta Yapım Teknikleri
- Pasta Kreması Ve Glazeler
- Entremetler
- Merengler
- Macaron
- Donuk Tatlı Teknikleri (Dondurma, Sorbe, Semifreddo)
- Tartlar Ve Kişler
- Ekmek Üretim Teknikleri
- İleri Seviye Laminalı Hamurların Üretimi Ve İşletme Teknikleri
- Dökme Hamurların Üretim Teknikleri
- Şerbetli Türk Tatlıları
- Dekor Ve Kaplama Hamuru – Royal İcing, Şeker Hamuru
- Cheesecakeler
- Custardlar
- Çikolata Yapım Ve Teknikleri
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Pastacılık Diploması
- CTH Diploması (L2 Seviyesi) *
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın