Profesyonel Pastacılık
Hemen Başvur
Yaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Pastacılık alanında tüm temel prensipler ile pratik donanıma sahip olmak ve uzmanlaşarak profesyonel bir meslek sahibi olmak isteyen 18-49 yaş aralığındaki kişiler. ( 41-49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)
Eğitim Süresi
Profesyonel Pastacılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18-40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler, MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Maliyet Hesaplama
- Beslenme
- Yumurtalar
- Tuzlu Kurabiyeler
- Tatlı Kurabiyeler
- Kekler
- Türk Tatlıları
- Pandispanya ve Sponge’lar
- Klasik Pasta Yapım Teknikleri
- Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
- Modern Pasta Yapım Teknikleri
- Kızartma Hamurları
- Merengler
- Macaron
- Tartlar ve Pie’lar
- Laminalı (Katmanlı) Hamurların Üretim ve İşleme Teknikleri
- Cupcake ve Muffin'ler
- Temel Ekmek Hamurları
- Mayalı Hamurlar
- Custard'lar (Yumurta bazlı kremalar)
- Çikolatalar ve İşletme Teknikleri
- Donuk Tatlılar
- Şeker Hamuru ve Dekorlama
- Soslar ve Kremalar
- Çikolata Dekorlama
- Pasta Sıvama ve Dekorlama
- Sıcak Tatlılar
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Pastacılık Diploması
- CTH Diploması (L2 Seviyesi) *
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın
