MSA Eğitmenleri
Uluslararası mutfak okullarında eğitim almış, dünyanın önemli otel ve restoranlarında çalışmış, deneyimli, konularında uzman, profesyonel şeflerden oluşmaktadır.
MSA Eğitmenleri
-
Cem Erol
Yönetici Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Turgay Güröz
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Osman Serim
Yiyecek & İçecek İşletmeciliği Danışmanı
Özgeçmiş -
Ahmet Kantarcı
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Alp Şehsuvar
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Befrin Dereli
Özgeçmiş -
Çağrı Cangüder
İş Güvenliği Eğitmeni
Özgeçmiş -
Deniz Ayrancı
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Deniz Kurt
Özgeçmiş -
Ekin Bülbüloğlu
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Emre Çelik
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Emre Ürkmez
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Esra Danişmend
Özgeçmiş -
Gülçin Çelik İke
Özgeçmiş -
Güner Durmaz
Özgeçmiş -
Irmak Ünler
Özgeçmiş -
Kaan Kayadibi
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Mehmet Çepni
Özgeçmiş -
Mehmet Güler
Mutfak Şefi
Özgeçmiş -
Musa Gümüştaş
Kahve Eğitmeni
Özgeçmiş -
Nida Armağan
Özgeçmiş -
Ömer Kadayıf
Özgeçmiş -
Ömrüm Hazal Gerçek
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Özhan Şivetoğlu
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Pınar Demir
Kahve Eğitmeni
Özgeçmiş -
Sabiha Apaydın
Özgeçmiş -
Servet Sergin Keyder
Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü
Özgeçmiş -
Sinan Hocaoğlu
Özgeçmiş -
Tolga Çepnioğlu
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Tuğba Taştekin
Eğitmen Şef
Özgeçmiş -
Tuğçe As
Özgeçmiş -
Volkan Avcı
Eğitmen Şef
Özgeçmiş
Cem Erol
Yönetici Eğitmen Şef
Cem Erol, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde okurken, hayattaki en büyük tutkusu olan mutfağı keşfetti. Üniversitede aldığı mutfak dersleri sayesinde mutfak terminolojisi, klasik teknikler ve temel bilgiler ile tanışan Erol, eğitimine Amerika’da devam ederek, Johnson & Wales Üniversitesi’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından Florida’da 4 yıl boyunca Loews Miami Beach Hotel, Marco Island Marriott, Ritz Carlton Naples Golf Resort gibi Amerika’nın en iyi otel ve kulüplerinde çalışarak tecrübe edindi. 2004 yılında Türkiye’ye döndü. 2005 yılında Hotel Les Ottomans’da “Sous Chef” olarak Osmanlı ve Türk Mutfağı üzerinde uzmanlaştı. Daha sonra Asya mutfağı servis eden Banyan Restaurantları’nın başına geçti. Burada iki yıl çalıştıktan sonra W Hotel İstanbul’da “Executive Chef” olarak kariyerine devam etti ve dünyaca ünlü şef Jean Georges Vongerichten tarafından tasarlanan Spice Market ve W Kitchen konseptlerinin işletmesi de dahil olmak üzere otelin tüm mutfaklarından sorumlu şef olarak görevini sürdürdü. Cem Erol, 2010 Ocak ayında "Yönetici Eğitmen Şef" olarak MSA’ya katıldı.

Turgay Güröz
Eğitmen Şef
1956 doğumlu Turgay Güröz, Münih Beref Schule für Konditorei Pastacılık Meslek Yüksekokulu’nda eğitimini tamamladı. Eğitimi süresince Paul Schmidt Konditorei in München’de Beruf Ausbildung (çırak) olarak çalıştı. LSG Lufthansa’da Pastry Demi Chef olarak üretimde çalıştıktan sonra mesleki olarak kendini geliştirmek ve farklı bir vizyon kazanmak adına Münih’in en prestijli otellerinden Hotel Vier Yahres Zeiten Kempinski München’de görev aldı. Mutfak kariyerine çırak olarak başladığı Paul Schmidt Konditorei’ye Obergeselle (ustabaşı) olarak geri döndü. 1983 yılında artizan pastaları, pralinleri ve özel ürünleriyle ünlü olan pastane Cafe Baumann’da çalışmaya başladı. 1987 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı, Otem Otel Kemer Turizm Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli’nin pastane şefliğini üstlendi. Ardından bistro tarzındaki kendi restoranı Yonca Restaurant’ı işletti. 1989-2006 yılları arasında ünlü zincir otel Robinson Club Çamyuva’da Pastry Chef pozisyonu ile pastane koordinatörlüğü görevini üstlendi. Aynı zamanda M.E.B. onaylı meksek yüksekokulu olarak işlevini sürdüren otelde mutfak teori, pratik, beslenme ve hijyen dersleri verdi. 2008-2015 yıllarında Mardan Palace’ta Executive Pastry Chef olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2015’te MSA’ya Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitmen şefi olarak katıldı.

Osman Serim
Yiyecek & İçecek İşletmeciliği Danışmanı
Yurt dışında - Avrupa ve Amerika’da- otelcilik ve lokantacılık konusunda çalıştı. Türkiye’de otellerde idareci olarak görev aldı. 1991 yılında rahmetli Tuğrul Şavkay ile ülkemizde yiyecek içecek konusunda danışmanlık veren bir şirket kurdu ve o tarihten beri 160’tan fazla işletmenin yatırım ve işletme danışmanlığında bulundu. Osman Serim, yurt içi ve yurt dışında birçok gastronomi derneğinin de üyesidir.

Ahmet Kantarcı
Eğitmen Şef
İzmir doğumlu Ahmet Kantarcı, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra en büyük hayali olan mutfakta olabilmek için Mutfak Sanatları Akademisi’nde Chef and Owner eğitimi aldı ve stajını Okulun Mutfağı'nda tamamladı. Eğitiminin ardından Nişantaşı Kantin’de çalışmaya başladı ve aynı zamanda bir çocuk dergisi için “Çılgın Şef" projesini geliştirdi. The Gourmand Galata’nın kurucu ekibinde yer alarak hem işletmesi hem de mutfağından sorumlu olarak görev aldı, Curtis Arnavutköy'ün mutfak şefliğini yaptı. 2016 Aralık ayında MSA eğitmen kadrosuna Eğitmen Şef olarak katıldı.

Alp Şehsuvar
Eğitmen Şef
1984 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Alp Şehsuvar, lise eğitimini Doğuş Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde okudu. Üniversite döneminde mutfağa olan ilgisiyle beraber 2010 yılında Zumo Juice&Smoothie Bar’larda yöneticilik yaptı, 2012 yılında Karaköy Liman Lokantası’nda çalışmaya başladı. 2014 yılında MSA’da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı, stajını yaptığı Nişantaşı’ndaki Kantin’de çeşitli bölümlerde çalıştı. Ardından Bakucha Otel'de mutfak şefliği yaptı. Bitki bazlı beslenme konseptiyle tanınan Bi Nevi Deli’de vegan fermantasyon ve üretim üzerine çalıştı ve özellikle fermantasyon, sebze bazlı beslenme sistemleri konusuna yoğunlaştı. Makai Restoran Café'nin önce AR-GE ve pastacılık şefliğini, ardından da mutfak şefliğini yaptı. Bebek’deki Healthyish Café’nin AR-GE, üretim ve pastane bölümlerinin şefliğini yaptı. Sektördeki çeşitli danışmanlıklarının yanı sıra; MSA bünyesinde Fermantasyon, Her Şey Vegan Workshoplarını, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık müfredatındaki Fermantasyon derslerini Konuk Eğitmen olarak vermeye devam ediyor. 2020 yılında MSA bünyesinde tekrar öğrenci olarak Profesyonel Fırıncılık ve Ekmekçilik eğitimi alırken, bir yandan da Anadolu Üniversitesi Tarım Fakültesi'nde eğitim almayı ve vegan reçeteler üzerine AR-GE yapmayı sürdürmektedir.

Befrin Dereli
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2020 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca diyetisyen olarak online danışmanlık hizmeti verdi. Çocukluğu da hep mutfakta geçmiş biri olarak, danışmanlık verirken de aşçılık hep hayallerinin bir köşesindeydi. MSA Profesyonel Aşçılık eğitimini Mayıs 2023’te, stajını ise MSA’nın workshop mutfaklarında tamamladıktan sonra Kasım 2023’te yine workshop mutfaklarında eğitmen olarak kariyerine devam ediyor.

Çağrı Cangüder
İş Güvenliği Eğitmeni
2011 yılında Karabük Üniversitesinden Teknik öğretmen olarak mezun olan Çağrı, 2012 yılında MED Akademi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nde İş Güvenliği Uzmanı olarak işe başladı ve birçok kurumsal firmaya uzmanlık hizmeti verdi. 2014 yılında Gedik Üniversitesi’nde İş Güvenliği alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2015 yılından itibaren MSA başta olmak üzere; Numnum, Mikla, Kronotrop gibi yiyecek içecek sektöründeki firmalara bireysel olarak eğitmenlik ve uzmanlık hizmeti vermeye başladı. Çağrı aynı zamanda sektöründe öncü olan Tez Medikal, Artı Sağlık Ortak Sağlık Güvenlik Birimi firmalarında; iş kazalarının önüne geçilmesi, personelin eğitimi ve psikolojik olarak desteklenmesi konularında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor ve firmaların uluslararası denetimlerinde süreç yönetimlerini de üstleniyor.

Deniz Ayrancı
Eğitmen Şef
1989 yılında Sinop’ta doğan Deniz, Sinop Yabancı Dil Ağırlıklı Süper Liseden mezun olduktan sonra, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Dış Ticaret ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Mezuniyet sonrası, el becerilerini ve yaratıcılığını kullanabileceği bir meslek istediği için Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim almaya karar vererek Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimini tamamlayıp, stajını da burada yaptı. Kariyerine Dolce Pastanesi’nde başlayan Deniz, burada yaptığı pastalar sayesinde City And Guilds Mükemmellik Madalyasını almaya hak kazandı. Daha Sonra Marcel Patisserie’de ve Vanilla Rococo’da mutfak şefliği yapan Deniz son olarak Asistan Şef olarak MSA ailesine katıdı.

Deniz Kurt
ATLANTICO uluslararası yat mürettabat ajansını kurana dek, 10 yıla yayılan Süperyat / Megayat şefi kariyerini başarıyla sürdürmüştür. İlk olarak İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde mutfak eğitimini alan Deniz Kurt Görsev, mezuniyetinin ardından, MSA bağlantısı ile İtalyan mutfağının simgeleşmiş aşçılık okulu Alma La Scuola Internazionale Di Cucina Italiana’da ileri İtalyan mutfağı eğitimini tamamlamıştır. Eğitiminin ardından Milano şehrinin kalbinde ikonik La Scala Tiyatrosu’ndaki Ristorante Il Marchesino’da İtalya’nın efsanevi şefi Gualtiero Marchesi ile çalışmıştır. Ardından Japon şef Nobu Matsuhisa imzası ile Armani Nobu Milano’da çalışmıştır. Restoran deneyimlerinin ardından büyüklükleri 30 ila 80 metre arasında değişen tanınmış megayatlarda Head Chef olarak görev alarak, denize olan tutkusu ile kariyerini buluşturan Deniz Kurt Görsev, dünya genelinde 6 Atlantik Okyanusu geçişini de kapsayan 50 bin deniz mili yapmıştır.

Ekin Bülbüloğlu
Eğitmen Şef
1987 yılında Ankara’da doğan Ekin Bülbüloğlu, lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladıktan sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu ve turizm sektöründe çalışmaya başladı. 3 buçuk yıl İstanbul Marriott Hotel Asia’da satış departmanında çalıştıktan sonra mutfağa olan ilgisi ve sevgisi dolayısıyla 2015 Eylül ayında MSA’da Profesyonel Aşçılık Eğitimi aldı. Eğitiminin ardından stajını MSA Workshop mutfağında tamamladı. Staj sonrası Nişantaşı’ndaki Kantin’de soğuk, salata ve ızgara bölümlerinde çalışarak profesyonel deneyimini pekiştirdi. Bunun ardından ekşi maya merakının üzerine giderek Mutfakkitap’da çalışmaya başladı ve ekşi maya ekmek üretti. 2017 yılında ise MSA ailesine katıldı.

Emre Çelik
Eğitmen Şef
İstanbul doğumlu Emre, Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Üniversite okurken fark ettiği gastronomiye olan ilgisinin peşinden giderek 2014 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’nde Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık Eğitimi alarak kariyerini bu yolda ilerletmeye karar verdi. Mezuniyetinin ardından stajını yaptığı Mama Shelter İstanbul’da uzun bir dönem çalıştıktan sonra Manna Boutique Hotel’de 2 yıl Chef de Cuisine olarak görev aldı. The Bono’da Sous Chef deneyiminin ardından tekrar MSA ailesine dönme kararı aldı ve eğitmen kadrosuna Asistan Şef olarak katıldı,şimdi kariyerine eğitmen şef olarak devam ediyor.

Emre Ürkmez
Eğitmen Şef
İstanbul doğumlu Emre Ürkmez, lise eğitimini Eyüboğlu Fen Lisesi’nde tamamlayarak, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri bölümünden 2010 yılında mezun oldu.
Mezun olduktan sonra gemi inşaat sektöründe 4 yıl çalışarak tekne tasarım mühendisliği görevini yaptı. 2014 senesinde vatani görevini tamamladı ve çok genç yaşlarından beri büyük ilgisini çeken mutfak kariyerine ilk adımı 2015 yılında MSA Profesyonel Aşçılık eğitimine katılarak attı. Stajını, o sırada “St Pellegrino Dünyanın En İyi 100 Restoranı” listesinde 96. sırada yer alan Mikla Restaurant’ta tamamladı.
Stajından sonra bir çok defa Avrupa’nın en iyi restorantları arasında seçilmiş olan, Şef Kobe Desramaults’un Michellin yıldızlı restoranı “In De Wulf” ekibine katıldı. Belçika'daki "In De Wulf" deneyiminin ardından Ekim 2016’da MSA eğitmen kadrosuna asistan şef olarak katıldı. Mutfak kariyerinin yanı sıra; Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans programına devam etmektedir.

Esra Danişmend
Profesyonel Restoran Servisi eğitmenlerinden ve MSA’nın danışman kadrosunda bulunan Esra Danişmend, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. 2000 yılında ise ABD’de bulunan Florida Culinary Institute’ta Baking & Pastry sertifika programını tamamladı. Esra Danişmend ayrıca WSET1 sertifikasına sahip ve WSET2 eğitimini ise 2025’in Nisan ayında alacak. Esra Danişmend, 2000-2002 arasında Hyatt Regency İstanbul’un pastane bölümünde Şef Yardımcısı olarak çalıştı. Ardından 2002-2003 yılları arasında Mövenpick Otel İstanbul’un açılış kadrosunda yer aldı ve yine pastane bölümünde Şef Yardımcısı olarak çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Markiz Pastanesi kadrosunda Servis & Mutfak Koordinatörü olarak yer aldı. 2005-2008 yılları arasında ise İstanbul Doors Restaurant Group’un Pastane Bölüm Koordinatörü ve Catering & Event Sorumlusu olarak çalıştı. 2009’dan itibaren ise Nişantaşı Beymen Brasserie & Çubuklu 29’un (29 Group) İşletme Yöneticisi olarak 14 yıl boyunca çalıştı. 2023 yılından beri de MSA’nın hem Profesyonel Restoran Servisi eğitmenlerinden biri, hem de MSA’nın birçok farklı projesinde Danışman olarak deneyimlerini paylaşıyor.

Gülçin Çelik İke
Okan Üniversitesi’nden Mühendislik & Mimarlık fakülte birincisi ve üniversite ikincisi olarak 2016 yılında mezun oldu. Topkapı Sarayı’nda bulunan Ömer Seyfettin Köşkü Restorasyonu gibi birçok farklı konut ve restorasyon projesinde uzun yıllar boyunca mimar olarak çalıştıktan sonra kariyerine her zaman hayali olan aşçılık ile devam etmeye karar verdi. 2023’te Mutfak Sanatları Akademisi'nde Chef&Owner Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı ve stajını da okulda tamamladı. Aynı yıl MSA eğitmenleri arasına Asistan Şef olarak katıldı ve profesyonel mutfaklarda geleceğin şef adaylarına yol gösteriyor.

Güner Durmaz
Zanaatkar ve üretmeyi seven bir babanın çocuğu olarak küçük yaşlarında onunla birlikte mutfağa girip yemek tasarlamaktan keyif olan bir çocuk olarak büyüdü. Mutfakla birlikte sanat ve zanaata olan ilgisi de çok yüksek olduğu için Koç Üniversitesi’nin Media & Visual Arts bölümünden mezun oldu. Ardından görsel tasarım alanında galeri enstalasyonları yaptı, konsept fotoğrafçılığı alanında projeler geliştirdi. Fotoğraf bölümünde yüksek lisans eğitimi almak üzere Amerika’ya gitti ve buradayken gönlünün diğer yarısında yatan aşçılığı okuma hayalini de gerçekleştirmek için Le Cordon Bleu Culinary Arts Academy’de eğitime başladı. Fotoğraf eğitimini yarıda bırakıp, Le Cordon Bleu’nun hem pastacılık hem aşçılık diplomasını aynı anda veren grant diploma programına devam etmek üzere ABD’de başladığı eğitimi İstanbul’da tamamladı. Eğitiminin devamında bir otelde Commis in Cuisine, bir restoranda Garde Manger, en sonunda ise bir catering şirketinde pastacı olarak çalıştı. Çikolata ve şaraba olan ilgisini profesyonel bir noktaya taşımak için IWSA’da yüksek alkollü içkiler programını 2. seviyeye kadar tamamladı. Çikolata içinse, Callebaut Chocolate Academy’de business start-up, Level 1 ve Level 2, glütensiz, vegan ve şekersiz çikolata yapımı programlarını tamamladı. Daha sonra ise bu sektörün ön kısmı olan işletmeyi de öğrenebilmek adına MSA’da Chef & Owner Profesyonel Pastacılık eğitimine katıldı. Eğitiminin ardından stajını okulun üretim ve imalat departmanlarında tamamladı ve Eylül 2023’ten bu yana Asistan Şef olarak MSA Profesyonel Pastacılık öğrencilerine eğitim veriyor.

Irmak Ünler
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürün Tasarımı bölümünden 2019’da mezun oldu. 2023’te MSA’da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimini tamamladı. Eğitimin ardından Mabou Pera’nın mutfağına katıldı. Burada edindiği deneyiminin ardından Eylül 2024’te Asistan Şef olarak MSA eğitmenleri arasına katıldı.

Kaan Kayadibi
Eğitmen Şef
İstanbul'da doğan Kaan, Lisans eğitimine Piri Reis Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde devam ettirdiği sırada; gerçek tutkusunun ve hayalinin mutfak olduğunu anlayıp radikal bir kararla Profesyonel Aşcılık eğitimine kayıt oldu. Eğitimi kapsamında stajını da yine okulda tamamlayan Kaan, MSA eğitmen kadrosuna asistan şef olarak dahil oldu.

Mehmet Çepni
Lise öğrenimini Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi’nde Deniz Ulaştırma İşletme bölümünden mezun oldu. Önce Şehir Hatları’nda, ardından özel bir şirkette yardımcı kaptanlık yaptıktan sonra profesyonel mutfağa adım atmak üzere 2016’da MSA’da Profesyonel Pastacılık eğitimini tamamladı. 2017-2018 yıllarında Cafe Di Dolce Kuruçeşme’de Asistan Şef, 2019’dan 2023’e kadar Marcel Patisserie’de Şef olarak çalıştıktan sonra Şubat 2023’te MSA’da Eğitmen Şef görevini üstlendi. Hem Maslak hem de Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki MSA Dükkân’ın imalat mutfağından sorumlu olarak görevini sürdürüyor.

Mehmet Güler
Mutfak Şefi
1986 doğumlu Mehmet Güler’in çocuk yaşta başlayan mutfak merakı, Fenerbahçe Derneği La Mesa Restaurant’taki ilk profesyonel deneyimi ile pekişmiştir. Sonrasında Casbah Restaurant ve Süzer Plaza A-Plus Restaurant’ta çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Vatani görevini tamamladıktan sonra da Les Ottomans Hotel’de Junior Sous Chef, Banyan Restaurant ve Radisson Sas Hotel Taşkent’de Mutfak Şefi görevlerini üstlenmiştir. 2011 yılında MSA bünyesine katılan Mehmet Güler, MSA’nın o dönemki eğitim restoranı olan Okulun Mutfağı’nda Eğitmen Şef olarak çalışmıştır. 2015 senesinde Çapamarka ekibine katılarak, Konsolos İstanbul başta olmak üzere; Çapamarka’nın tüm restoranlarından sorumlu şef olarak görev almıştır. 2017’de yuvaya dönerek Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan MSA’nın Restoranı’nda Mutfak Şefi olarak çalışmaya başladı ve geleceğin şeflerine mesleği öğretmeye devam ediyor.

Musa Gümüştaş
Kahve Eğitmeni
İTÜ İşletme Mühendisliği Fakültesi mezunu olan Gümüştaş, 1988'den bu yana yiyecek-içecek sektörü ile iç içe bir kariyer sürüyor. Türkiye'ye birçok ünlü marka ve ürünün girmesine öncülük eden Gümüştaş, Lavazza Kahveleri'nin Türkiye başkanlığını yürüttü. Kahveyle ilgili eğitimlerini ise İtalya'da Lavazza’nın ana merkezinde aldı. 2008 yılından beri aktif olarak kahve perakendeciliği konusunda danışmanlık ve eğitimler veriyor.

Nida Armağan
Lise eğitimini bitirdikten sonra küçük yaştan beri ilgisi olan mutfak alanına yöneldi ve 2018 yılında MSA’da Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Stajını MSA’nın Restoranı’nda tamamladı. Ardından Nişantaşı Mandolini Restoran’da kısa bir süre çalıştıktan sonra Gabfoods’da glütensiz ve vegan mutfak alanında çalıştı. MSA’da görevini Asistan Şef olarak sürdürüyor.

Ömer Kadayıf
2012’den itibaren 6 yıl boyunca çeşitli restoran ve kafelerde deneyim kazandı. 2018’de, o sıralar çalıştığı firma ile Rusya ve Kazakistan’da çalışmaya giderek yurt dışı tecrübesini de kendine kattı. Ardından Dilruba İstanbul’un İşletmecisi olarak 5 yıl boyunca çalıştı. Daha iyi bir şef ve daha iyi bir işletmeci olmak için 2023’te MSA’da Chef & Owner Profesyonel Aşçılık eğitimine katıldı. Stajını MSA’nın workshop mutfaklarında tamamladıktan sonra Ekim 2023’te MSA’nın eğitmen kadrosuna dahil oldu.

Ömrüm Hazal Gerçek
Eğitmen Şef
1995 Yılında İstanbul’da doğan Ömrüm, Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesinden mezun oldu ve İnşaat Mühendisliği eğitimi almak için Rusya’ya gitti. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek kısa bir süre reklamcılığı deneyimledi ve asıl ilgisinin mutfak olduğuna karar vererek bir işletmenin mutfağında 6 yıl görev aldı. Bu süreçte ağırlıklı olarak pastacılık ürünleri üzerinde çalışan Ömrüm; bu işi yapmaktan gerçekten keyif aldığımı farkederek mesleğini profesyonel bir noktaya taşımaya karar verdi ve MSA’da Profesyonel Pastacılık Eğitimi aldı. Eğitimini ve stajını tamamlamasının ardından ise Asistan Şef olarak MSA ailesine katıldı.

Özhan Şivetoğlu
Eğitmen Şef
1984 İstanbul doğumlu Özhan Şivetoğlu, Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mutfak bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümüne devam etti ve Anadolu Üniversitesi’ndeki aynı bölümden mezun oldu. Eğitimi boyunca Home Store Akmerkez, DownTown Nişantaşı, Nu Teras ve Ritz Carlton İstanbul mutfaklarındastaj yaptı. 2005 yılında Mikla Restaurant'ın açılış ekibinde yer aldı. 2006 yılında Leb-i Derya Kumbaracı'da Executive Chef olarak çalışırken, Leb-i Derya Richmond'ın açılması ile tüm mutfakların Koordinatör Şefliği görevini üstlendi. 2013 yılında aynı gruba ait Ferah Feza Karaköy'de Executive Chef olarak çalışmaya başlayanÖzhan Şivetoğlu, Mayıs 2018'de MSA ailesine katıldı.

Pınar Demir
Kahve Eğitmeni
2006 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenen barista yarışması Baristanbul'da dereceye giren Pınar Demir, Hollanda'da Master Barista eğitimi ödülü kazandı. 2007-2013 yılları arasında Kahve Dünyası'nda Barista Eğitmeni olarak görev aldı ve AR-GE çalışmalarına katıldı. Demir'in yetiştirdiği baristalar arasında Türkiye'deki yarışmalarda birincilik elde eden ve Londra'da düzenlenen World Barista Championship'te Türkiye'yi başarıyla temsil eden baristalar bulunuyor.

Sabiha Apaydın
Profesyonel Restoran Servisi eğitmenlerinden Sabiha Apaydın, Türkiye’nin gastronomi sahnesinde 25 yılı aşkın süredir yer alıyor. İstanbul’un uluslararası gastronomi topluluğundaki uzun yıllara dayanan deneyimiyle, Mikla’nın danışman koordinatörü ve şarap eğitmeni olarak, 17 yıl önceki açılışından beri çalışmalarına devam ediyor. Doğal şarapların tutkulu bir takipçisi olan Sabiha Apaydın, amforalarda üretilen şaraplarla ilgili atölyeler düzenliyor. 2015 yılında Roca Kardeşler’in Anadolu’yu keşfettiği seyahat belgeseli "Turkish Way" çekimleri sırasında onlarla iş birliği yaptı. Şu anda Anadolu şarap kültürünü destekleyen birçok projeyi yönetiyor ve Anadolu üzümlerini ve şaraplarını öne çıkarmak için ulusal ve uluslararası konferanslara aktif olarak katılıyor. Ayrıca, her yıl düzenlenen "Root Origin Soil" şarap konferansının kurucusu ve organizatörü olarak, yerel üzümlerin geçmişini, bugününü ve geleceğini disiplinlerarası bir bakış açısıyla ele alarak farkındalık yaratmayı ve değişimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Dahil olduğu önemli projelerden biri de "Anadolu Üzümleri" projesi. Bu projede Sabiha Apaydın ve dört ortağı, filoksera tehdidinden uzak Kapadokya’daki koleksiyon bağlarında, aşısız yerel Anadolu asmalarını koruma altına alıyor. Aynı zamanda WSET sertifikalı bir eğitmen. Türkiye’de Heritage Vines of Turkey oluşumunun kurucu ortaklarından biri olup Slow Wine Coalition ve Old Vine Conference üyesidir. Sabiha Apaydın, MSA’da ise hem Profesyonel Yiyecek & İçecek İşletmeciliği hem de Profesyonel Restoran Servisi programlarında eğitim veriyor ve 25 yılı aşkın tecrübesini geleceğin gastronomi profesyonelleriyle paylaşıyor.

Servet Sergin Keyder
Profesyonel Eğitimler ve Mutfak Koordinatörü
Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Programı’ndan bölüm ve fakülte birincisi olarak mezun olduktan sonra kariyerine Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans programında araştırma görevlisi olarak devam eden Sergin, bir süre sanat alanında danışmanlık yapan bir firmada operasyon sorumlusu olarak görev aldı. Mutfak ve gastronomi dünyasına duyduğu ilgiyi profesyonel bir noktaya taşımak istediğine karar verdikten sonra 2016 yılında Mutfak Sanatları Akademisi Profesyonel Aşçılık Eğitimini tamamladı. Eğitiminin tamamlanmasını takip eden süreçte stajını yine MSA personel mutfağı ve restoran AR-GE bölümlerinde gerçekleştirerek Haziran 2017’de MSA ailesine Asistan Şef olarak katıldı.

Sinan Hocaoğlu
MSA’da Profesyonel Aşçılık eğitimini Eylül 2014’te tamamladı. Kantin Nişantaşı’nda sırasıyla Commis, Chef de Partie, Sous Chef olarak görev aldı. 2018’de Kantin kapandıktan sonra devamı niteliğinde açılan Dükkann Nişantaşı’nda Türk mutfağının “sağlık beslenme” tarafına odaklanan biriminde Head Chef olarak çalıştı. Sonrasında Sanayi 313’ün mutfağına Head Chef olarak katıldı. Şubat 2023’ten beri ise MSA’nın Aile Mutfağı’nın Eğitmen Şefliğini sürdürüyor, 200 kişiye yakın bir mutfak operasyonunu, stajını aile mutfağında sürdüren MSA’lılarla birlikte yürütüyor.

Tolga Çepnioğlu
Eğitmen Şef
İstanbul Beykoz doğumlu Tolga Çepnioğlu; lise eğitimini tamamlamasının ardından yaklaşık 6 yıl bilgisayar alanında çalıştı fakat bu esnada onu asıl mutlu eden şeyin mutfak olduğuna karar vererek MSA’da Pasta ve Ekmekçilik eğitimi almaya karar verdi. MSA’da aldığı eğitimi tamamlamasının ardından Kadıköy Zapata Bakery, Espresso Lab gibi işletmelerde ilk deneyimlerini kazandı. Sonrasında ise Nişantaşı Mandolini Restaurant’ta Fransız ve İtalyan mutfağı konseptinde pastane şefi olarak görevine devam etti. Aynı süre içerisinde Haliç Üniversitesi’nde “Unlu Mamüller Üretim Teknikleri” dersinde öğretim görevlisi olarak çalışan Tolga; sonrasında Akmerkez Uptown kısmında bulunun Cote (akdeniz mutfağı), Bite (sağlıklı fit mutfak), Argo (sokak lezzetleri konsepti) ve Federal Coffee’nin ortak pastanesinde pastane sorumlusu olarak 1 yıl görev aldı. Son olarak Suadiye Rub Restaurant bünyesinde Pastane Şefi ve Sous Chef olarak kariyerini devam ettiren Tolga; son olarak MSA bünyesine Asistan Şef olarak katıldı.

Tuğba Taştekin
Eğitmen Şef
1987 Ankara doğumlu olan Tuğba Taştekin, Bahçelievler Deneme Lisesi’nden mezun olduktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünü bitirdi ve ardından Gedik Üniversitesi’nde “Gastronomi ve mutfak sanatları” bölümünde yüksek lisans yaptı. Zamanla mutfakta olmak istediğini fark eden ve pastacılık alanına yönelen Tuğba Taştekin, JW Marriott Hotel Ankara’da 3 yıl ve İstanbul Marriott Hotel Şişli’de 2 yıl pastanede çalıştı; Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında öğretim görevliliği yaptı. THY Do&Co İkram Hizmetleri’nde Flying Chef olarak kadroya giren Tuğba, 2016 Kasım ayında MSA ailesine katıldı.

Tuğçe As
Mutfak kariyerinden önce Beykent Üniversitesi’nin Uluslararası Ticaret bölümünden mezun oldu. 6 yıl boyunca lojistik operasyon yönetimi alanında kariyerine devam ettikten sonra asıl tutkusunun mutfak olduğunu fark etti ve 2022 yılında MSA’nın Profesyonel Pastacılık eğitimine katıldı. Kukis Acıbadem’in Suadiye şubesinde Usta Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Eylül 2024’te MSA’nın workshop ekibine Asistan Şef olarak dahil oldu.

Volkan Avcı
Eğitmen Şef
Tekirdağ’da doğan Volkan, Trakya üniversitesi Makine Teknikerliği Bölümünden mezun olduktan sonra Lisans eğitimimin devamı olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümüne başladı. Bu esnada küçük yaşlardan beri ilgisi olan pastacılığa yönelerek MSA’da Profesyonel Pastacılık eğitimi aldı. Stajını da yine okul bünyesinde tamamlamasının ardından Odelato Gelato’da dondurma ve çikolata üzerine tecrübe edinen Volkan; MSA ailesine Asistan Şef olarak katıldı.
