Profesyonel Aşçılık
Hemen Başvur
Yaş Aralığı
41-49 (Stajsız)
Eğitim Süresi
4 ay (Stajsız)
Eğitim Ücreti
Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak yapmak için, profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik donanıma hakim olmak isteyen 18 – 49 yaş aralığındaki kişiler. (41 - 49 yaş grubu stajsız programa katılabilir.)
Eğitim Süresi
Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18 - 40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
- Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
- Kemik Suları
- Bağlayıcılar
- Temel Soslar
- Emülsiyon Soslar
- Yumurtalar
- Sandviçler
- Et Kesim Teknikleri
- Pasta ve Ekmekçiliğe Giriş
- Salatalar ve Sosları
- Sote Tekniği
- Çorbalar
- Rosto Tekniği
- Izgara Tekniği
- Wokta Pişirme Tekniği
- Kümes Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Derin Yağda Kızartma Tekniği
- Deniz Mahsülleri ve Pişirme Teknikleri
- Az Yağda Kızartma Tekniği
- Kaynatma Tekniği
- Klasik Türk Mutfağı
- Fırında Pişirme Tekniği
- Poşe Tekniği
- Breze Tekniği
- Sakatatlar ve Pişirme Teknikleri
- Yahni Tekniği
- Buharda Pişirme Tekniği
- Vejetaryen Mutfağı
- Av Hayvanları ve Pişirme Teknikleri
- Soğuk Mutfak Hazırlığı
- Sebze, Baklagil ve Pişirme Teknikleri
- Makarnalar
- Pirinç, Türevleri ve Pişirme Teknikleri
- Confit Tekniği
- Pişirme Metotları
- Isı Transferi
- Taze Baharatlar
- Kuru Baharatlar
- Meyveler
- Tahıllar
- Mayalı Hamurlar ve Hamur İşleri
- Sıcak ve Soğuk Tatlılar
- Kek, Kurabiye ve Sponge
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Aşçılık Diploması
- M.E.B Onaylı Sertifika
- CTH Diploması (L2 Seviyesi) *
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
* Sadece stajlı program için geçerlidir.
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın
