Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği
Hemen Başvur
Yaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
Eğitim Dönemleri
Dönem Başlangıç Tarihleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Yiyecek içecek alanında; yeni bir işletme yatırımı yapmak, bir işletmeye ortak olmak ya da bu sektörde profesyonel olarak çalışmak veya mevcut işletmesini daha verimli hale getirmek için; bir yiyecek-içecek işletmesinin operasyonunun dair gerekli tüm eğitimi almak, sevk ve idareye dair temel bilgileri öğrenmek isteyen 18 yaşın üzerindeki kişiler.
Eğitim Süresi
Profesyonel Yiyecek - İçecek İşletmeciliği eğitimi; 96 saat teorik, 18 saat pratik olmak üzere toplam 11 haftayı kapsamaktadır.
*Chef & Owner programı alanlar uygulamalı mutfak derslerinden muaftır.
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
- Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği
- Yatırım ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon-Mimari
- Marka Tescil ve Patent
- Pazarlama ve İletişim
- Marka Kimliği ve Yönetimi
- Türkiye ve Dünyadan Menüler
- İçecek Stratejileri
- İnsan Kaynakları - Personel Seçimi
- Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme
- Muhasebe
- Bakım , Onarım, Yenileme
- Operasyon El Kitabı
- Şubeleşme ve Franchising
- Servis Standartları
- İşletme Maliyet Kontrolleri
- Trendler ve Yeni Konseptler
- İş Güvenliği
- Gıda ve Hijyen Güvenliği
- Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR
- Mutfak IK Organizasyonu
- Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları
- Catering
- Dijital Pazarlama
- Take Away – Send Away
- Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri
- Kahve Teorik Bilgiler
- Temel Pişirme Teknikleri (demo)
- Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama
- Kahve Eğitim Uygulama
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Yiyecek –İçecek İşletmeciliği Diploması
- M.E.B Onaylı Sertifika
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın
